Emitentii inclusi in partea a doua a acestui material au avut in general evolutii mai bune decat cei din prima parte, insa au existat si de data aceasta situatii in care efectul de baza fata de perioada de inceput a pandemiei nu a fost suficient pentru a asigura un rezultat mai bun.
Cele mai bune rezultate putem spune ca au fost cele ale MedLife (M), cu o crestere spectaculoasa a profitului operational si a celui net din surse care au legatura cu activitatea de baza. Digi Communications (DIGI) a avut la randul sau o crestere mare de profit, insa din surse nerecurente, in timp ce Compa (CMP) a trecut de pe pierdere pe profit, revenind practic la nivelul dinainte de pandemie. Purcari (WINE) a avut de asemenea o crestere bazata pe elemente recurente, in timp ce Romgaz (SNG) s-a bazat in mare masura pe revenirea cererii de gaze naturale, iar Nuclearelectrica (SNN) pe cresterea pretului mediu al energiei electrice si eliminarea pietei reglementate.
La polul opus, Electrica (EL) a avut din nou de suferit din cauza pretului mare al energiei electrice, fix invers fata de Nuclearelectrica, in timp ce Transelectrica (TEL) a fost ajunsa din urma de profiturile din activitati „zero profit” inregistrate anul trecut. Tot in linie cu asteptarile au venit si rezultatele negative ale Impact (IMP), pentru care profitul a ramas o chestiune ce tine de ultima zi a anului, in timp ce Banca Transilvania (TLV) a furnizat probabil cea mai mare surpriza neplacuta, cu rezultate mult mai slabe decat ale celorlalte banci analizate.
Rezultate financiare T2 2021 - partea 2.pdf