Emitentii din acest material au fost distribuiti mult mai uniform decat cei din materialul de saptamana trecuta, cei cu rezultate bune si cei cu rezultate slabe fiind in proportii relativ apropiate.
Cele mai bune rezultate am putea spune ca au fost cele ale Hidroelectrica (H2O), Transport Trade Services (TTS) si Purcari Wineries (WINE), toate trei cu cresteri mari de profit generate de activitatea de baza. Impact Developer and Contractor (IMP) a avut rezultate foarte bune, insa dintr-o sursa neclara, in timp ce Conpet (COTE) si Compa (CMP) au avut rezultate bune, fara sa fie insa unele spectaculoase.
Probabil cele mai slabe rezultate le-a avut Alro (ALR), care si-a adancit pierderea trimestriala in ciuda revenirii subventiilor. Dintre emitentii cu rezultate slabe iese in evidenta si „tripleta” de companii de stat formata din Electrica (EL), Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN), primele doua cu efecte de baza negative fata de 2022, iar a treia cu o scadere de venit conjuncturala. Digi Communications (DIGI) a fost afectata de cresterea cheltuielilor cu dobanzile, iar Aquila Part Prod Com (AQ) de rezultatele slabe ale unui segment de business cu pondere marginala in grup. In fine, One United Properties (ONE) si Sphera Franchise Group (SFG) au avut scaderi de profit cauzate in mare masura de elemente conjuncturale, in primul caz in legatura cu timing-ul dezvoltarilor imobiliare, iar in al doilea caz de inregistrarea unor cheltuieli nerecurente.
Intre cele doua categorii regasim Romgaz (SNG) si Nuclearelectrica (SNN), cu rezultate apropiate de cele de anul trecut, plafonate la nivelul actual de masurile interventioniste ale Statului.
Material rezultate financiare T3 2023 - partea 2.pdf