Rapoarte de analiza / informative

Informatii piata

Raport de analiza rezultate T3 2022 – partea a 2-a
Daca in materialul de saptamana trecuta rezultatele erau preponderent pozitive, in acesta exista o polarizare mai mare, chiar daca, in continuare, numarul emitentilor cu rezultate bune este mai mare decat al celor cu rezultate slabe. Nu mai putin de 4 emitenti au pierdere pe ultimele 12 luni, o situatie neobisnuita in ultimii ani.

Cele mai bune rezultate nu au mai fost ale companiilor din energie si utilitati, ci ale transportorului Transport Trade Services (TTS), pentru care razboiul din Ucraina a adus oportunitati importante. Electrica (EL) si Transelectrica (TEL) au avut si ele rezultate bune, insa mai mult pe hartie, Transgaz (TGN) a fost ajutata de un element conjunctural, la Romgaz (SNG) cresterea profitului a fost mult mai mica decat in S1, iar Conpet a fost ajutata de tarifele mai mari si de dobanzi. Sphera Franchise Group (SFG) si Aquila Part Prod Com (AQ) au reusit sa transfere catre clienti cresterea costurilor, dupa ce prima a avut de suferit din cauza lor in S1.

Dintre emitentii cu rezultate slabe ies in evidenta Alro (ALR), Bittnet Systems (BNET) si BRK Financial Group (BRK), care au ajuns pe pierdere si pe ultimele 12 luni, primul din cauza crizei energetice, iar ceilalti doi din cauza pierderilor din investitii, dar si Compa (CMP), care este foarte aproape de pierdere pe ultimele 12 luni. Impact Developer and Contractor (IMP) si Purcari Wineries (WINE) au avut rezultate slabe, determinate insa de efecte de baza fata de anul trecut.

Digi Communications (DIGI) a avut de asemenea o scadere a profitului din operatiuni continue, insa una destul de mica.



Material rezultate financiare T3 2022 - partea 2.pdf
inchide