Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

14.05.2010

13.05.2010

  • DEZBATERE - Investitia si economisirea la romani: Proba impozitarii cu 16% a castigurilor

    WALL-STREET.RO - PIETE DE CAPITAL   

    ___
    Dupa ce Guvernul a anuntat impozitarea veniturilor de pe bursa si din depozitele bancare cu cota unica de 16%, efectele pe termen scurt vor fi descurajarea economisirii si diminuarea resurselor de investire. Ce solutie ii ramane unui roman cu...

    mai mult

  • Necula, Prime Transaction: Nu putem vorbi inca de un trend de crestere

    WALL-STREET.RO - PIETE DE CAPITAL   

    ___
    Bursa de Valori Bucuresti a inchis sedinta de tranzactionare cu cresteri de peste 2%, dupa scaderile puternice inregistrate marti .

    mai mult

  • Profit brut cu 84% mai mic pentru Impact Developer&Contractor

    BURSA.RO - TITLURILE ZILEI   

    ___


    Impact Developer &Contractor a obținut în primul trimestru al acestui an un profit brut de 469 de mii de lei, cu 84% mai mic comparativ cu aceeași perioadă din 2009. Reprezentanții societății au explicat că scăderea a fost cauzată de netransformarea rezervărilor în contracte din cauza întârzierii în obținerea documentelor necesare finalizării tranzacțiilor și modificărilor la programul Prima Casă operate în primul trimestru al acestui an. Datoriile totale ale companiei s-au redus cu 7%, la 159,39 milioane de lei.

    În primul trimestru din 2010 au fost semnate 47 de contracte și de rezervări pentru achiziția de locuințe, spre deosebire de 46 de contracte în trimestrul I 2009.

    mai mult

  • Rompetrol Rafinare si-a dublat pierderile la 57 mil. dolari in T1

    DailyBusiness.ro   

    ___

    Rompetrol Rafinare, companie membra a grupului Rompetrol, a inregistrat in primul trimestru o pierdere neta consolidata de 57,3 mil. dolari, dubla fata de rezultatul negativ din aceeasi perioada a anului 2009, potrivit unui raport publicat miercuri.

    Pe de alta parte, cifra de afaceri bruta consolidata a Rompetrol Rafinare a crescut cu 29% in perioada mentionata, la 842 milioane dolari.

    Rezultatele financiare au fost influentate de evolutia semnificativa a factorilor specifici industriei de profil astfel, nivelul marjei de rafinare a scazut cu 68%, iar cotatia titeiului a crescut cu 72%, au explicat reprezentantii companiei.

    In ceea ce priveste evolutia cotatiilor produselor petroliere, aceastea au inregistrat cresteri de 71% pentru benzina si 46% pentru motorina.

    Pe langa acesti factori, mediul de afaceri a fost in continuare afectat de influentele crizei financiare internationale care au determinat atat o scadere a cererii de produse, cat si mentinerea unor conditii dificile de obtinere a capitalului de lucru si a finantarilor aferente.

    Pe fondul evolutiilor internationale ale titeiului si ale carburantilor,segmentul de rafinare, reprezentat de rafinaria Petromidia si punctul sau de lucru Vega Ploiesti, a inregistrat in T1 o cifra de afaceri in crestere cu 28%, pana la un nivel de 724 milioane dolari, in timp ce rezultatul operational negativ de aproximativ 28 de milioane dolari a fost puternic influentat de marjele reduse de rafinare.

    Vanzarile totale de carburanti aferente acestui segment au fost de 640.000 tone, in scadere cu aproximativ 16% fata de perioada similara din 2009, pe fondul unei cantitati totale de materii prime procesate de 950.000 tone.

    Segmentul de distributie, format din companiile Rompetrol Downstream, Rom Oil, Rompetrol Logisitics si Rompetrol Gas, a consemnat in primele trei luni o crestere cu 31% a cifrei de afaceri, de 450 de milioane dolari, precum si un rezultat operational (EBITDA) pozitiv de aproximativ 7 milioane dolari, in scadere cu 26% fata de primul trimestru din 2009.

    'Rezultatele pozitive obtinute au fost sustinute de strategia companiei de extindere a retelei proprii de distributie si optimizare a activitatii operationale. Astfel, Rompetrol Downstream opereaza 805 statii de distributie, in crestere cu 25% fata de primul trimestru al anului 2009, cuprinzand 456 de statii de distributie carburanti (statii proprii, Partener Rompetrol, statii Expres) si 349 de baze interne cu o capacitate de 9 si 20 metri cubi, la acestea adaugandu-se si 250 de statii de distributie a GPL-ului auto si peste 6.000 de puncte de vanzare butelii operate de Rompetrol Gas', se arata in comunicatul companiei.

    Volumele totale comercializate prin segmentul de distributie (retail, en-gros si reteaua Partener) au inregistrat o scadere de aproximativ 2%, pana la 276.000 tone, sustinute de o crestere de 6% pe segmentul en-gros, in timp ce zona de retail a inregistrat o scadere de 8%.

    Rompetrol Petrochemicals, divizia de petrochimiea grupului Rompetrol, a consemnat in T1 o crestere de 53% a cifrei de afaceri, pana la un nivel de aproximativ 73 milioane dolari, datorita imbunatatirii cotatiilor internationale ale produselor petrochimice fata de primul trimestru al anului 2009. Comparativ cu aceeasi perioada, compania a obtinut si un rezultat operational (EBITDA) pozitiv de aproximativ 2 milioane dolari, pe fondul majorarii cu 7% a cantitatii de materie prima procesata, precum si cresterea cu 89% a vanzarilor aferente activitatii de trading.

    Marjele pozitive au fost determinate si de diversificarea portofoliului de produse, precum si de eficientizarea activitatii. In acest sens, Rompetrol Petrochemicals va majora cu peste 70% capacitatea instalatiei de polietilena de inalta densitate (HDPE) pana in martie 2011, valoarea totala a investitiei fiind estimata la aproximativ 18 milioane dolari. Programul de modernizare va permite o majorare a capacitatii instalatiei - de la 60.000 la 100.000 tone/an, o reducere cu peste 10% a costului de procesare, o diversificare a gamei de produse oferite, dar si o crestere a securitatii in exploatare.

    Rompetrol Rafinare a platit in primul trimestru peste 230 de milioane dolari la bugetul de stat, potrivit datelor companiei.

    mai mult

  • Teraplast a înregistrat, în Q1 2010, rezultate mai mari cu 14% față de aceeași perioadă a anului trecut

    BURSA.RO - TITLURILE ZILEI   

    ___


    Cifra de afaceri din primul trimestru 2010 a companiei Teraplast (simbol TRP) a crescut cu 14% comparativ cu aceeași perioadă din 2009, în ciuda condițiilor dificile de pe piețele de instalații și construcții, potrivit unui comunicat al Bursei.

    Profitul net a fost susținut de măsurile eficiente de reducere a costurilor în condițiile în care acest indicator a fost afectat de faptul că prețul a fost factorul determinant în decizia de cumpărare a produselor, Teraplast a avut în derulare și în primele trei luni ale anului investiții în relocare, iar din punct de vedere meteorologic condițiile nu au fost cele mai propice pentru derularea proiectelor.

    Investițiile s-au cifrat la 2,2 milioane lei și au fost orientate înspre dezvoltarea Parcului Industrial Teraplast, din Sărățel (jud. Bistrița-Năsăud) și extinderea portofoliului de sisteme. Programul de relocare a unităților de producție din Bistrița, la Sărățel este realizat în proportțe de 95%.

    'Așa cum ne-am așteptat primele trei luni ale anului au fost extrem de dificile pentru business, din cauza întârzierilor cu care s-au făcut plățile pentru proiectele publice deja realizate, a lipsei de finanțare din partea instituțiilor bancare pentru proiectele private, a dificultății cu care instituțiile statului au accesat cofinanțarea pentru proiectele publice, dar și din cauza condițiilor meteorologice, iarna din 2010 fiind mai lungă și mai geroasă decât cele din anii precedenți. Cu toate acestea am reușit ca în primele trei luni din 2010 să obținem rezultate mai mari cu 14% față de aceeași perioadă a anului trecut. Mai mult decât atât, ca urmare a programelor de investiții derulate în ultimii trei ani Teraplast deține un nivel ridicat de competitivitate, iar iî prezent, Parcul Industrial de la Sărățel este una dintre cele mai moderne locații de acest gen din Europa. Ne-am respectat angajamentele făcute în momentul listării la Bursa de Valori București, iar în continuare ne propunem dezvoltarea sistemelor Teraplast, astfel încât să putem oferi soluții complete clienților și colaboratorilor noștri', a declarat Florin Urîte, director general Teraplast.

    mai mult

  • Isi revin IPO-urile pe piata americana?

    WALL-STREET.RO - PIETE DE CAPITAL   

    ___
    Operatorul de stocare a gazelor naturale Niska Gas Storage Parners LLC a atras in oferta sa initiala de vanzare 359 milioane dolari, in ciuda evolutiei extrem de volatile de saptamana trecuta a pietei de capital americana, scrie Business Week .

    mai mult

  • IPO-ul PZU a adus 140.000 de noi investitori pe Bursa din Varsovia

    WALL-STREET.RO - PIETE DE CAPITAL   

    ___
    Oferta publica initiala (IPO) a asiguratorului polonez PZU a crescut numarul de conturi deschise pe Bursa de Valori din Varsovia cu 140.000 in luna aprilie, potrivit unui comunicat al institutiei.

    mai mult

  • Cum au incheiat fondurile listate de OTP AM primul trimestru

    WALL-STREET.RO - PIETE DE CAPITAL   

    ___
    Fondurile inchise OTP Green Energy si OTP WiseRO au fost singurele IPO-urile din acest an , respectiv 2009 . Ambele fonduri au inchis primele trei luni ale anului pe profit si administreaza fiecare peste 8,5 milioane lei in active.

    mai mult

Pagina

inchide