Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

03.03.2008

02.03.2008

29.02.2008

  • Actionarul majoritar al Dafora Medias se pregateste sa separe forajul de constructii

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   DAFR

    ___
    Dafora Medias (DAFR) ar putea ramane doar cu activitatea de foraj, conducerea societatii intentionand sa separe activitatea de constructii pe motiv ca se creeaza confuzie printre investitori cu privire la domeniul de activitate al firmei, iar acestia sunt mai interesati sa-si aleaga domeniul in care vor sa investeasca.

    'Vrem ca Dafora sa ramana doar cu activitatea de baza, cea de foraj, iar activitatea de constructii sa fie separata in alta societate pentru a nu se crea confuzie in randul investitorilor', a declarat Gheorghe Calburean, directorul general si presedinte al Dafora Medias, cu ocazia inceperii tranzactionarii actiunilor Dafora la categoria a II-a a Bursei de Valori.

    Actiunile Dafora au castigat 3,5% in prima zi de tranzactionare la Bursa, inchizand sedinta la 0,378 lei/actiune.

    Calburean a precizat ca inca nu a fost luata o decizie privind modul cum se va realiza aceasta divizare, dar ca, in acest context, fuziunea dintre Dafora Medias si constructorul de conducte magistrale Condmag Brasov (COMI), companie pe care o controleaza prin intermediul Dafora, este una putin probabila.

    Segmentul de constructii a reprezentat principalul motor de crestere al Dafora in ultimii ani, acesta avand si ponderea cea mai importanta in afacerile companiei, de circa 57% anul trecut.

    Afacerile Dafora au urcat in 2007 de peste doua ori, pana la 87,5 mil. euro (292 mil. lei), iar profitul net s-a majorat in aceeasi perioada cu 62%, la 4,5 mil. euro (31,9 mil. lei).

    Conducerea societatii spune ca profitul a fost diminuat puternic in ultima parte a anului trecut pe fondul fluctuatiilor de curs valutar. Compania a achizitionat in aceasta perioada utilaje in valoare de circa 15 mil. euro, iar pe fondul aprecierii puternice a monedei euro fata de leu din ultima parte a anului trecut, Dafora a platit un pret cu circa 10% mai mare decat se astepta, ce le-a adus pierderi financiare de circa 1,2 mil. euro numai in ultimele trei luni din 2007.

    Profitul operational al companiei a urcat anul trecut cu 61%, pana la 10,5 mil. euro (35,1 mil. lei).

    'In urmatorii ani, cred ca segmentul de constructii va urca cu cel putin 50% anual, iar cel de foraj va inregistra o crestere undeva la jumatate, de 20-25%', spune Gheorghe Calburean.

    Pentru acest an, compania si-a bugetat un profit net dublu fata de anul trecut, de 9,56 mil. euro, si afaceri in crestere cu circa 10%, pana la 100,6 mil. euro, prognoze despre care Calburean spune ca iau in calcul un anumit nivel de rezerva.

    'Pe partea de foraj avem contractata 95% din activitatea de anul curent, iar pe segmentul de constructii avem un procent de 60%. Daca adaugam si proiectele pe care le avem noi pregatite ajunge sa fie integral acoperit', a precizat Gheorghe Calburean.

    El a dorit sa adauge faptul ca anul aceasta Dafora va investi circa 5 mil. euro pentru relocarea sediului societatii, precizand ca sursa de finantare o va reprezenta in principal terenul pe care este situat acesta.

    Dafora urmeaza sa inceapa constructia unui imobil de birouri in cartierul Floreasca din Bucuresti, pe o suprafata construita de circa 3-4.000 de metri patrati, investitie care se ridica la circa 6 mil. euro.

    Dafora are in derulare un proiect rezidential in cartierul Pipera, denumit Perla Resident, al carui beneficiar este Crown Construction, investitia in acesta ridicandu-se la 6-8 mil. euro.

    Activitatea de constructii a Dafora este orientata in principal spre constructii rezidentiale, iar cea de hale industriale ocupa o pondere de circa o treime in total.

    Compania vrea sa stranga in acest an circa 28,1 mil. euro (circa 100 mil. lei) de la actionari prin intermediul unei majorari de capital. Compania nu a acordat in ultimii ani dividende, iar conducearea Dafora spune ca se intentioneaza ca tot profitul realizat in 2007 sa fie reinvestit in activitate.

    Anul trecut, Calburean a achizitionat un pachet de 27,9 % din actiunile Cars Tarnaveni (CARS), societate care este printre altele si furnizor de caramida pentru segmentul de constructii al Dafora.

    Actionarul majoritar al Dafora Medias este omul de afaceri Gheorghe Calburean, care controleaza in nume propriu 48,17% din capitalul societatii si detine prin intermediul Dafora Group circa 7,46% din actiuni. Fondul de investitii Julius Baer, cel mai important investitor strain la Bursa, detine un pachet de circa 10,6% din companie.

    Titlurile Dafora Medias sunt evaluate in prezent la un pret de 0,378 lei/actiune, cu 60% mai mic decat cel la care ajunsesera aceste titluri in vara anului trecut. La acest pret, valoarea de piata a companiei se ridica la 101 mil. euro.

    Condmag Brasov, cealalta companie pe care Calburean a adus-o pe Bursa la jumatatea anului trecut, a pierdut de asemenea mai mult de jumatate din valoare, pe fondul corectiilor din ultimele sapte luni. Condmag este evaluata in prezent la circa 45 mil. euro.

    Calburean intentioneaza sa mai aduca la Bursa si firma de exploatare a apelor geotermale Transgex Oradea (TRNG), companie controlata indirect de omul de afaceri sibian, care este tranzactionata in prezent pe piata RASDAQ.

    'Urmatorea companie pe care imi doresc sa o transfer la Bursa de Valori Bucuresti este Transgex Oradea', spune Gheorghe Calburean.

    Calburean investeste 10 mil. euro in mezeluri

    Omul de afaceri Gheorghe Calburean intentioneaza sa investeasca zece milioane de euro pentru extinderea productiei firmei de preparare a produselor din carne Salconserv Medias, pe care o controleaza, prin infiintarea unei noi marci de mezeluri.

    'In luna mai a acestui an vom investi circa 10 mil. euro pentru dezvoltarea unui nou brand de produse din carne. Noua linie de productie va fi destinata in special gamei premium, dar si categoriei medii, iar produsele vor include salamuri, pateuri si alte specialitati', a spus Calburean.

    Sursa: Ziarul Financiar, 29 februarie 2008'

    mai mult

  • Actionarii Albalact au aprobat listarea la BVB

    Wall-Street.ro   

    ___
    Actionarii producatorului de lactate si branzeturi Albalact Alba Iulia (ALBZ) au dat unda verde conducerii pentru a investi in dezvoltarea fermelor detinute, in scopul maririi productiei de lapte, si a lista compania la categoria a doua a Bursei de Valori (BVB).

    Actionarii Albalact au aprobat investitii noi in ferma pe care compania o are in Vaidei (judetul Hunedoara), in asa fel incat productia de lapte la aceasta ferma sa ajunga la 30.000 litri pe zi, de la 12.000 de litri pe zi, cat este in prezent. Pe langa asta, actionarii Albalact au hotarat si dezvoltarea altor ferme agricole, anul acesta.

    'Ne gandim la constructia unor ferme noi, dar nu excludem si posibilitatea de a achizitiona ferme deja existente. Nu stim deocamdata la cat se va ridica suma investita, dar vrem sa ajungem la 100.000 de litri colectati zilnic in fermele Albalact', a declarat presedintele Albalact, Raul Ciurtin.

    Extinderea fermelor proprii fac parte dintr-un plan strategic al companiei si reprezinta o mare oportunitate de dezvoltare, in contextul dificultatilor care exista in Uniunea Europeana in procurarea laptelui conform standardelor UE.

    'Laptele din Romania nu este competitiv din cauza investitiilor destul de slabe in fermele agricole mari. In acelasi timp, insa, si resursele externe sunt limitate, intrucat in UE consumul de lapte a crescut cu pana la 8% in fiecare an, iar preturile au suferit si ele majorari cu pana la 40%', a adaugat Ciurtin.

    Actionarii companiei au mai hotarat, in sedinta de marti, extinderea capacitatii de productie a noii fabrici din Oiejdea cu o sectie de prelucrare branzeturi, avand in vedere ca in acest an, Albalact va intra pe piata branzeturilor cu toate cele trei branduri ale sale - Zuzu, Fulga si Albalact.

    In acelasi timp, toata productia de la vechea fabrica din Alba Iulia va fi mutata la Oiejdea, iar vechiul sediu din Alba Iulia va fi valorificat in sectorul imobiliar.

    'Intentionam sa vindem acest sediu, dar este posibil sa agreem si asocierea cu un partener pe un proiect real estate, insa numai ca partener pasiv. Subliniez acest lucru, pentru ca Albalact nu se va extinde pe alte domenii de activitate decat lactatele', a mai spus presedintele Albalact.

    Compania Albalact are un capital social de 65,27 milioane lei, divizat in 652,7 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Principalii actionari ai companiei sunt Petru Ciurtin cu 36,16% si Petru Raul Ciurtin cu 16,43%.

    Albalact a realizat o cifra de afaceri de 111,75 milioane de lei in primele noua luni din 2007, cu 64,33% mai mare fata de perioada similara din 2006, si un profit net de 5,68 milioane lei, dublu fata de aceeasi perioada de raportare.

    Valoarea de piata a Albalact este de 332,88 milioane lei (91,08 milioane euro), conform cotatiei de 0,51 lei, stabilita in sedinta din 25 februarie. Titlurile Albalact Alba Iulia se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ALBZ.

    In prezent, Albalact produce peste 60 de sortimente de lactate sub marcile Fulga, Zuzu si Albalact. Fiecare dintre aceste marci detine cate o treime din valoarea vanzarilor.

    Albalact Alba Iulia este unul dintre primii cinci producatori de lapte si produse lactate din Romania. Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999.

    Sursa: Wall-Street, 29 februarie 2008'

    mai mult

  • Pilula anti-stres la anchetele Comisiei Europene: privatizarea pe bursa

    DailyBusiness.ro   ATB

    ___
    Autoritatile romane ar putea renunta la privatizarile 'clasice' din cauza controverselor legate de anchetele Comisiei Europene si ar urma sa privatizeze restul societatilor de stat prin intemediul bursei, estimeaza, pentru DailyBusiness, reprezentantii bursei si ai mediului de afaceri.

    'Comisia apreciaza ca ar fi vorba de un ajutor de stat, dar, in fapt, noi am avut o singura oferta, cu un pret. Era mai bine sa vindem uzina pentru a produce hartie igienica sau a construi un complex de magazine? Cand toata Europa vorbeste despre locuri de munca, se considera ca noi distorsionam competitia. Ce vrea Comisia, noi sa producem nasturi, iar altii avioane si automobile?'

    Aceasta este declaratia premierului Calin Popescu Tariceanu, facuta miercuri, dupa ce Comisia Europeana a anuntat ca privatizarea Automobile Craiova s-a facut cu incalcarea legislatiei comunitare. Altfel spus, statul roman a fost acuzat ca a acordat ajutoare de stat companiei Ford, pentru a investi la Craiova si a cerut Romaniei sa recupereze o suma de 27 de milioane de euro, altfel riscand sa fie chemata in fata justitiei europene.

    Surse de la Palatul Victoria spun ca la guvern, anuntul comisiei a determinat o reactie de nervozitate maxima, iar decizia CE ar fi ridicat 'mingea la fileu' adeptilor privatizarilor pe bursa, unul dintre cei mai puternici suporteri ai acestei idei fiind chiar ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, care a anuntat in repetate randuri ca vrea sa privatizeze societatile din domeniul energiei prin intermediul BVB.

    Coincidenta sau nu, in aceeasi zi, Guvernul a decis subit sa anuleze procesul de privatizare a companiei Antibiotice Iasi, fara a prezenta niciun motiv, subliniind doar 'importanta economica si sociala deosebita a producatorului de medicamente'. Joi, AVAS a anuntat la randul sau ca suspenda pentru moment orice demers privind gasirea unui investitor pentru Antibiotice, fara a preciza metoda prin care societatea ieseana va fi privatizata. Urmare a acestei decizii, ideea privatizarii Antibiotice Iasi prin intermediul bursei pare tot mai fezabila.

    'Antibiotice Iasi cred ca si-ar gasi destui cumparatori pe bursa. Este deja prezenta in piata, are o performanta buna si nu vad de ce o privatizare prin intermediul bursei nu ar fi una de succes', a declarat, pentru DailyBusiness, fostul presedinte al BVB, Septimiu Stoica.

    Specialistii din piata de capital spun ca, avand in vedere caracterul 'strategic' al Antibiotice, pretins de guvern, statul roman ar putea pastra pachetul de control, iar restul actiunilor sa fie adus in piata de capital.

    'Sa duci pachete suplimentare de actiuni pe bursa iti va arata in mod clar care este valoarea de piata si interesul investitorilor pentru Antibiotice. Apoi, daca titlurile vor fi cumparate, s-ar putea trece si la o faza a II-a in care sa fie cautat un investitor, iar compania sa fie astfel controlata de un actionariat mixt format din statul roman, investitorul strategic si actionarii veniti prin intermediul pietei de capital', a mai spus Stoica.

    Presedintele Asociatiei Brokerilor, Dan Paul, spune, la randul sau, ca ideea privatizarilor prin intermediul bursei este una fezabila, cerand guvernului sa ia in calcul un asemenea demers.

    'Daca luam in calcul numai oferta Transgaz, acolo unde am avut o suprasubscriere record, cred ca astfel de privatizari a putea fi extrem de benefice atat pentru statul roman cat si pentru investitori. Ganditi-va ca Transgaz a demonstrat ca in piata exista suficient capital investitional, de ordinul miliardelor de euro, iar daca luam in calcul si interesul fondurilor de pensii pentru astfel de listari, cred ca varianta ar fi extrem de fezabila', a mai spus Paul, care este pe langa reprezentantul brokerilor, si vicepresedinte al Bursei de Valori Bucuresti.

    'Privatizarea pe bursa este impartiala, transparenta, competitiva, arata nivelul de interes al investitorilor pentru acea societate si, in actualele conditii, Comisia Europeana nu ar mai putea clama posibile actiuni anticoncurentiale', a precizat Dan Paul.

    Privatizarile prin licitatie cu strigare, incompatibile cu interesele statului roman

    Automobile Craiova, Tractorul Brasov si Petrotub Roman. In toate aceste privatizari, Comisia Europeana a ridicat semne de intrebare privind posibila acordare a unor ajutoare de stat menite a atrage investitorii strategici.

    Controversate au fost si privatizarile Petrom si Electroputere Craiova, la fel ca de altfel aproape toate contractele semnate de fostul FPS, actualul AVAS, in perioada de 'aur' a privatizarilor din anii 90, atunci cand 'vanzarea pe un leu' era la mare voga.

    Odata intrati in Uniunea Europeana, privatizarile 'strategice' au devenit practic imposibile, aquis-ul comunitar interzicand in mod expres acordarea oricaror ajutoare de stat sau impunerea unor conditii investitorilor.

    Astfel ca, din acest an, singura varianta de privatizare a devenit licitatia cu strigare, un proces transparent in care cea mai buna oferta financiara este criteriul decisiv.

    Marea problema a unei astfel de privatizari este faptul ca noul proprietar nu mai poate fi obligat sa pastreze obiectul de activitate, iar autoritatile se tem ca astfel privatizarile s-ar putea transforma in simple afaceri imobiliare.

    'Noi asta am reclamat din start. Faptul ca licitatia cu strigare va atrage speculatorii imobiliari care, daca ar plati cat cere AVAS pentru Antibiotice Iasi (130 mil.euro), s-ar putea alege cu niste terenuri care valoareaza de cel putin trei ori mai mult', declara liderul de sindicat de la Antibiotice, Vasile Stanga. 'De aceea am dat in judecata statul si le-am cerut sa caute o alta varianta de privatizare, iar privatizarea pe bursa, in conditiile in care statul va pastra controlul societatii, cred ca este una fezabila', a spus Stanga, pentru DailyBusiness.

    Romtelecom, Romgaz, Nuclearelectrica si CFR Marfa, asteptate in piata de capital

    Statul roman are acum doua variante pentru a strange banii de care are nevoie pentru a-si sustine proiectele de dezvoltare, dar si sa acopere gaurile din buget. Una ar fi sa mearga in continuare pe ideea privatizarii prin licitatie publica cu strigare, iar a doua sa listeze pachete semnificative de actiuni pe piata de capital.

    'Polonia a avut anul trecut 83 de IPO-uri (oferte publice initiale), in timp ce noi am avut una singura, Transgaz. Succesul polonezilor combinat cu politica din Ungaria, unde, de pilda, Budapesta isi mentine controlul la Mol, chiar daca OMV incearca pe toate caile sa preia societatea, demonstreaza ca o privatizare prin intermediul bursei ar lovi doi, daca nu trei iepuri dintr-o data', explica Septimiu Stoica, fostul presedinte al BVB, in prezent consilier pe probleme de piete de capital.

    'IPO-urile ar aduce banii de care statul are nevoie, Romania ar pastra controlul in cazul societatilor strategice, iar piata de capital ar avea de castigat, bursa crescand in atractivitate, fapt ce va atrage noi investitori straini', a explicat Stoica, pentru DailyBusiness.

    Ministrul Varujan Vosganian, unul dintre cei mai importanti sustinatori ai privatizarilor pe bursa, a declarat anterior ca printre primele societati strategice ce vor ajunge pe bursa, se afla Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) si unele unitati termoelectrice.

    'Consider ca Hidroelectrica si Nuclearelectrica vor fi cele mai pregatite pentru listarea la bursa, dar si Romgaz este pregatit de listare, in privinta interesului de piata si a rezultatelor finale. Incercam sa listam pe bursa si unitati termoelectrice, pentru atragerea de investitii, dar si a SNLO. Nu trebuie sa avem nici o ezitare in a lista sectorul energetic la bursa', a declarat Vosganian.

    'Cea mai pregatita este Hidroelectrica, acolo unde speram sa obtinem un pret foarte bun. Cred ca cea mai buna metoda de privatizare va fi lansarea de oferte publice initiale ', a mai spus ministrul Economiei si Finantelor.

    Si alte companii la care statul detine pachete importante de actiuni ar putea sa ajunga in urmatorii ani pe piata de capital. Ministrul Comunicatiilor, Borbely Karoly vrea sa listeze, in aceasta toamna, 10% din actiunile pe care statul le detine la Romtelecom, preferabil pe o bursa externa, masura urmata apoi si de o listare la BVB.

    Pe bursa ar putea ajunge si CFR Marfa, despre care ministrul Ludovic Orban crede ca va aduce cel putin 1 miliard de euro, iar intr-una dintre variantele luate in calcul, privatizarea s-ar putea derula tot prin bursa de valori.

    Privatizarile pe bursa, o metoda cu doua taisuri

    Privatizarile prin intermediul bursei, indiferent de metoda, ascund dincolo de avantajele evidente si multe pericole. Analistii economici spun ca cel mai mare este ca bursa sa fie 'inundata' de actiuni, o listare in cascada a mai multor societati, putand duce la o scadere sensibila a valorii de piata a societatilor listate. In plus, in cazul listarii unor pachete majoritare de actiuni, statul s-ar putea trezi in fata unor preluari ostile, iar societatile care le considera 'strategice' sa ajunga astfel sub controlul unor investitori cu interese diferite fata de cele ale statului roman.

    Un alt pericol este reprezentat de contextul extern, pietele de capital internationale,la care este conectata si cea de la Bucuresti, aflandu-se intr-un puternic regres, pe fondul recesiunii pornita din Statele Unite.

    'Perioada de recesiune se anunta mai lunga decat se estima initial. Pe plan international, sute de companii si-au amanat IPO-urile datorita penuriei de investitori, canalizati spre investitii sigure, in special in metalele pretioase', declara analistul economic Radu Limpede. 'Ca sa vii cu oferte de actiuni in piata de capital, in conditiile in care nu ai o cerere anticipata, ar fi o curata nebunie, iar un astfel de demers nu ar face altceva decat sa amane privatizarile intr-o perioada in care guvernul, confruntat cu criza pensiilor, are nevoie de bani ca de aer', a mai spus analistul.

    Sursa: Daily Business, 29 februarie 2008'

    mai mult

  • Edil Constructii a raportat un profit de peste 10 ori mai mare in 2007

    DailyBusiness.ro   

    ___
    Compania Edil Constructii a inregistrat anul trecut un profit net de 760.551 lei (210.678 euro), in crestere de peste zece ori fata de anul precedent.

    Afacerile companiei au avansat de peste doua ori anul trecut, la 11,96 milioane lei (3,31 milioane euro), dupa ce in 2006 a raportat o cifra de afaceri de 5,43 milioane lei, potrivit rezultatelor preliminate trimise joi pietei Rasdaq.

    Veniturile Edil s-au dublat anul trecut, la 13,27 milioane lei (3,67 milioane euro), in vreme ce in 2006 incasarile au insumat 6,69 milioane lei.

    Cheltuielile companiei s-au majorat anul trecut intr-un ritm mai lent - 87,4% - pana la 12,37 milioane lei (3,43 milioane euro), in timp ce in 2006 Edil Constructii a afisat costuri de 6,6 milioane lei. In acelasi timp, datoriile companiei au urcat cu 5,5%, la 4,41 milioane lei (1,22 milioane euro), dupa ce in 2006 debitele s-au cifrat la 4,18 milioane lei.

    Edil Constructii are un capital social de 1,006 milioane lei, divizat in 10,07 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei. Actionarul principal al firmei de constructii este casa de brokeraj IFB Finwest din Arad, care detine 29,79% din actiuni. In actionariatul companiei mai figureaza SIF Banat-Crisana (SIF1) cu 10,09% din actiuni si firma Livius SRL, care detine 14,59%.

    Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul EDIL. Actiunile Edil Constructii au incheiat sedinta din 28 februarie la cotatia de 0,8950 lei, ceea ce da companiei o valoare de piata de 9,01 milioane lei (2,47 milioane euro).

    Sursa: Daily Business, 29 februarie 2008

    mai mult

  • Actionarul majoritar al Domo s-ar putea lista la Bursa de la Bucuresti

    Curierul National   

    ___
    Fondul de investitii Equest Investments Balkans (EIB), actionarul majoritar al retailerului de electronice si electrocasnice Domo, va desfasura in aprilie o adunare generala pentru a decide daca isi va lista actiunile la bursa din Bucuresti sau din Sofia, informeaza NewsIn.

    EIB urmeaza sa fie transformat dintr-o structura de fond administrata din exterior intr-o structura de companie holding administrata din interior. In momentul de fata actiunile ordinare ale companiei sunt listate pentru tranzactionare pe bursa irlandeza Irish Stock Exchange si pe piata AIM a bursei londoneze.

    Oferta publica initiala a Fondului de investitii Equest Investments Balkans este asteptata sa se realizeze in al doilea trimestru al anului, fie la bursa din Sofia sau Bucuresti, fie la ambele.

    Tranzactionarea va imbunatati considerabil profilul companiei in regiune.

    Sursa: Curierul National, 29 februarie 2008

    mai mult

  • Proiect Impact de 700 mil. euro in nordul Capitalei

    Business Standard   IMP

    ___
    Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer& Contractor va incepe, in acest an, un proiect in valoare de 700 milioane de euro, care vizeaza constructia, in zona de nord a Capitalei, a unui ansamblu rezidential cu peste 3.000 de locuinte, au declarat pentru Business Standard surse din cadrul companiei. Complexul va fi construit pe un teren de circa 585.000 mp, detinut in proportie de 90% de Impact, care este amplasat in apropierea Padurii Baneasa, in zona Teisani - drumul Padurea Pustnicu. Beneficiarii au obtinut deja avizul de mediu, iar lucrarile de constructie vor incepe in luna august, urmand sa fie finalizate in cursul anului 2007. Potrivit surselor citate, investitia va fi finantata in proportie de 40% din credite bancare, iar diferenta va fi acoperita din surse proprii si din avansurile depuse de clienti. Veniturile totale ale companiei au insumat, anul trecut, 135,7 milioane de euro, iar profitul net a fost de 71,3 mil. euro. Valoarea bursiera a Impact este de 162,3 milioane de euro.

    Sursa: Business Standard, 29 februarie 2008

    mai mult

  • Cifra de afaceri si profit in crestere pentru Electromagnetica

    BURSA.RO - TITLURILE ZILEI   ELMA

    ___
    Electromagnetica Bucuresti (simbol ELMA la categoria I a pietei Rasdaq) a terminat anul 2007 cu un profit net de 15,26 milioane de lei, in crestere cu 71,66% fata de anul 2006, dupa cum se arata in raportul transmis ieri de societate.

    Afacerile companiei au insumat 279,73 milioa¬ne de lei in 2007, comparativ cu 205,38 milioane de lei, raportate in 2006, iar veniturile s-au ridicat la suma totala de 282,06 milioane de lei (fata de 207,33 milioane de lei).

    Electromagnetica a acumulat datorii in valoare totala de 37,33 milioane de lei, insa nu a inregistrat plati restante. Creantele fata de clienti au fost de 19,06 milioane de lei, in conditiile in care atingeau suma de 16,41 milioane de lei in 2006.

    Electromagnetica produce aparatura si ins¬trumente de masura, verificare si control (cu exceptia echipamentelor de masura, reglare si control pentru procesele industriale).

    Momentan, titlurile ELMA sunt oprite de la tranzactionare pentru operarea majorarii de capital social aprobata de adunarea generala a actionarilor in data de 6 noiembrie 2007. Majorarea presupune splitarea valorii nominale a actiunilor de la 0,23 lei/actiune la 0,10 lei/actiune. Noul capital social al companiei va fi de 33.801.935 lei, const?nd in 338.019.352 de actiuni cu valoarea nominala de 0,1 lei/titlu.

    Sursa: Bursa, 29 februarie 2008

    mai mult

  • O nouă zi de corecții la BVB

    Curierul National   

    ___
    '... a fost acumulat de Rompetrol Rafinare Constanța (RRC) - 54 de milioane de titluri', ne-a declarat Adrian Bărbulescu, analist la Prime Transaction.

    mai mult

Pagina

inchide