Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

04.03.2008

  • BCR face profit-record, Erste Bank castiga 1,17 miliarde euro

    Romania libera   EBS

    ___
    BCR a realizat in 2007 un profit-record, sustinut de cresterea creditarii pentru populatie, care a compensat costurile de restructurare.

    Profitul net al Erste Bank a fost sustinut cu aproape o cincime de activitatea din Romania, a treia ca valoare dupa Cehiasi Austria.

    Banca Comerciala Romana (BCR) a afisat pentru anul trecut un profit net de 924,8 milioane lei (276,5 milioane euro), care reprezinta cea mai buna performanta din istoria grupului. BCR sustine astfel aproape o cincime (18,6%) din castigul net al actionarului sau majoritar, Erste Bank.

    Fara a lua in calcul costurile restructurarii, evaluate in 2007 la 102,6 milioane euro, profitul net a crescut cu 42%, la 362,1 milioane euro.

    'Atingerea tintelor si obtinerea unui profit-record de peste 360 milioane euro, inainte de costurile cu restructurarea, ne demonstreaza forta afacerii noastre', a declarat Manfred Wimmer, directorul executiv al BCR.

    Activele totale ale bancii au ajuns la 63,36 miliarde lei (17,56 miliarde euro), in crestere cu 33,6% fata de finalul anului 2006. Volumul creditelor acordate clientilor a avansat cu 50,1%, la aproape 36,8 miliarde lei (17,56 miliarde euro), cresterea fiind stimulata in special de creditele de consum, cele ipotecare si creditele de investitii pentru firmele mici si mijlocii.

    BCR are un protofoliu de credite echilibrat ca structura a monedelor de imprumut: 51% in lei, iar cele in valuta - 49%. Imprumuturile pentru populatie au avut o pondere majoritara, de 54%. Totodata, ritmul de crestere a soldului creditelor a fost de peste doua ori mai mare decat in cazul depozitelor, fiind al doilea an consecutiv cand creditele au depasit depozitele pe fondul maririi ecartului dintre acestea. La finalul anului 2007 soldul depozitelor a ajuns la 30,25 milioane lei (8,38 miliarde euro), in crestere cu 23,6% fata de nivelul din decembrie 2006.

    BCR a obtinut din dobanzi 1,963 miliarde lei (587 milioane euro), cu 16,4% mai mult decat in anul anterior, in vreme ce veniturile nete din comisioane au crescut cu 51,4%, la 857,5 milioane lei.

    Anul trecut profitul operational al BCR a urcat cu 21,3%, pana la 3,1 miliarde lei (925,4 milioane euro). La sfarsitului lui 2007 reteaua BCR a ajuns la 562 unitati, dintre care 92 deschise in ultimul an, in acelasi timp in care numarul salariatilor a scazut cu 12,7%, pana la 9.697.

    Rezultatele BCR, prima banca dupa active de pe piata romaneasca, sunt calculate in standardele internationale de contabilitate (IFRS), in linie cu actionarul sau majoritar (cu 69,17%), Erste Bank.

    Banca austriaca Erste a obtinut in 2007 un profit net de 1,174 miliarde euro, in crestere cu 26% fata de anul anterior, gratie unui profit-record in trimestrul al patrulea, de 336,8 milioane euro.

    Castigul pe actiune a crescut cu 20%, la 3,92 euro, de la 3,14 euro in 2006. Dividendul propus de conducere este de 0,75 euro/actiune, in crestere cu 15% fata de anul precedent. Veniturile din dobanzi obtinute de Erste s-au cifrat la 3,945 miliarde euro, depasind cu 23,7% nivelul din 2006, sustinute de cererea puternica de creditare de la susbsidiarele Erste din Europa Centrala si de Est. Activele totale ale Erste au urcat cu 10,4%, la 200,5 miliarde euro, la finalul anului 2007. BCR, parte a grupului Erste, a contribuit cu 18,5% (218,2 milioane euro) la profitul net al companiei-mama. Contributia BCR este a treia ca valoare in cadrul Grupului Erste, dupa cea a Ceska Sporitelna, de 407,3 milioane euro, si cea activitatii din Austria, de 374,5 milioane euro.

    Rezultatele Erste au depasit usor asteptarile analistilor, generand in randul investitorilor o reactie pozitiva pe ansamblu. Vineri, dupa publicarea rezultatelor, actiunile Erste s-au apreciat brusc in debutul sedintei de tranzactionare, cu 4,2%, pana la maximul zilei, de 40,11 euro. Tendinta negativa de pe marile burse internationale, manifestata inca din sedinta anterioara, a pus presiune pe cursul actiunilor Erste si, astfel, optimismul din debut s-a topit treptat pana la minimul zilei, de 37,96, ce consemna o scadere cu 0,37%. Pana la finalul sedintei de vineri investitorii au dovedit incredere in titlurile Erste, care au inchis la 38,50 euro, in crestere cu 1,05%, in contrast cu bursa vieneza, al carei indice principal (ATX) a scazut cu 0,66%. S-au tranzactionat peste 6,67 milioane actiuni pentru suma totala de 260 milioane euro, cea mai ridicata valoare din clasamentul lichiditatii, dubla fata de locul secund. Erste isi propune o crestere cu 20% a profitului net dupa plata intereselor minoritare in 2008 si cu 25% pentru anul 2009.

    Sursa: Romania Libera, 4 martie 2008.'

    mai mult

  • Romcarbon Buzau a trecut pe pierderi in 2007

    Curierul National   ROCE

    ___
    Producatorul de placi si profile din plastic Romcarbon Buzau (ROCE) a trecut pe pierderi anul trecut, cu un rezultat negativ de 430.000 lei, dupa profitul de 4,79 milioane lei inregistrat in 2006, potrivit rezultatelor financiare preliminare ale firmei, transmise, ieri, pietei Rasdaq.

    Veniturile firmei din Buzau au urcat anul trecut cu aproape 95%, la 97,12 milioane de lei, in timp ce cheltuielile s-au majorat de peste doua ori, la 97,47 milioane lei, de la 44,3 milioane lei in 2006. Totodata, afacerile firmei s-au dublat de la 45,61 milioane de lei, la 90,58 milioane de lei in 2007.

    Actionarii producatorului de placi si profile din plastic au aprobat la inceputul lunii februarie realizarea unor investitii de 53,68 milioane de lei (14,8 milioane euro) in cursul acestui an.

    In luna noiembrie a anului trecut, investitorii Romcarbon au hotarat transferul titlurilor firmei de pe Rasdaq pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

    Sursa: Curierul National, 4 martie 2008.

    mai mult

  • COMCM Constanta se orienteaza strategic spre sectorul imobiliar

    BURSA.RO - TITLURILE ZILEI   CMCM

    ___
    Actionarii societatii COMCM SA Constanta au aprobat, in ultima lor sedinta, noua strategie de dezvoltare si modernizare a acestei companii aflata in curs de listare la cota BVB. Potrivit strategiei actionarilor si estimarii segmentului zonal de piata caruia i se adreseaza productia societatii, COMCM si-a propus sa treaca la retehnologizarea bazei sale materiale, la profesionalizarea activitatilor de productie si promovarea unui marketing diversificat, in str?nsa legatura cu cresterea investitiilor din zona Constanta si litoral, cu cresterea necesarului de locuinte in diverse solutii constructive si a numarului de locuri de munca.

    Pentru urmatorii ani, administratorii si actionarii societatii au estimat o crestere a cererii pe piata de produse de balas-tiera si cariera, in urma aparitiei mai multor lucrari importante de investitii in zona, precum tronsonul de autostrada Cernavoda - Constanta, soseaua ocolitoare a municipiului Constanta, cartierele rezidentiale dintre Constanta si Ovidiu, consolidarea digurilor portuare si a zonelor de faleza din statiuni, construirea de noi unitati de cazare pe litoralul rom?nesc etc.

    Floriean Firu, presedintele consiliului de administratie al COMCM SA, ne-a declarat: 'In proiectarea strategiei de modernizare pentru perioada 2008 - 2012 am pornit de la situatia patrimoniului societatii si evolutia acestuia in perioada 2004-2007, de la starea tehnica a activelor si realizarile economice inregistrate, in aceasta perioada, din activitatile generatoare de profit din exploatare, precum si de la potentialul de dezvoltare a societatii. Principala noastra preocupare a fost aceea de a mentine activitatile de productie, de a reduce activitatile nerentabile si cheltuielie, de a creste productivitatea si profitul'.

    COMCM SA a incheiat anul trecut cu un profit brut de aproape 9 milIioane de lei si venituri totale mai mari cu 48,22%, fata de anul precedent, veniturile din exploatare cresc?nd cu 44,79%. Cifra de afaceri neta (45,2 milioane lei) a fost mai mare cu 48,93%, iar profitul brut cu 56,72% fata de anul 2006. Investitiile realizate in 2007 s-au cifrat la 14,3 milioane de lei. In acelasi timp, in cursul anului trecut, compania a demarat procedurile necesare pentru ob tinerea unei finantari din fonduri structurale, pentru realizarea proiectului de investitii 'Modernizarea bazei tehnico - materiale a SC 'COMCM' SA Constanta'. Valoarea fondurilor nerambursabile ce pot fi accesate este de 5 milioane de euro, din care 40% reprezinta cofinantarea care trebuie suportata de societate (din surse proprii sau credit bancar).

    COMCM SA Constanta este o companie cu istoric, inregistrata ca marca OSIM, si are implementat sistemul de management al calitatii ISO 9001/2001, principalele produse pe care le realizeaza fiind certificate prin marcajul CE. Raportat la principalul sau obiect de activitate, fabricarea betonului, societatea detine o cota de 15% pe piata locala, cu posibilitati certe de crestere. In ceea ce priveste pozitia fata de concurenta, societatea si-a adjudecat primul loc in topul judetean al firmelor pe anul 2006, intocmit de Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta. Noi cariere in zona Navodari - Corbu - Palazu pentru exploatarea zacamintelor de sisturi verzi.

    In vederea dezvoltarii si eficientizarii activitatii de productie si prestari servicii, societatea constanteana si-a propus, printre altele, sa modernizeze statiile de beton si de concasare/sortare produse de cariera, sa mentina autorizatiile de functionare pentru caminele si cantinele din patrimoniu, prin efectuarea de moderniz ari si reparatii capitale. In planul calitatii produselor, compania av?nd deja implementat sistemul de management al calit atii ISO 9001-2001, isi propune acum sa-si extinda gama de produse certificate pe care le fabrica prin procurarea agrementelor in vigoare, sa adapteze si sa completeze, etapizat, dotarile tehnice necesare sectorului de productie precum si laboratorului propriu. Totodata, in vederea cresterii calitatii serviciilor prestate, va fi continuat procesul de automatizare a unor sectoare din cadrul societatii
    si de perfectionare a fortei de munca (prin pregatirea de specialisti in domenii interdisciplinare, instruiri interne si cresterea accesului la informatii de specialitate). La acestea se adauga proiectarea unui sistem integrat 'calitate – mediu - sanatate - securitatea muncii', rezol-varea aspectelor semnificative de mediu si obtinerea certificarii europene SI (calitate - mediu).

    Legat de problematica de mediu, Floriean Firu a precizat ca societatea COMCM isi propune, pentru perioada 2008 - 2012, sa puna in functiune, la baza de productie Constanta, decantorul de ape tehnologice de la statia de betoane, sa achizitioneze si sa monteze baterii de filtre pentru silozurile de ciment, o instalatie pentru reciclarea 'namolului de beton' si o statie de preepurare a apelor tehnologice. Pentru baza de productie Mangalia vor fi achizitionate si montate baterii de filtre la silozurile de ciment, iar la cariera de piatra Sibioara vor fi realizate ravene, prevazute cu filtre, pentru scurgerea apelor pluviale in lacul Tasaul si vor fi efectuate plantari de arbori pe malul lacului.

    Presedintele consiliului de administratie a mai adaugat faptul ca, pentru eficientizarea generala a activitatii, COMCM SA si-a propus sa mareasca, in perioada viitoare, capacitatea de productie si volumul de marfa v?nduta, sa reduca cheltuielile legate de inchirierile de utilaje si sa promoveze proiecte investitionale fezabile. De asemenea, promovarea societatii pe piata si dezvoltarea unei politici de achizitii de noi societati (in vederea consolidarii pozitiei de piata, asigurarii de activitati complementare si dezvoltarii la nivel national) sunt alte aspecte urmarite in cadrul strategiei propuse. COMCM SA Constanta si-a mai propus ca in urmatorii cinci ani sa se plaseze in primele doua pozitii, in ceea ce priveste livrarea de betoane si mortare pe piata judeteana si sa des-chida noi cariere (in zona Navodari - Corbu - Palazu) pentru exploatarea zacamintelor de sisturi verzi.

    COMCM va dezvolta proiecte imobiliare pe terenurile sale din Navodari, Mangalia si Constanta. In acelasi timp, societatea constanteana va continua modernizarea cantinei si caminelor de cazare din patrimoniu si va demara constructiile de locuinte pe terenurile proprii. Astfel, intr-o prima etapa, urmeaza sa fie modernizat caminul 'Medeea' si transformat in bloc de locuinte (in vederea v?nzarii lui in 2008 - 2009) si sa fie construit un complex rezidential pe terenul societatii din Constanta, str.Oborului (in perioada 2008 - 2012). In a doua etapa a fost prevazuta construirea hotelului 'Tranzit', din incinta complexului omonim de pe b-dul Aurel Vlaicu (in perioada 2010 - 2012), precum si a unui cartier rezidential pe terenul actualei baze de productie din Mangalia (dupa anul 2011). In ultima etapa COMCM si-a propus sa dezvolte noi proiecte imobiliare, in functie de cererea de pe piata (probabil incep?nd cu anul 2012), prin construirea de noi locuinte pe terenurile societatii aflate in Navodari si pe str. Celulozei din Constanta.

    Necesarul investitional pentru realizarea strategiei de dezvoltare pentru anii 2008 - 2012 urmeaza sa fie acoperit din surse proprii de finantare, surse imprumutate, prin aportul actionarilor si prin finantare de pe piata de capital, in functie de oportunitatile pietei. Prin punerea in aplicare a strategiei de dezvoltare pentru anii 2008 - 2012, s-a estimat o crestere anuala a cifrei de afaceri de circa 10 - 15% si obtinerea unei eficientizari a activitatii, in conditiile in care, in prezent, societatea nu este un dezvoltator important in domeniul imobiliar. Daca pentru sf?rsitul acestui an conducerea societatii si-a propus realizarea unor venituri totale de 64,648 milioa-ne de lei, un profit brut de 12 milioane de lei si o rata a profitului de 18,56%, in ultimul an al perioadei de dezvoltare, 2012, conducerea estimeaz a realizarea unor venituri totale de 100 milioane de lei, unui profit brut de 22 milioane de lei si unei rate a profitului de 22%.

    Performantele realizate in perioada 2003 - 2007, potentialul de dezvoltare a afacerii, precum si perspectivele pietei constructiilor dau sperante actionarilor in finalizarea cu succes a cotarii societatii COMCM SA Constanta la cota Bursei de Valori din Bucuresti.

    Sursa: Bursa, 4 martie 2008
    '

    mai mult

  • Știrile proaste din SUA au lăsat iar bursa pe mâna speculatorilor

    Curierul National   

    ___
    '... și nu sunt semnale că s-a finalizat perioada de incertitudine și scăderi', ne-a declarat Adrian Bărbulescu, analist la Prime Transaction.

    mai mult

03.03.2008

  • Afacerile Constructii Bihor au urcat cu aproape 45%, la 13,8 mil. euro

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   COBJ

    ___
    Firma Constructii Bihor din Oradea a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 46 de milioane de lei (13,8 milioane de euro), in crestere cu aproape 45% fata de anul precedent. Constructii Bihor a raportat anul trecut un profit net de 4,5 milioane de lei, de peste doua ori mai mare decat in 2006, potrivit datelor financiare preliminare ale firmei, transmise pietei Rasdaq. Veniturile au avansat anul trecut de peste doua ori, la 57 de milioane de lei, iar cheltuielile au urcat cu 50%, la 51,8 milioane de lei. Actionarul majoritar al firmei este o persoana fizica, Vasile Ghilea, care detine 52,54% din actiuni. Participatii mai detin fondul STK Emergent - 25,01% si Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului - 2,51% din titluri.

    Sursa: Ziarul Financiar, 3 martie 2008

    mai mult

  • Agentia S&P a urcat ratingul Transgaz dar perspectiva ramane negativa

    Curierul National   TGN

    ___
    Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a urcat, vineri, de la “BB+” la “BBB-” ratingul pentru credite pe termen lung al monopolului romanesc de transport de gaze naturale Transgaz, ca urmare a ameliorarii profilului financiar al companiei, arata un comunicat al S&P. Totusi, perspectiva ratingului Transgaz este negativa, a mai aratat agentia de evaluare financiara.

    'Majorarea ratingului reflecta profilul financiar imbunatatit al Transgaz, sustinut de oferta publica initiala incheiata a companiei, prin care vor fi finantate parte din investitiile pe termen mediu al Transgaz', a aratat un analist pentru credite de la Standard & Poor's, Tania Tsoneva. Urcarea ratingului reflecta, de asemenea, vizibilitatea crescuta si lichiditatea, dupa majorarea semnificativa a tarifelor si stabilirea preturilor pana in 30 iunie 2012. Ratingul Transgaz este sustinut de statutul de monopol al operatorului, de lichiditatea previzibila generata din activitatile reglementate si de profilul financiar solid al companiei.

    Perspectiva negativa reflecta previziunile legate de Romania, de posibilitatea unor evolutii macroeconomice negative si de nesiguranta modului in care statul ar putea influenta politica financiara si de dividende a companiei. O schimbare a ratingului suveran al Romaniei ar putea, de asemenea, determina reevaluarea ratingului Transgaz. In caz contrar, agentia de rating ar putea revizui perspectiva companiei la 'stabil', in cazul in care ratingul suveran sau perspectiva tarii se vor imbunatati.

    Transgaz nu s-ar opune acceptarii Gazprom in proiectul Nabucco

    Directorul general al Transgaz, Ioan Rusu, a declarat vineri pentru NewsIn ca Transgaz nu s-ar opune acceptarii Gazprom in proiectul Nabucco, dar compania rusa ar trebui sa se adreseze mai intai consortiului. 'Gazprom trebuie sa se exprime in scris daca vrea sa ni se alature in proiectul Nabucco. Noi nu dam inapoi daca Gazprom vrea sa se alature Nabucco.

    In ceea ce priveste participarea Romaniei la South Stream, directorul general al Transgaz, Ioan Rusu, a mai declarat vineri pentru NewsIn ca nu se pune problema ca Romania sa faca parte din proiectul South Stream. 'Proiectele Nabucco si South Stream nu sunt concurente, nu poate fi vorba de asa ceva. Dimpotriva, proiectul Nabucco este mult mai valabil acum dupa ce Bulgargaz si MOL au semnat pentru South Stream. S-ar putea ca proiectul South Stream demarat de Gazprom sa constituie un motiv de urgentare a proiectului Nabucco', a afirmat Ioan Rusu.

    Partenerii Nabucco vor semna in luna martie

    Contractul de proiectare a gazoductului Nabucco cu companiile locale va fi semnat in cursul lunii martie, in acest moment derulandu-se etapa de proiectare a gazoductului Nabucco, a declarat vineri pentru NewsIn directorul general al Transgaz, Ioan Rusu. 'Acum se deruleaza etapa de proiectare si urmeaza sa se incheie contractul de proiectare cu companiile locale in cursul lunii martie. Contractul de proiectare presupune lucrarile de proiectare pentru tronsoanele de conducta din fiecare tara pe care gazoductul Nabucco o traverseaza', a declarat vineri pentru NewsIn Ioan Rusu. Sumele alocate pentru aceasta faza a proiectului sunt confidentiale, a explicat acesta.

    Consortiul Nabucco a confirmat la 5 februarie ca RWE, a doua companie de utilitati din Germania, se va alatura proiectului care are menirea de a transporta gaze naturale din zona Marii Caspice in Europa, a consemnat Reuters. RWE detine o participatie egala in cadrul proiectului cu ceilalti parteneri din tarile de tranzit.

    'Romania ramane singurul participant fidel din proiectul Nabucco'

    Romania pare a fi ramas singura tara loiala gazoductului Nabucco, proiect in pericol de 'colaps' datorita 'cascadei de dezertari' ale partenerilor catre conducta rivala South Stream, propusa de Gazprom, scrie analistul Vladimir Socor in Eurasian Daily Monitor, citat de NewsIn.

    Romania pare a fi singurul participant loial in proiectul conductei Nabucco, intr-un moment in care dezertarile din acest proiect curg in cascada. Proiectul nu poate supravietui cu actualul grad de sprijin al Bruxelles-ului si Washington-ului, care raman la nivelul de incurajari, in absenta accesului la gazul din Asia Centrala si din Iran. Deschiderea accesului in aceste regiuni ar putea salva proiectul Nabucco de la colapsul ce se prefigureaza acum, scrie Vladimir Socor, expert al fundatiei americane Jamestown in politici energetice si de securitate.

    In ultimele patru saptamani a avut loc un transfer rapid de loialitati a patru dintre cele cinci state membre in consortiul Nabucco catre South Stream, proiectul rival dezvoltat de Gazprom. Compania OMV, controlata de Guvernul austriac, a incheiat un acord cu Gazprom pentru a transforma terminalul Baumgarten din apropierea Vienei, conceput a fi punctul terminus al Nabucco si un centru de stocare, intr-o companie detinuta 50%-50% de Gazprom si OMV. Aceeasi OMV, compania ce conduce consortiul Nabucco, pledeaza acum pentru a rezerva jumatate din capacitatea conductei Nabucco pentru utilizarea ei de catre Gazprom.

    In acelasi timp, liderii bulgari si compania de stat Bulgargaz - membra in consortiul Nabucco - au incheiat acorduri cu Rusia si Gazprom pentru a include Bulgaria in proiectul South Stream. Aceasta mutare ajuta Gazprom in a pune piedici Nabucco in cursa pentru piete de desfacere si pentru resurse in tarile producatoare si in a bloca posibilitatile de finantare pentru Nabucco, arata Vladimir Socor. Gazprom castiga acum si in Ungaria cursa impotriva Nabucco. La 25 februarie, premierul socialist Ferenc Gyurcsany a cazut de acord cu Medvedev, care il vizita la Budapesta, sa extinda South Stream si in Ungaria. Guvernul ungar va crea special o companie de stat in parteneriat 50%-50% cu Gazprom pentru a construi si opera sectorul ungar al South Stream.

    Si Guvernul turc demonstreaza o lipsa de incredere in Nabucco. Ankara abordeaza proiectul din doua perspective diferite. Pe de-o parte, negociaza dur pentru avantaje comerciale, in spiritul unui oportunism lipsit de viziune, riscand sa amane Nabucco indeajuns pentru ca South Stream sa obtina un avantaj la start si sa castige cursa. In acelasi timp, Turcia se teme sa nu piarda ocazia de a deveni o tara de tranzit si de depozitare de gaze prin Nabucco, in absenta accesului la gazul iranian sau din Asia Centrala. Oficialii turci par, de asemenea, enervati de recomandarile nerealiste ale celor care considera ca, in a doua faza a Nabucco, s-ar putea aduce gaz din nordul Irakului, zona populata de kurzi. In consecinta, oficialii turci cer tot mai insistent includerea Gazprom in proiectul Nabucco, pentru ca acesta sa livreze si gaz 'rusesc' - de fapt, gaz din Asia Centrala monopolizat de Gazprom.

    Sursa: Curierul National, 3 martie 2008'

    mai mult

  • Profit in scadere pentru Ductil Buzau

    Business Standard   

    ___
    Furnizorul de produse pentru sudarea si taierea metalelor Ductil Buzau a inregistrat anul trecut venituri de 143,27 mil. lei (39,2 mil. euro), in crestere cu circa 3% fata de 2006, si un profit net in scadere cu 11,8%, la 13,88 mil. lei (3,8 mil. euro), desi initial bugetase o crestere de 5%. Ductil a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 139,46 mil. lei (38,15 mil. euro), nivel usor in crestere fata de rezultatul consemnat in 2006, de 135,46 mil. lei (37 mil. euro), insa cu 4,48% mai putin decat bugetase initial, potrivit datelor financiare preliminare remise pietei Rasdaq. Ductil Steel Buzau este activa pe piata otelului.

    Sursa: Business Standard, 3 martie 2008

    mai mult

  • IAR Ghimbav si-a majorat profitul

    BURSA.RO - TITLURILE ZILEI   IARV

    ___
    Societatea IAR Ghimbav si-a majorat, anul trecut, profitul cu 63%, care a ajuns astfel la 11,93 milioane de lei, chiar daca veniturile companiei au scazut cu 22,7%, pana la 214,79 milioane de lei. Cheltuielile societatii s-au cifrat la 201,78 milioane de lei, inregistrand o scadere cu 23,2%, in timp ce cifra de afaceri s-a redus de la 240,69 milioane de lei la 182,72 milioane de lei.

    Compania brasoveana a produs doar in ultimii 40 de ani peste 370 de elicoptere Puma si Alouette, 800 de planoare si 140 de avioane. In luna noiembrie a anului trecut, vicepresedintele AVAS Laszlo Gyerko a declarat ca procesul de privatizare a societatii va fi reluat in primul trimestru al anului 2008, prin lansarea unui nou anunt de vanzare, dupa ce negocierile cu Eurocopter Franta au esuat in luna octombrie 2007.

    Sursa: Bursa, 3 martie 2008

    mai mult

  • Bursa s-a apreciat usor in ultima saptamana

    Wall-Street.ro   

    ___
    '... atunci formula se complica si automat rezultatul este greu de anticipat', a spus joi Adrian Barbulescu, analist la Prime Transaction.

    mai mult

02.03.2008

Pagina

inchide