05.06.2003
-
Sectorul medicamentelor in scadere
ZF RO - FONDURI MUTUALE ATB BIO SCD
___
Piata romaneasca a medicamentelor incepe sa resimta din ce in ce mai puternic efectele blocajului financiar din sistemul sanitar. Dupa mai multi ani de crestere sustinuta, consumul de medicamente da, dupa primul trimestru din 2003, primele semne de scadere.
Vanzarile de medicamente din perioada aprilie 2002 - martie 2003 au fost in valoare totala de 603,1 milioane euro, cu 1,3% mai putin decat nivelul pietei in 2002 (611,2 milioane euro), conform datelor furnizate de compania de cercetare a pietei Cegedim Romania.
Vanzarile companiilor de medicamente pe primele trei luni au totalizat 146,8 milioane euro, ceea ce inseamna ca o evolutie asemanatoare pe tot parcursul anului va duce la o scadere totala de peste 4% in 2003.
Pe de o parte, aceasta situatie este cauzata de o politica de vanzare mai prudenta a companiilor, avand in vedere marile creante pe care acestea le detin la stat.
Pe de alta parte, rezultatele nesatisfacatoare sunt cauzate de intarzierea platii de catre CNAS si Ministerul Sanatatii, conform protocolului incheiat intre acestea si companiile producatoare de medicamente, prima plata facandu-se abia in luna martie.
Sursa: Ziarul Financiar, 5 iunie 2003
-
Stocurile de titei ale Romaniei, suficiente pentru 30 zile
___
Stocurile de titei pe care le detine statul roman in prezent sunt suficiente pentru 29,5 zile de consum, urmand ca pana la sfarsitul anului ele sa acopere 33 de zile, a anuntat, ieri, secretarul de stat in Ministerul Industriei si Resurselor Mihai Berinde.
Pana la momentul integrarii in UE, stocurile permanente de titei vor trebui sa atinga valoarea ceruta prin normativele europene, adica sa acopere 67,5 zile de consum. Constituirea stocurilor de produse petroliere este o conditie obligatorie pentru inchiderea capitolului de negocieri de aderare referitor la energie.
'Estimam ca acest capitol va fi inchis in a doua parte a acestui an. La armonizarea legislatiei stam destul bine. De asemenea, s-au facut pasi importanti pentru restructurarea sectorului energetic, fiind separate componentele de distributie, de transport si de productie. La Termoelectrica au fost constituite mai multe societati comerciale pentru a creste climatul concurential. Pietele de gaze naturale si de energie au fost liberalizate in procentul cerut in prezent de reglementarile europene.
De asemenea, am mai elaborat si foaia de parcurs privind restructurarea sectorului pana in 2015', a mai spus oficialul de la Industrie.
Sursa: Romania Libera, 5 iunie 2003.'
02.06.2003
-
Ministrul Popescu discuta in America privatizarea Petrom
Evenimentul Zilei SNP
___
Ministrul Industriei si Resurselor se afla in America insotit de o delegatie, cu scopul de a discuta cu o serie de oameni de afaceri din domeniul petrolului si energetic despre privatizarea Petrom si a gasi posibilitati de colaborare si de investitie in sectorul energetic.
“Ne ducem nu numai pentru privatizarea Petrom, ci si pentru prezentarea programelor si proiectelor energetice pe care le are Romania, pentru a gasi posibilitati de colaborare, de investitie in acest domeniu', a declarat Dan Ioan Popescu.
Pana acum , de privatizarea Petrom au fost interesate companiile ENI din Italia si CHEVRON SUA. Societatea Nationala a Petrolului urmeaza sa fie privatizata pina la sfirsitul anului, potrivit angajamentelor asumate de statul roman in acordul cu FMI. Strategia de privatizare se afla inca pe masa guvernului desi, conform graficului de privatizare, anuntul privind vinzarea trebuie publicat luna aceasta. Anuntul este precedat de o hotarire prin care executivul aproba strategia de privatizare.
Sursa: Evenimentul Zilei, 2 iunie 2003' -
ARO Campulung in colaps financiar
Adevarul
___
Ministrul Privatizarii, Ovidiu Musetescu a declarat ca societatea ARO Campulung se afla in colaps financiar si ca va intra in lichidare judiciara daca nu va fi privatizata in urmatoarele luni. El a adaugat ca producatorul de autovehicule 'si-a epuizat toate resursele industriale', fiind in incapacitatea achitarii utilitatilor.
Anul trecut, ARO a avut pierderi de aproape 30 milioane dolari, iar cifra de afaceri a scazut cu aproape trei milioane de dolari fata de 2001, ajungand la 18,7 milioane dolari. Datoriile ARO depaseau 1.500 de miliarde de lei, din care 650 miliarde de lei la bugetul asigurarilor sociale. Aro a produs anul trecut 1.363 de autovehicule, dintre care 1.175 de unitati au fost livrate pe piata interna. Principalii actionari ai Aro Campulung sunt Autoritatea pentru Privatizare, cu 68,7% din capitalul social, si SIF Oltenia - 23,7%.
Sursa: Adevarul, 2 iunie 2003
mii lei
SICOMED Bucuresti
591.869.617
ANTIBIOTICE Iasi
621.048.805
TERAPIA Cluj Napoca
423.819.380
'
01.01.1970
-
ANUL 2019 LA BVB Randamente exceptionale si tranzactionare tot mai slaba
BURSA.RO - TITLURILE ZILEI
___
Demarat sub amenintarea OUG 114, care a ingenuncheat piata noastra de capital la finele lui 2018 si inceputul lui 2019, anul tocmai incheiat s-a dovedit a fi unul dintre cei mai buni in termeni de rentabilitate pentru Bursa de Valori Bucuresti (BVB) de la reinfiintarea sa din 1995 si pana in prezent, toti indicii pietei dezvoltand trenduri ascendente clare pe parcursul carora au marcat cresteri de... -
Rezervele valutare administrate de BNR au scazut cu mai putin de 1 miliard euro in decembrie
BURSA.RO - TITLURILE ZILEI
___
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat ca rezervele valutare administrate de banca centrala erau, in 31 decembrie 2019, de 32,926 miliarde euro, cu 891 milioane euro mai mici decat in 30 noiembrie 2019. Acesta este cel mai mic nivel din iunie 2019 pana in prezent.
La 30 iunie 2019, rezervele valutare la BNR se situau la 32,569 miliarde euro, fata de 32,834 miliarde euro la 31 mai 2019.
L... -
PERSPECTIVE 2020/ PENTRU ACEST AN, Brokerii mizeaza pe continuarea tendintei ascendente a indicelui BET
BURSA.RO - TITLURILE ZILEI
___
Indicele BET, reperul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), ce cuprinde in structura sa cele mai tranzactionate saisprezece companii ale pietei noas-tre de capital, cu exceptia SIF-urilor, s-a inscris pe un trend ascendent coerent, in anul tocmai incheiat, cosul de actiuni incheind 2019 la 9.977 puncte, cu 2.593 puncte peste ultima cotatie din 2018, echivalentul unui avans de circa 35%.
Brokerii act... -
BVB Prime Transaction: "Debut de an negativ pentru toti indicii Bursei"
BURSA.RO - TITLURILE ZILEI
___
Valorea transferurilor realizate vineri in prima zi de tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) din 2020, s-a ridicat la numai 17,6 milioane de lei, inferioara mediei zilnice a anului trecut, de circa 39 milioane de lei, in conditiiile in care, prin piata "deal" nu a fost realizat niciun schimb.
Indicii au marcat scaderi pe linie, in ton cu deprecierile cotatiilor burselor externe, aparu... -
Indicii BVB au deschis in crestere
BURSA.RO - TITLURILE ZILEI
___
Indicii de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au deschis in apreciere sedinta de tranzactionare de astazi.
Indicele BET, al celor mai lichide saisprezece actiuni, se afla in crestere cu 0,05%, fiind cotat la 9,890.76 puncte.
Indicele BETPlus se apreciaza cu 0,05%, la 1,477.50 puncte.
De asemenea, indicele BET Total Return urca cu 0,05%, ajungand la 15,830.56 puncte. Potrivit BVB, BET-TR e... -
PRINTR-UN PLASAMENT PRIVAT Holde Agri Invest a atras zece milioane de lei
BURSA.RO - TITLURILE ZILEI
___
* Actiunile Holde vor intra la tranzactionare pe AeRO, cel tarziu in luna iunie a acestui an
* Compania va fi primul emitent din domeniul agricol, de la BVB
* Liviu Zagan, CEO Holde: "Capitalul strans de la investitori va fi folosit pentru extinderea suprafetei exploatate, ajutandu-ne astfel sa devenim un jucator semnificativ in piata noastra agricola"
* Obiectivul Holde este de a deveni unul d...
Pagina