Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

15.04.2008

  • Rompetrol: Suntem o companie oportunista. Mergem mai departe in Franta, analizam Serbia si Ucraina

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   RRC

    ___
    Franta ramane singura piata sigura de dezvoltare pentru benzinariile Rompetrol, in afara Romaniei, in conditiile in care planurile de extindere in Ucraina si Serbia sunt deocamdata blocate de costurile mari de achizitie a activelor, respectiv de situatia politica instabila.

    In urmatorii trei ani, investitiile in extinderea retelei de benzinarii din Franta ar putea ajunge la aproximativ 115 mil. euro, principala tinta fiind achizitia de benzinarii localizate pe autostrada. Rompetrol este prezent pe piata franceza de la inceputul anului 2006 cand a preluat cel mai mare distribuitor independent de produse petroliere, Dyneff.

    'In Franta, vom incerca in urmatorii trei ani sa modernizam cele 30 de statii proprii pe care le vom opera sub brandul Rompetrol. Investitia se ridica la aproximativ 0,5 mil. euro pe fiecare unitate. Restul de 200 de statii care sunt in sistem franciza le vom pastra asa cum sunt. Nu intentionam sa mai crestem anul acesta pe numarul de francize', spune Eric Kish, vicepresedinte senor al diviziei de retail din cadrul grupului Rompetrol.

    Grupul va participa si la toate licitatiile de reinnoire a licentelor pentru benzinariile localizate pe autostrazile franceze. Reprezentantul Rompetrol spune ca in urmatorii trei ani vor avea loc 100 de astfel de licitatii.

    'Speram sa castigam cel putin 20% din aceste licitatii. Investitia intr-o benzinarie localizata pe autostrada se ridica la aproximativ 5 mil. euro', spune Kish, ceea ce inseamna ca investitia totala in Franta s-ar putea ridica la aproximativ 115 mil. euro.

    In prezent, Rompetrol are doua benzinarii localizate pe autostrazile franceze, deschise in luna mai a anului trecut.

    Afacerile dezvoltate pe piata franceza vor ajunge anul acesta la 3,7 mld. dolari, potrivit presedintelui Rompetrol, Dinu Patriciu, in comparatie cu nivelul de 3 miliarde de dolari raportat in 2007.

    Cea mai semnificativa parte a afacerilor Rompetrol in Franta nu vin insa pe segmentul de benzinarii.

    'Pe piata franceza noi suntem un angrosist foarte mare, un importator de produse petroliere si un vanzator pe partea de en detail, care inseamna, de exemplu, contracte cu agricultorii si plasarea unor rezervoare in apropierea locurilor unde isi desfasoara activitatea. Suntem o firma oportunista, iar daca vor aparea oportunitati de dezvoltare acolo, vom profita de ele', spune reprezentantul Rompetrol.

    Impreuna cu afacerile pe partea de retail dezvoltate in Romania, care au ajuns anul trecut la un nivel de 1,8 mld. dolari, afacerea din Franta a grupului Rompetrol asigura aproximativ 90% din totalul businessului pe segmentul de retail inregistrat la nivel de grup.

    Anul trecut, compania isi anunta intentia de a intra pe piata din Ucraina prin intermediul a 200 de francize, precum si pe cea din Serbia prin 50 de francize.

    'In Serbia nu s-a intamplat nimic anul trecut din cauza situatiei politice existente. Oricum am luat decizia de a infiinta o entitate juridica acolo, nu vor fi mai mult de doi oameni, care vor supraveghea evolutia pietei sarbesti', spune Kish. In Ucraina, desi pe partea de wholesale afacerile au mers foarte bine, intrarea si pe segmentul de benzinarii a fost imposibila din cauza costului ridicat al activelor.

    'In Ucraina, am avut un an extrem de bun si am reusit sa devenim cel mai mare importator de benzina Euro 4 local. Ne-am depasit asteptarile cu 100% mai ales datorita contextului pietei. Acolo se comercializeaza cu precadere carburanti de foarte slaba calitate, in timp ce masinile ucrainenilor sunt din ce in ce mai scumpe. Practic, putem spune ca am fost in locul potrivit la momentul potrivit. Pe partea de benzinarii inca nu am intrat din cauza pretului foarte ridicat al activelor. O benzinarie in Ucraina este in medie de doua ori mai scumpa comparativ cu alte piete si de aceea am luat decizia sa asteptam un moment mai prielnic al pietei', explica Kish.

    Intentiile de dezvoltare ale companiei urmeaza sa fie concretizate dupa elaborarea unui plan pe cinci ani impreuna cu noi actionari majoritari ai grupului, compania kazaha de stat KazMunaiGaz.

    Grupul Rompetrol estimeaza pentru anul acesta afaceri de 12 mld. dolari. La nivel international, Rompetrol are peste 650 de benzinarii. Pachetul majoritar de actiuni al grupului a fost cumparat anul trecut de KazMunaiGaz intr-o tranzactie evaluata de 2,7 mld. dolari.

    Sursa: Ziarul Financiar, 15 aprilie 2008'

    mai mult

  • Antibiotice Iasi, investigata de Consiliul Concurentei

    Wall-Street.ro   ATB

    ___
    Consiliul Concurentei (CC) a declansat o investigatie pe piata medicamentelor antibacteriene pentru uz sistemic pentru posibila incalcare a legii Concurentei de catre societatea Antibiotice Iasi si distribuitorii acesteia.

    Potrivit datelor CC, investigatia a fost declansata in urma unei plangeri, iar inspectorii autoritatii au efectuat inspectii inopinate la o serie de societati active pe aceasta piata. Documentele ridicate in urma inspectiilor se afla in analiza Consiliului.

    ”Sectorul farmaceutic face parte din lista sectoarelor esentiale asupra carora se concentreaza activitatea Consiliului Concurentei. Ca urmare a investigatiilor efectuate pe piata insulinei si pe piata produselor pentru dializa, Consiliul Concurentei a sanctionat mai multe companii care activeaza in acest domeniu pentru incalcarea prevederilor Legii concurentei. Regulile de concurenta trebuie respectate de catre toti agentii economici, indiferent de domeniul in care acestia activeaza”, a declarat presedintele CC, Gheorghe Oprescu.

    La inceputul lunii martie, Consiliul Concurentei a amendat cu aproximativ 83,7 milioane lei, circa 22,6 milioane euro, companiile Eli Lilly Export Elvetia, A&A Medical, Relad Pharma si Mediplus Exim pentru practici anticoncurentiale. Ulterior, Autoritatea pentru Concurenta a amendat cu peste 5,9 milioane lei trei companii, Fresenius Medical Care Romania , Alsifcom Intermed si Opremi Medfarm, care ofera produse si servicii de dializa.

    Legea Concurentei interzice orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici, care au ca obiect sau au ca efect restrangerea, impiedicarea ori denaturarea concurentei pe piata romaneasca sau pe o parte a acesteia.

    Sursa: Wall-Street, 15 aprilie 2008

    mai mult

  • Broker Cluj estimeaza o scadere de 42,6% a profitului brut, in 2008

    DailyBusiness.ro   BRK

    ___
    Societatea de servicii de investitii financiare (SSIF) Broker Cluj si-a bugetat un profit brut de 26,1 mil. lei (7,22 mil.euro) pentru acest an, cu 42,6% mai mic fata de rezultatul din 2007, pe fondul scaderii mai accelerate a veniturilor in raport cu cheltuielile.

    Actionarii Broker Cluj au aprobat in sedinta de vineri, 11 aprilie, bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, care prevede o scadere cu 33% a veniturilor totale, pana la 49,48 milioane lei (13,69 milioane euro), si o reducere cu doar 17,2% a cheltuielilor totale, pana la 23,38 milioane lei (6,45 milioane euro).

    In 2007, casa de brokeraj a inregistrat un profit brut de 45,49 milioane lei (13,63 milioane euro), in timp ce veniturile au insumat 73,75 milioane lei (22,1 miloane euro), iar cheltuielile, 28,75 milioane lei (8,61 milioane euro).

    De asemenea, actionarii Broker Cluj au decis majorarea capitalului social cu 40,5 milioane lei (11,18 milioane euro), de la 104,2 milioane lei (28,75 milioane euro), la 144,7 milioane lei (39,93 milioane euro), prin incorporarea partiala a profitului din 2007, capitalizarea primelor de capital si a altor rezerve.

    Astfel, operatiunea se va realiza prin capitalizarea sumei de 29,08 milioane lei (8,02 milioane euro), reprezentand 80% din profitul net obtinut in 2007, a unor prime de capital de 10,45 milioane lei (2,88 milioane euro) si a unor rezerve in valoare de 927.000 lei (255.800 euro).

    Majorarea capitalului vizeaza emiterea a 80,9 milioane de titluri, cu valoarea nominala de 0,5 lei, oferite gratuit actionarilor.

    Din profitul net consemnat in 2007, de 38,35 milioane lei (10,58 milioane euro), societatea va aloca 7,07 milioane lei (1,95 milioane euro) pentru achizitionarea unui spatiu destinat unui sediu secundar in Targu Mures si pentru costituirea de provizioane, 1,7 milioane lei (470.000 euro) pentru constituirea a patru fonduri de dezvoltare a firmei, iar suma de 500.000 lei (138.000 euro) va fi distribuita salariatilor.

    Totodata, actionarii au aprobat infiintarea unei societati de administrare a investitiilor si a unui fond de investitii, precum si investitia intr-un proiect imobiliar destinat locuintelor de serviciu pentru angajati, bazata pe credit ipotecar.

    Broker Cluj are un capital social de 104,26 milioane lei (28,77 milioane euro), divizat in 208,52 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,5 lei. Potrivit ultimei raportari, principalii actionarii ai casei de brokeraj sunt Ioan Cartis, cu 8,39%, si Intervalco SA, cu 6,43%.

    Titlurile Broker Cluj se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul BRK. Actiunile Broker au inchis sedinta de joi, 10 aprilie, la cotatia de 1,59 lei, ceea ce da o capitalizare de 331,54 milioane lei (91,49 milioane euro).

    Sursa: Daily Business, 15 aprilie 2008

    mai mult

  • Macofil Targu-Jiu isi majoreaza capitalul de peste patru ori, la 9,4 mil. lei

    DailyBusiness.ro   MACO

    ___
    Compania Macofil Targu-Mures isi va majora capitalul social de peste patru ori, pana la 9,42 milioane lei (2,61 mil.euro), daca actionarii vor subscrie toate actiunile nou emise.

    Actionarii producatorului de caramizi si tigle din argila arsa au aprobat emitere unui numar de circa 2,88 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.

    Doar actionarii companiei inregistrati in data de 30 aprilie vor avea posibilitatea sa cumpere 3,23 actiuni noi, la una detinuta, la un pret egal cu valoarea nominala, de 2,50 lei.

    Daca toate actiunile vor fi subscrise, capitalul social al Macofil va creste de 4,2 ori, de la 2,22 milioane lei pana la 9,42 milioane lei.

    Macofil Targu-Jiu (MACO) si-a redus profitul la jumatate anul trecut, pana la 697.000 lei (191.483 euro), pe fondul unor afaceri in crestere cu circa 8%, la 20,21 milioane lei (9,65 milioane euro).

    Compania are ca obiect de activitate fabricarea caramizilor, a tiglelor si a altor produse pentru constructii si are in prezent un capital social de 2,22 milioane lei, divizat 889.781 actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.

    Actionarul principal al Macofil este Ion Patrut, care detine 48,60% din capitalul social, in vreme ce SIF Muntenia controleaza 10,69% din totalul actiunilor, iar fondul de investitii cipriot RC 2 Limited are o participatie de 25,25%, potrivit ultimei raportari.

    Titlurile Macofil se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul MACO. In prezent, valoarea de piata a companiei este de 37,47 milioane lei (10,35 milioane euro), aferenta cotatiei de 42,10 lei, stabilita in sedinta bursiera din 10 aprilie.

    Sursa: Daily Business, 15 aprilie 2008

    mai mult

  • Transgaz, lucrari de 100 mil. euro

    Business Standard   TGN

    ___
    Transportatorul de gaze naturale Transgaz Medias, controlat de stat, va organiza la sfasitul lunii viitoare o licitatie deschisa pentru acordarea unor lucrari de inlocuire a conductelor din sistemul national de transport, valoarea contractului fiind de 357 milioane de lei (98,8 milioane de euro).

    Lucrarile vor fi atribuite printr-un acord-cadru, pe baza celui mai mic pret oferit, potrivit datelor Transgaz, citate de Mediafax. Transgaz estimeaza ca acordul va fi atribuit unui numar de trei companii, iar demontarea si inlocuirea conductelor va dura patru ani.

    Compania controlata de stat a iesit la sfarsitul anului trecut pe Bursa de la Bucuresti cu un pachet de 10%, datorita gradului mare de suprasubscriere fiind cotata drept cea mai de succes listare pentru o companie locala. Transgaz, care administreaza reteaua de conducte magistrale de pe piata locala, este implicata in proiectul gazoductului Nabucco, proiect la care participa companiile cu profil similar din Turcia - Botas, Ungaria - Mol, Austria - OMV si Bulgaria - Bulgargaz.

    Transportatorul de gaz estimeaza ca, in acest an, va consemna un profit brut de 317 milioane de lei, in crestere cu aproximativ 30% fata de anul trecut, si venituri de circa 1,27 miliarde lei, mai mari cu circa 20%. Totodata, in 2008, compania mizeaza pe o cifra de afaceri de 1,24 miliarde lei. In ceea ce priveste cheltuielile aferente anului 2008, compania prevede un nivel de 957 milioane de lei, mai mult de jumatate din suma urmand sa fie alocata pentru investitii, respectiv 587 milioane de lei. Actionarul principal al companiei este Ministerul Economiei si Finantelor, cu un pachet de 75% din actiuni si Fondul Proprietatea, cu 14,98% din capitalul social.

    Sursa: Business Standard, 15 aprilie 2008

    mai mult

  • Exitul unor investitori din piață a înroșit bursa

    Curierul National   

    ___
    Mă aștept să văd o revenire a acestui indice în ședința de azi', a declarat, pentru Curierul Național, Adrian Bărbulescu, analist la Prime Transaction.

    mai mult

14.04.2008

  • Mihai Lupu, Oil Terminal: Vom ataca decizia instantei

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   OIL

    ___
    Oil Terminal (OIL), singurul terminal petrolier romanesc de la Marea Neagra, ar putea fi executat silit pentru suma de 30 mil. euro, potrivit unei hotarari a instantei supreme.

    Conducerea companiei a anuntat ca va ataca decizia cu recurs in anulare si spera sa obtina sprijin din partea autoritatilor statului.

    Actiunile operatorului portuar au scazut vineri cu 7,7% dupa publicarea, joi, a anuntului, valoarea companiei reducandu-se cu 6 mil. euro, la 96 mil. euro.

    Oil Terminal, societate controlata de AVAS, este una dintre companiile de interes strategic, prin intermediul ei desfasurandu-se cea mai mare parte a importurilor de titei si produse petroliere ale Romaniei via mare.

    Potrivit unei sentinte definitive si irevocabile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si Autoritatea Nationala a Vamilor vor putea continua procedura de executare silita a operatorului portuar Oil Terminal (OIL) pentru suma de 111 milioane de lei (circa 30 de milioane de euro, la cursul de 3,7 lei/euro).

    Suma reprezinta TVA si comisioane vamale aferente importurilor de produse petroliere derulate prin intermediul terminalului in 2003 de catre Rompetrol Rafinare Constanta si RAFO Onesti.

    Potrivit raportarii transmise de Oil Terminal Bursei de Valori Bucuresti (BVB), 'obligatia de plata poate fi modificata in functie de modalitatea de calcul a penalitatilor aparute din momentul emiterii actelor constatatoare si pana in prezent'.

    Potrivit reprezentantilor Oil Terminal, cele doua companii beneficiare ale importurilor au platit in numele Oil Terminal comisioanele vamale si TVA-ul aferent cantitatilor de titei importante, potrivit unei raportari a companiei catre BVB, astfel ca debitul respectiv nu mai exista.

    'Executarea debitului nu poate avea loc pentru ca ar insemna o dubla impunere pentru aceeasi marfa', sustine Mihai Lupu, directorul general al Oil Terminal.

    'Nu stim pe ce se bazeaza aceasta sentinta, avand in vedere ca am castigat pana acum toate infatisarile in acest dosar. Vom formula recurs in anulare la aceasta decizie', mai spune Lupu.

    Potrivit acestuia, conducerea Oil Terminal a anuntat AVAS, actionarul majoritar al companiei, despre aceasta hotarare, situatia operatorului portuar urmand sa fie discutata si in sedinta de guvern de miercuri.

    Directorul Oil Terminal mai sustine ca, daca ANAF si Autoritatea Nationala a Vamilor vor continua demersurile de executare silita asupra Oil Terminal, situatia creata va afecta planurile pe termen lung ale companiei care includ participarea la constructia conductei de titei Constanta-Trieste si negocierile cu Azerbaidjan privind importurile de titei din aceasta tara.

    'Nu cred ca aceasta situatie este de dorit si ca statul va fi indiferent fata de aceasta companie de interes strategic', sustine Lupu.

    Oil Terminal este cel mai mare operator portuar de la Marea Neagra, cu o cifra de afaceri de 123,5 milioane de lei (37 de milioane de euro) in 2007. Compania avea la finele anului trecut active in valoare de 167 de milioane de lei (45 de milioane de euro) si datorii de 30 de milioane de lei (8,1 milioane de euro).

    Operatorul portuar a obtinut anul trecut un profit net de 7,5 milioane de lei (2,24 milioane de euro), de aproape 5 ori mai mare decat in 2006. Actionarul majoritar al Oil Terminal este AVAS, care detine 59,6% din actiuni, in timp ce Fondul Proprietatea controleaza un pachet de 10%, iar fondul de investitii Broadhurst Investments are 7,6%.

    Sursa: Ziarul Financiar, 14 aprilie 2008'

    mai mult

  • Imotrust Arad pregateste fuziunea cu o firma cu active de 40 mil. euro

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   ARCV

    ___
    Conducerea dezvoltatorului imobiliar Imotrust Arad (ARCV) va propune actionarilor in adunarea generala de la jumatatea lunii mai fuziunea cu societatea UTA SA (UTAZ) din aceeasi localitate, ambele listate pe piata RASDAQ.

    Noua societate rezultata din aceasta operatiune se va numi Arcvia si va avea active de peste 75 mil. euro. Procesul ar urma sa fie finalizat in termen de doi ani, potrivit convocatorului emis de reprezentantii companiei.

    Activele celor doua societati de dezvoltare imobiliara vor fi supuse unui nou proces de evaluare, care va ajuta la determinarea valorii actiunilor la care se va realiza operatiunea de fuziune.

    Compania de dezvoltare imobiliara UTA SA avea la jumatatea anului trecut active imobilizate, reprezentate in principal de cladiri si terenuri, in valoare de 133,2 mil. lei (circa 40 mil. euro) si datorii totale de circa 2 mil. lei.

    La aceeasi data, activele imobilizate ale Imotrust se cifrau la 114,4 mil. lei (34,5 mil. euro). Reprezentantii Imotrust nu au putut fi ieri contactati pentru a oferi mai multe detalii.

    UTA a incheiat anul 2006 cu un profit net de 2,7 mil. lei (0,75 mil. euro), in scadere de peste doua ori fata de anul precedent, pe fondul unor venituri totale mai mari cu 37%, de 14,1 mil. lei (4 mil. euro).

    La jumatatea anului trecut, castigul net al UTA SA se cifra la circa 274.000 de lei (80.000 de euro) la venituri de 5,9 mil. lei (1,7 mil. euro).

    Compania este controlata de omul de afaceri Alexandru Bercea prin intermediul societatilor Codlea Arctic, Parc Industrial Nord si UTA Sys, care detin impreuna peste 99,9% din actiunile UTA SA.

    Bercea controleaza prin mai multe societati care actioneaza concertat peste 65% din actiunile Imotrust Arad.

    Dezvoltatorul imobiliar a incheiat anul trecut cu un profit net de circa 6,6 mil. lei (2 mil. euro), cu 57% mai ridicat decat cel obtinut in 2006.

    Dupa primele trei trimestre din 2007, profitul net al Imotrust se cifra la 15,5 mil. lei (4,5 mil. euro), de peste trei ori mai ridicat decat in aceeasi perioada a anului anterior.

    Compania a vandut in perioda ianuarie-mai din 2007 actiuni proprii reprezentand 24,4% din capitalul social pentru suma de 22,1 mil. lei (6,6 mil. euro), care va fi repartizata la rezervele societatii.

    Imotrust vrea sa distribuie actionarilor dividende in valoare de peste 5 mil. lei (1,4 mil. euro) din profitul anului precedent. Valoarea dividendului brut aferent unei actiuni este de 0,0238 lei, reprezentand circa 2,5% din pretul la care aceste titluri s-au tranzactionat la finele saptamanii trecute, de 0,955 lei/actiune.

    La acest nivel, valoarea de piata a Imotrust este de peste 56 mil. euro, incluzand actiunile emise in urma majorarii de capital care nu s-a finalizat.

    Valoarea proiectelor desfasurate in acest an de Imostrust si subsidiarele sale, Bermo Group, Parc Industrial Combinat, Sucus Oradea, Crei SA din Cluj, sunt estimate la 108 mil. lei (30,8 mil. euro), profitul aferent anului 2008 fiind prognozat sa atinga 20 mil. lei (5,7 mil. lei). Conducerea Imotrust estimeaza ca activele societatii vor creste cu 20% in acest an.

    Sursa: Ziarul Financiar, 14 aprilie 2008

    mai mult

  • STK Properties lanseaza un proiect imobiliar de 50 mil. euro

    Wall-Street.ro   STK

    ___
    Compania detinuta de fondul STK Emergent, STK Properties, din Cluj-Napoca, a primit avizele pentru construirea unui complex imobiliar cu 500 locuinte in cartierul Buna-Ziua din Cluj, a carei valoare de piata este estimata la 50 milioane euro, transmite NewsIn .

    Proiectul se va intinde pe doua hectare de teren si va avea o suprafata construita de aproximativ 45.000 mp. Complexul rezidential va include aproximativ 500 apartamente, spatii comerciale si birouri, centru SPA, gradinita, teren de sport si 550 locuri de parcare subterana. De asemenea, ansamblul mai contine aproximativ 8.000 mp spatii verzi.

    Termenul de executie a lucrarilor este prevazut pentru finalului anului 2009. In plus, administratorii firmei isi propun la acea data listarea firmei dezvoltatoare la Bursa de Valori Bucuresti.

    'Suprafata utila pe cap de locuitor este de circa 15 mp in Cluj, cu mult sub media de 25 mp existenta in tarile comparabile din Europa de Est. La actualul ritm de constructie aceste decalaj nu va fi acoperit nici in urmatorii 10 ani. Randamentele aduse de investitiile in imobiliare sunt atractive, peste media inregistrata in Europa', a declarat managerul fondului STK Emergent, Nicolae Pascu.

    STK Properties SA este detinuta in proportie majoritara de fondul STK Emergent din Cluj-Napoca, primul fond care se listeaza la Bursa de Valori Bucuresti.

    STK Emergent este cel mai mare fond din Romania cu capital autohton si are active administrate de 115 milioane lei (30 milioane euro). De la lansarea din aprilie 2006 si pana la finalul anului 2007 fondul a obtinut pentru investitorii sai o rentabilitate de 82,5%.

    Sursa: Wall-Street, 14 aprilie 2008'

    mai mult

  • Erste isi rascumpara o parte din actiuni pentru achizitii

    Adevarul   EBS

    ___
    Erste Bank, actionar majoritar al BCR, si-a anuntat intentia de a rascumpara o parte a actiunilor proprii. Sumele astfel obtinute vor fi utilizate pentru achizitii, preluari de firme sau participarea la capitalul unor companii. Grupul austriac a anuntat, de asemenea, ca va acorda dividendele aferente lui 2007, in valoare totala de 237,3 milioane euro.

    Potrivit unui convocator trimis Bursei de Valori de la Bucuresti, fiecare actiune este purtatoarea unui divident de 0,75 euro. In plus, conducerea grupului austriac a propus actionarilor sai schimbarea denumirii companiei, din Erste Bank der Oesterreichischen Sparkassen AG in Erste Group Bank AG.

    La viitoarea sedinta a Consiliului de Administratie, planificata pentru luna mai, va fi prezentat contractul de divizare al grupului si transmiterea cu titlu universal a diviziei din Austria a Erste Bank der Oesterreichischen Sparkasse, ca societate cedenta, catre Dritte Wiener Vereins-Sparkasse, in calitate de societate absorbanta.

    Sursa: Adevarul, 14 aprilie 2008

    mai mult

Pagina

inchide