Cele mai bune rezultate putem spune ca au fost cele ale Digi Communications (DIGI) si Sphera Franchise Group (SFG), ambele cu cresteri mari ale profitului si marjelor. Aproape de ele au fost Transgaz (TGN), cu o dublare a profitului datorata tarifelor de transport mai mari, si Electrica (EL), cu o trecere de la pierdere la profit datorata tarifelor mai mari de distributie. Tot marjele in crestere au ajutat Antibiotice (ATB) sa creasca in mod semnificativ profitul, in timp ce Romgaz (SNG) si Transelectrica (TEL) au avut cresteri de profit ceva mai mici, in ambele cazuri ajutate de elemente nerecurente.
La polul opus, profitul Transport Trade Services (TTS) a scazut cu mai mult de doua treimi ca urmare a modificarii contextului regional, iar Romcarbon (ROCE) a trecut de la profit la pierdere trimestriala. Hidroelectrica (H2O) si Nuclearelectrica (SNN) au avut scaderi asemanatoare ale rezultatului net, cauzate de pretul mai mic al energiei electrice. Conpet (COTE) si Purcari Wineries (WINE) au avut la randul lor scaderi ale profitului, insa din motive diferite, prima din cauza cheltuielilor operationale, a doua din cauza rezultatului financiar. Tot rezultatul financiar a dus si profitul net al BRK Financial Group (BRK) aproape de zero in T1, in mare parte din cauza investitiilor bursiere.
One United Properties (ONE) si Alro (ALR) au avut rezultate pe care nu le putem cataloga ca bune sau slabe, prima cu un profit in stagnare, iar a doua cu o scadere mare a pierderii, fara sa poata trece, totusi, pe profit.
Material rezultate financiare T1 2024 - partea 2.pdf