Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

30.07.2010

  • BVB deschide ședința de vineri pe roșu. Erste coboară cu 3,51% dupa anunțarea rezultatelor

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Bursa de Valori București (BVB) a deschis ultima ședință a săptămânii pe roșu, pe un rulaj scăzut, de 435.223 euro (1,85 miliane lei).

    mai mult

  • Erste, profit la jumătate în România în primele șase luni

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   EBS

    ___
    Grupul austriac Erste, acționarul majoritar al BCR, a obținut pe piața locală în primele șase luni un profit net de 56,7 milioane de euro, în scădere cu 49,1% față de nivelul de 111,4 milioane de euro consemnat în perioada similară a anului trecut, pe fondul creșterii costului cu provizioanele, potrivit datelor publicate la Viena.

    mai mult

  • Statul ține 'Rompetrol' pe Bursă

    BURSA.RO - TITLURILE ZILEI   RRC

    ___

    Brokerii așteptau ca 'Rompetrol Rafinare' să își încheie socotelile cu piața de capital, prin delistarea de la Bursa de Valori București, după ce kazahii de la KazMunaiGaz, au atins 98% din companie, dar autoritățile noastre au alte planuri pentru compania petrolieră.

    O ordonanță a Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare, publicată miercuri seara, dezvăluie poziția Ministerului de Finanțe față de intenția Grupului Rompetrol de scoate 'Rompetrol Rafinare' de pe Bursă.

    Ministerul Finanțelor se împotrivește delistării 'Rompetrol Rafinare', considerând că retragerea acțiunilor RRC de la tranzacționare prejudiciază interesele statului român, motivând că, în lipsa unei cotații a acțiunilor pe piața reglementată, evaluarea acțiunilor va fi dificil de realizat.

    Mai mult decât atât, reprezentanții MF argumeantează că delistarea 'Rompetrol' ar leza statul în drepturile sale de actual creditor obligatar și de viitor acționar al companiei.

    În prezent, 'Rompetrol Rafinare' are un free-float de doar 290 de milioane de acțiuni, reprezentând 1,37% din capitalul companiei.

    În ultimele trei luni, de la încheierea ofertei publice de preluare a 'Rompetrol Rafinare' de Grupul Rompetrol, s-au tranzacționat pe Bursă, circa 15,5 milioane de titluri RRC. Lichiditatea redusă a titlurilor RRC ridică semne de întrebare privind relevanța prețului acestora la Bursă pentru evaluarea companiei, acesta fiind unul dintre argumentele invocate de Ministerul Finanțelor.

    'Prețul la care se tranzacționează în prezent acțiunile Rompetrol este puțin reprezentativ pentru companie', consideră Florin Ilie, directorul departamentului de piețe de capital din cadrul ING Bank, explicând: '1,37% este un free-float mic. Tranzacțiile din ultimele luni cu acțiuni RRC confirmă lipsa de lichiditate a acțiunilor în condițiile în care toată lumea se aștepta ca societatea să plece de pe Bursă. Prin urmare, consider că actuala cotație a titlurilor Rompetrol este nerelevantă pentru valoarea companiei'.

    Prețul acțiunilor RRC a evoluat, în ultimele luni, între 0,0653 lei și 0,0721 lei/titlu, sub prețul din oferta de preluare de 0,075 lei.

    Compania are o capitalizare bursieră de 1,39 miliarde lei, potrivit prețului de 0,066 lei/titlu, înregistrat în ședința de ieri.

    Potențial exit facil pe Bursă al statului

    Intenția statului să țină 'Rompetrol Rafinare' pe Bursă trebuie analizată și în perspectiva unei eventuale vânzări a participației pe care o va primi la 'Rompetrol' , după conversia în acțiuni a unei părți din obligațiunile de 600 milioane de dolari, scadente în septembrie.

    'Este foarte important pentru stat să dețină acțiuni la o societate listată pentru că astfel are posibilitatea să își facă un exit mai ușor din companie. Statul dorește de ani de zile, cel puțin la nivel declarativ, să listeze companii din portofoliu, precum Romgaz sau să aducă pachete mai mari din Transgaz și Transelectrica, fiindu-i dificil să-și facă exit-ul din aceste companii. În plus, este mai lesne să evaluezi o societate listată decât una închisă', a precizat Andrei Petrescu, manager de portofoliu la 'Prime Transaction'.

    În opinia reprezentantului 'Prime Transaction' situația de la 'Rompetrol Rafinare' se va limpezi după ce se va finaliza majorarea capitalului social cu 450 milioane de lei și după conversia obligațiunilor în acțiuni, în urma căreia statul va reintra acționar minoritar: 'Există posibilitatea ca free-floatul Rompetrol Rafinare să se modifice odată cu finalizarea majorării de capital și a conversiei obligațiunilor în acțiuni. Vom ști mai bine atunci cum se prezintă situația'.

    Comisia Națională a Vaorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat, miercuri, dreptul Grupului Rompetrol de a cere minoritarilor de la 'Rompetrol Rafinare' (RRC) care nu au subscris în oferta de preluare derulată în această primăvară, să îi vândă acțiunile RRC pe care le mai dețin. Acest drept rămâne suspendat până la clarificarea situației juridice a obligațiunilor în sumă de circa 600 milioane de dolari deținute de Ministerul de Finanțe la 'Rompetrol Rafinare', în urma conversiei datoriilor istorice ale companiei.

    mai mult

  • Revista presei - 30 iulie 2010

    EconomicTimes.ro   

    ___
    Financiarul: Analistii: Bancile care nu intra puternic pe credite de investitii nu mai merita cumparate pe Bursa Rezultatele financiare la semestru ale bancilor de la Bursa vor da un semnal neu­tru pentru investitori, iar eventualele profituri in crestere ar trebui interpretate cu mare atentie, sunt de parere analistii de la casele de brokeraj locale. Ei [...]

    mai mult

  • Activele BCR au scăzut cu 1,5% în S1, la 15 mld. euro

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Activele BCR, cea mai mare bancă locală, au scăzut în primul semestru cu 1,5% la valori exprimate în euro, înregistrând la 30 iunie un nivel de 15 miliarde de euro, comparativ cu 15,23 miliarde de euro la sfârșitul anului trecut, arată datele publicate de bancă.

    mai mult

  • Profitul Socep a crescut de 10 ori in primul semestru

    EconomicTimes.ro   SOCP

    ___
    Operatorul portuar Socep Constanta (SOCP)a obtinut in primele sase luni ale anului un profit net in valoare de 0,62 milioane de lei, de aproape 10 ori mai mare fata de rezultatul obtinut in perioada similara a anului trecut, potrivit datelor transmise Bursei de Valori Bucuresti. In aceeasi perioada, afacerile companiei au crescut cu 67%, pana [...]

    mai mult

  • BCR, profit de 488,5 milioane lei pentru S1, în scădere cu 19,5%

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    BCR a anunțat pentru primul semestru al acestui an un profit net consilidat, după plata impozitelor și plata intereselor minoritare ale grupului, de 488,5 milioane lei, în scădere cu 19,5% față de aceeași perioadă din 2009.

    mai mult

  • Profitul net al BCR a scazut cu 19,5% in primul semestru

    EconomicTimes.ro   

    ___
    BCR, cea mai mare banca locala, a inregistrat in primele sase luni ale anului un profit net, dupa impozitare si plata intereselor minoritare, in valoare de 488,5 milioane de lei (117 mil. euro), cu 19,5% mai mic fata de perioada similara a anului trecut. Scaderea profitului a fost 'cauzata cauzata in principal de costurile mult [...]

    mai mult

  • Oferta publica iFond Financial - Bilantul primei saptamani

    WALL-STREET.RO - PIETE DE CAPITAL   

    ___
    In prima saptamana a ofertei publice a unitatilor iFond Financial Romania au fost cumparate 1170 din cele 10.000 de unitati de fond scoase la vanzare.

    mai mult

  • Pe langa vanzarea participatiilor minoritare la Bursa, statul va privatiza alte 5 companii

    WALL-STREET.RO - PIETE DE CAPITAL   

    ___
    Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a declarat ca, pe langa intentia Guvernului de a vinde participatii minoritare pe Bursa, statul vrea sa privatizeze alte cinci companii, si anume Avioane Craiova, IOR, Santierul...

    mai mult

Pagina

inchide