Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

29.04.2008

  • Dafora si-a bugetat o crestere de 56% a profitului net

    BURSA.RO - TITLURILE ZILEI   DAFR

    ___
    Dafora Medias si-a propus sa incheie acest an cu o crestere de 56,3% a profitului net, respecti cu un rezultat net de 22,773 milioane lei, conform unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

    Bugetul de venituri si cheltuieli al companiei a fost aprobat in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din 24 aprilie.

    Pentru acest an, Dafora estimeaza venituri de 338,472 milioane lei si cheltuieli de 311,617 milioane lei.

    Anul trecut, Dafora a inregis¬trat in profit net de 14,57 milioane lei, actionarii hotarand ca acesta sa fie folosit pentru dezvoltarea societatii (13,723 milioane lei) si pentru rezerve legale (846.574 lei).

    Actionarii companiei au aprobat pentru acest an inves¬titii in suma totala de 133,72 milioane lei.

    Dafora Medias furnizeaza servicii de foraj petrol si gaze, servicii de constructii civile si industriale, mecanica generala si tamplarie, constructii de subansambluri pentru instalatiile petroliere, lucrari complexe de mobila si tamplarie din lemn triplustratificat.

    Compania are in plan asocierea cu firma Crown Cons¬truction la infiintarea unei companii cu capital mixt (joint¬-venture), care sa dezvolte un proiect imobiliar in Bucuresti. Dafora Medias va detine 50% din capitalul social al companiei nou create. Actionarii Dafora au votat, in luna martie, vanzarea unui teren din Bucuresti, pe care sunt amplasate constructii, catre compania nou infiintata.

    Presedintele Dafora, Gheorghe Calburean, a anuntat cu ocazia promovarii actiunilor Dafora la cota Bursei de Valori Bucuresti ca anul acesta este anul consolidarii business-urilor si ca grupul Dafora intentioneaza sa patrunda pe piata din Germania, respectiv Austria si Italia, cu activitati de foraj - ape geotermale.

    Dafora Medias are un capital social de 97,36 milioane lei (26,17 milioane euro), divizat in 973,57 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Potrivit ultimei raportari, actionarii principali al societatii sunt Gheorghe Calburean, cu 48,17% din actiuni, Julius Baer International Management LLC (in calitate de mandatar), cu 10,67%, si Dafora Group SA, cu 7,46% din totalul actiunilor.

    Sursa: Bursa, 29 aprilie 2008

    mai mult

  • Apatia investitorilor a marcat ultima saptamana la Bursa

    Wall-Street.ro   

    ___
    '... si s-au facut tranzactii care au ridicat indicii la aceste valori', declara Gabriel Necula, broker la Prime Transaction.

    mai mult

  • SIF Oltenia a inregistrat o crestere de 5,07%

    Prime Transaction   

    ___
    '... s-au realizat tranzactii in suma de 0,2 milioane de lei', precizeaza analistii de la Prime Transaction.

    mai mult

25.04.2008

  • Dragos Simion, Flamingo: Retailul ne va aduce pierderi pentru inca doi ani

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Flamingo International (FLA), operatorul retelelor de retail de electronice si electrocasnice Flamingo si Flanco World, estimeaza ca va continua sa inregistreze piederi din activitatea de retail, prin subsidiarele Flamingo Computers si Flanco International, pentru o perioada de cel putin doi ani.

    'Flamingo International nu ar avea profit daca nu ar avea activitatile de import si revanzare catre cele doua retele din grup. Cele doua entitati au inca pierderi si va fi asa si in urmatorii doi ani', a declarat Dragos Simion, presedintele grupului Flamingo.

    Potrivit bugetului individual al Flamingo International comunicat Bursei de Valori Bucuresti, compania estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de 619 mil. lei (167 mil. euro) si un profit net de 67,9 mil. lei (18,3 mil. euro).

    Bugetul consolidat al grupului, care include Flamingo International si subsidiarele, indica o cifra de afaceri de 758 mil. lei (aproximativ 205 mil. euro) si un profit de peste 9 mil. lei (2,5 mil. euro).

    'Singura situatie cuprinzatoare este situatia consolidata pentru ca cele doua companii din grup au pierderi. Situatia va continua pana in 2010 cand ambele retele vor contribui pozitiv la profitabilitatea grupului. Piederile se vor reduce pe masura ce se vor maturiza retelele', a spus Simion.

    Pana in 2010, potrivit reprezentantilor companiei, suprafata de vanzare urmeaza sa ajunga la 90.000 de metri patrati, de la 55.000 de metri patrati la finalul anului trecut.

    Anul trecut Flamingo, al treilea retailer de electronice si electrocasnice din Romania in functie de vanzari, a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 175 de milioane de euro si a revenit pe plus pentru prima data de la fuziunea cu Flanco, consemnand un profit net de 0,8 milioane de euro.

    Estimarea pentru 2008 a reprezentantilor companiei reprezinta o crestere de 17% a cifrei de afaceri.

    'Cred ca daca nu vom avea parte de un derapaj economic in a doua jumatate a anului vom depasi estimarile. Este posibil sa ajungem si la vanzari de 230 de milioane de euro, dar asta nu se va intampla cu scaderea profitului. Nu vrem sa mai sacrificam din profit', a spus Simion.

    El a adaugat ca in functie de favorabilitatea pietei de electronice si electrocasnice si de evolutia consumului profitul Flamingo poate sa treaca de 3 mil. euro in acest an.

    Flamingo si-a bugetat pentru acest an, potrivit raportului financiar consolidat, fonduri de 26 mil. lei (7 mil. euro) pentru extinderea retelelor de retail cu 10 unitati.

    'Chiar daca vor aparea intarzieri pentru livrarea spatiilor, din cauza dezvoltatorilor, avem rezerve pentru deschiderea magazinelor. Majoritatea unitatilor vor fi Flanco World, iar daca dezvoltatorii nu vor avea intarzieri am putea deschide chiar si 14 magazine', a completat Simion. Principalii competitori ai Flamingo sunt retailerii Altex si Domo, care pentru 2008 au estimat afaceri de 430 mil. euro si respectiv 270 mil. euro. Piata de electro retail a fost apreciata in acest an la 1,3 mld. euro.

    Actionarii Flamingo au mai aprobat rascumpararea de pe Bursa a unui pachet de 28 de milioane de actiuni, reprezentand 3,5% din capitalul social al companiei, la preturi cuprinse intre 0,1 si 0,65 lei/actiune pentru distribuirea acestora catre salariati in cadrul planului de optiuni pentru membrii conducerii companiei pentru perioada 2009-2012.

    Ultimul pret de tranzactionare al actiunilor Flamingo a fost de 0,23 lei/actiune, dupa o scadere de 6% in sedinta de marti. Capitalizarea companiei este de 50,3 mil. euro, mai mica decat in iulie 2005 cand compania s-a listat la Bursa, cand valoarea acesteia era de circa 60 mil. euro. Principalul actionar al companiei, Dragos Cinca, si-a redus anul trecut participatia la 25,2%, dupa ce avandut pachete de actiuni unor fonduri straine.

    Sursa: Ziarul Financiar, 25 aprilie 2008'

    mai mult

  • Alro Slatina estimeaza o scadere cu 3% a profitului in 2008, la 150,5 mil. dolari

    DailyBusiness.ro   ALR

    ___
    Compania Alro Slatina (ALR) isi propune sa obtina in anul curent un profit net de 150,5 milioane dolari (95,5 mil.euro), in scadere cu 3% fata de cel din 2007, si o crestere a afacerilor cu 1,55%, conform Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS).

    In 2007, Alro Slatina obtinuse un profit net de 155,2 milioane dolari (98,3 mil.euro).

    Compania mizeaza pe o crestere a afacerilor cu 1,55%, in anul curent, la 861,89 milioane dolari (545,9 mil.euro), potrivit comunicatului remis joi Bursei.

    In 2008, Alro Slatina si-a propus sa inregistreze venituri totale de 916,67 milioane dolari (580,6 mil.euro), cu 5,5% mai mult decat in 2007. Compania estimeaza pentru 2008 cheltuieli de 737,47 milioane dolari (467,1 mil.euro), in crestere cu 3,35% fata de cele inregistrate anul precedent.

    Actionarii Alro Slatina (ALR) au aprobat distribuirea profitului net obtinut anul trecut, de 436,26 milioane lei, sub forma de dividende cu o valoare bruta de 0,6062 lei/actiune, potrivit comunicatului remis joi Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

    Actionarii care vor beneficia de dividende sunt cei inregistrati in registrul actionarilor pana la data de 14 mai.

    Compania are un capital social de 356,89 milioane lei (101,3 mil.euro), divizat in 713,78 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,50 lei. Actionarul principal al Alro este grupul Vimetco (fost Marco), care controleaza circa 84,19% din companie. Fondul Proprietatea are o participatie de 9,93%.

    Alro Slatina are o capitalizare de 5,13 miliarde lei (1,4 miliarde euro), conform cotatiei de 7,20 lei/actiune, stabilita in sedinta din 23 aprilie.

    Sursa: Daily Business, 25 aprilie 2008

    mai mult

  • Petrolexportimport vrea profit in 2008

    Business Standard   PEI

    ___
    Traderul de produse petroliere Petrolexportimport Bucuresti estimeaza o crestere de 2,5 ori a veniturilor in acest an, de la 42,22 mil. lei la 106,45 mil. lei, si un profit net de 3,33 mil. lei, dupa o pierdere de 4,29 mil. lei in 2007. Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aferent anului 2008, firma va inregistra cheltuieli de 2,2 ori mai mari, respectiv de 102,48 mil. lei, fata de nivelul de 46,52 mi. lei consemnat anul trecut. Actionarul principal este Laird Resources, inregistrata in Marea Britanie, cu o participatie de 76,7%. (Mediafax)

    Sursa: Business Standard, 25 aprilie 2008

    mai mult

  • SIF Moldova si SIF Banat Crisana nu vor acorda actiuni gratuite

    Adevarul   LION  SIF2

    ___
    Actionarii SIF Moldova (SIF2) si SIF Banat Crisana (SIF1) nu vor acorda actiuni gratuite in acest an, din cauza neintrunirii cvorumului necesar pentru desfasurarea Adunarilor Generale Extraordinare ale Actionarilor (AGEA).

    Astfel, SIF Moldova a aprobat, ieri, distribuirea pentru 2007 a unui dividend brut de 0,05 lei/titlu, cu 20,63% mai redus fata de exercitiul financiar anterior, fondurile alocate fiind de 25,9 milioane lei.

    Si SIF Banat Crisana va distribui un dividend de 0,07 lei/actiune, in crestere cu 16,6% fata de bonificatiile acordate in 2007. Tot ieri, actionarii SIF Muntenia (SIF4) au aprobat distribuirea unui dividend brut de 0,07 lei/titlu pentru 2007, nivel similar cu cel acordat anul trecut.

    Actionarii SIF Oltenia (SIF5) au aprobat, ieri, distribuirea unui dividend brut de 0,078 lei/actiune, pentru exercitiul financiar din 2007, in crestere cu 11,4% fata de 2006, in valoare totala de 45,25 milioane lei.

    Sursa: Adevarul, 25 aprilie 2008

    mai mult

24.04.2008

  • Prospectiuni reinvesteste profitul din 2007

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   PRSN

    ___
    Actionarii Prospectiuni Bucuresti (PRSN) au decis in Adunarea Generala de marti sa aloce cea mai mare parte a profitului obtinut anul trecut, respectiv suma de 51 mil. lei (14,7 mil. euro) pentru investitiile programate pentru 2008, pe care le-a estimat recent la circa 20 mil. euro. In 2007, profitul companiei s-a majorat cu 35%, la 54 mil. lei (16,2 mil. euro). Anul trecut, Prospectiuni a decis anul trecut sa ofere actiuni gratuite din profitul anului anterior, valoarea acestora depasind 14 mil. euro.

    Sursa: Ziarul Financiar, 24 aprilie 2008

    mai mult

  • Fondul Proprietatea va fi listat la Bursa cel mai devreme la jumatatea anului viitor

    Wall-Street.ro   

    ___
    Oficialii Fondului Proprietatea au avansat miercuri, la o conferinta de presa, un nou termen pentru listarea celui mai mare fond din Romania la Bursa, vorbind sedpre finalul primei jumatati a anului viitor, cu circa sase luni mai tarziu decat termenele 'realiste' vehiculate anterior.

    Astfel, orizontul de timp pentru alegerea administratorului Fondului Proprietate este de 9-12 luni, iar contractul cu administratorul nu va fi semnat inainte de doua luni de la desemnarea acestuia, a declarat, citat de NewsIn, presedintele comisiei pentru alegerea administratorului de fond, Sebastian Vladescu.

    Pe 20 martie, Vosganian precizase ca Fondul Proprietatea va fi listat la Bursa la doua luni dupa alegerea administratorului.

    'Listarea Fondului Proprietatea la Bursa trebuie sa o faca un manager de fond. Fondul Proprietatea este una din cele mai importante companii, iar selectia administratorului de fond este procesul cem mai important in activitatea Fondului', a declarat presedintele consiliului de supraveghere al Fondului, Giovanni Ravasio.

    De altfel, oficialii prezenti, miercuri, la conferinta de presa a Fondului Proprietatea au dat ca termen 'optimist' perntru listare sfarsitul primului semestru al anului viitor, dupa ce, anterior, responsabilii din fond vorbeau de sfarsitul acestui an sau inceputul lui 2009 ca termen 'realist' pentru intrare la cota Bursei.

    'Avem o institutie si speram sa devina pana la jumatatea lui 2009 o companie solida', a spus Sebastian Vladescu, presedintele comisiei pentru alegerea administratorului de fond. 'Am angajat un avocat englez care sa ne ajute in alegerea administratorului de fond', a adaugat el.

    Noul presedinte al consiliului de supraveghere al Fondului Proprietatea are insa ambitia sa listeze Fondul pana cel tarziu in iunie 2009.

    'Nu am analizat pana in prezent nicio varianta pentru listarea Fondului Proprietatea la Bursa, insa ambitia mea este sa listam Fondul Proprietatea in primul semestru din 2009', a spus Ravasio.

    Comisia care se ocupa de selectia administratorului mai are inca multe etape de parcurs pana cand va
    stabili cui va da pe mana administrarea celui mai mare find de investitii din Romania, cu un capital social de aproape 4 miliarde euro.

    'Comisia a inceput activitatea, iar in prezent analizeaza documentele care tin de existenta fondului si de structura capitalului social. Urmeaza ca, in doua saptamani, sa stabilim modul de functionare a comisiei si locatia unde isi va desfasura activitatea', a precizat Vladescu.

    De administrarea Fondului Proprietatea sunt interesate 37 de companii internationale, iar fostul presedinte al consiliului de supraveghere, Emanoil Negut, estimase anterior ca societatea care va administra Fondul va fi selectata pana la sfarsitul lunii octombrie.

    'Comisia pentru alegerea administratorului Fondului Proprietatea ar putea sa inceapa lucrul in plin cel mai devreme in jurul datei de 15 mai 2008, cand speram sa definitivam si numirea consultantului financiar', a spus Vladescu, avansand primele termene.

    'Speram ca, la inceputul lunii august, sa avem pregatit caietul de sarcini pentru alegerea administratorului, insa acest termen poate fi extins. Cel tarziu in septembrie va incepe procesul de angajare a administratorului de fond', a adaugat el.

    Caietul de sarcini pentru desemnarea administratorului de fond va fi discutat si cu membrii consiliului de supraveghere al Fondului Proprietatea, potrivit presedintelui comisiei de selectie a administratorului.
    'Vom face o grila pentru alegerea administratorului, in care sa nu intre decat cei foarte buni pe piata. Perioada de valabilitate a contractului cu viitorul administrator de Fond nu este inca stabilita si trebuie sa gasim o solutie in care sa existe o definire clara a relatiei dintre boardul FP si AGA', a mai Vladescu.

    Din comisia pentru alegerea administratorului de fond fac parte fostul ministru al finantelor, Sebastian Vladescu, directorul general al Directiei de Supraveghere Bancara din BNR, Nicolae Cinteza, secretarul de stat din Ministerul Economiei si Finantelor, Catalin Doica, avocatul Ioana Crenguta Leaua si Bogdan Alexandrul Dragoi, director general al Directiei Economice din Primaria Capitalei.

    Fondul Proprietatea, creat in 2005 ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, are un capital social de 14,2 miliarde lei (circa 4 miliarde euro).

    In prezent, Fondul Proprietatea are detineri la 88 de companii, din care cele mai multe sunt din sectorul energetic.

    Din 28 ianuarie, actionarii Fondului Proprietatea isi pot vinde participatiile in mod direct, fara a mai trebui sa astepte listarea la bursa, in baza unei hotarari de guvern care a modificat actul constitutiv al Fondului Proprietatea. Pana la listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), fostii proprietari pot opta pentru incasarea in numerar a cel mult 500.000 lei din sumele cuvenite.

    Planurile guvernului prevad listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti si la o bursa internationala, din Londra sau New York.

    Sursa: Wall-Street, 24 aprilie 2008'

    mai mult

  • Altur Slatina vrea sa isi tripleze profitul in 2008, la 4,22 mil.lei

    DailyBusiness.ro   ALT

    ___
    Compania Altur Slatina, specializata in productia de piese auto, estimeaza in acest an un profit brut de 4,22 milioane lei (1,18 mil.euro), de peste trei ori mai mare decat rezultatul din 2007, pe fondul sporirii veniturilor cu 7%.

    Altur Slatina a trecut pe profit anul trecut, cu un castig net de circa 1,3 milioane lei (390.000 euro), identic cu cel brut, dupa ce a inregistrat pierderi doi ani la rand.

    Compania se asteapta in acest an la venituri de 114,02 milioane lei (32 mil.euro), cu 7% peste incasarile din 2007, care s-au cifrat la 106,23 milioane lei (31,9 milioane euro).

    De asemenea, Altur a prevazut pentru anul curent un avans al cheltuielilor cu aproape 5%, pana la 109,79 milioane lei, dupa ce in 2007 costurile s-au ridicat la 104,93 milioane lei (31,5 milioane euro) , arata bugetul de venituri si cheltuieli aprobat miercuri de actionari in cadrul adunarii generale.

    In acelasi timp, actionarii companiei au aprobat un program de investitii de 8,57 milioane lei si contractarea unor credite de pana la 10 milioane lei, care vor fi garantate cu activele societatii.

    Producatorul de piese auto si-a majorat la sfarsitul lunii ianuarie capitalul social cu aproape o treime, pana la 72,13 milioane lei, si este divizat in 721,34 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

    Mecanica Rotes ramane actionarul principal al companiei, cu 28,15% din actiuni, Celule Electrice controleaza 14,84%, in timp ce Revan Com detine 10,25% din capitalul Altur.

    De asemenea, SIF Oltenia (SIF5) are o participatie de 8,66%, iar o serie de clienti nerezidenti ai Citibank Nominee detin 5,50% din actiuni.

    Actiunile producatorului de piese auto se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul ALT.

    Compania are o valoare de piata de 44,36 milioane lei (12,46 milioane euro), conform cotatiei de 0,0615 lei, stabilita in sedinta din 22 aprilie.

    Sursa: Daily Business, 24 aprilie 2008

    mai mult

Pagina

inchide