Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

05.07.2010

  • DESIF5 a oferit randamente de pana la 62% la Sibiu

    WALL-STREET.RO - PIETE DE CAPITAL   

    ___
    La Bursa din Sibiu, finalul saptamanii s-a remarcat prin variatiile ample, cotatiile revenind puternic pe teritoriul pozitiv. De la traseul ascendent au facut exceptie doar cotatiile futures ale euro care si-au mentinut tendinta de depreciere, marcand...

    mai mult

04.07.2010

  • Inflația scoate banii de la saltea. În ce îi investim?

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Până la revenirea Bursei, estimată pentru ultimul trimestru al anului, analiștii recomandă în continuare plasamentele în aur și valute.

    mai mult

  • Aviva lansează fonduri pe indicele BET și pe BET-FI

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Societatea de administrare a investițiilor Aviva Investors, parte din grupul financiar omonim și cu active în administrare de circa 20 mil. lei (4,6 mil. euro), a primit avizul Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru două fonduri mutuale construite după structura indicelui BET și cea a BET-FI.

    mai mult

  • CNVM se bate cu Finanțele pe tranzacțiile cu certificate CO2, o piață de 200 mil. euro pe an

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Comisia Națională a Valorilor Mobiliare (CNVM) vrea schimbarea statutului certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră din mărfuri, cum sunt recunoscute în prezent, în valori mobiliare, pentru a câștiga o nouă sursă de comisioane, însă Ministerul Finanțelor nu agreează ideea, deoarece ar pierde TVA aplicată tranzacționării acestor certificate.

    mai mult

  • Prefab, a doua listare din acest an la Bursă

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Acțiunile producătorului de BCA Prefab București (PREH), controlat de Marian Petre Miluț, debutează astăzi la tranzacționare la categoria I a Bursei de Valori București, aceasta fiind a doua listare pe piața reglementată din acest an după cea a acțiunilor BVB.

    mai mult

02.07.2010

  • Creșteri de până la 4% la sfârșit de săptămână pe bursă, pe un rulaj record

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Indicii bursieri de la București au închis ultima ședință a săptămânii cu creșteri consistente, pe o piață cu rulaj record, în condițiile unor tranzacții pe piața Deal în valoare de peste 110 milioane de lei.

    mai mult

  • Șeful Sigma Bleyzer intră în conducerea Impact

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   IMP

    ___
    Radu Bugica, șeful pe Romanânia al companiei de administrare a fondurilor de investiții Sigma Bleyzer, a fost numit membru provizoriu în consiliul de administrație al dezvoltatorului imobiliar Impact.

    mai mult

  • Tranzacții de 109 milioane lei cu piața Deal a BVB

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Mai multe pachete de acțiuni ale firmelor listate la BVB au fost schimbate vineri, în aproximativ jumătate de oră, de pe piața Deal a pieței de la București, prin negociere directă, valoarea cumulată a tranzacțiilor fiind de peste 109 milioane lei (circa 25 milioane euro)

    mai mult

  • Fondul Proprietatea vrea mai multă energie

    BURSA.RO - TITLURILE ZILEI   

    ___

    Conducerea Fondului Pro-prietatea, dar și mai mulți acționari privați ai societății, încearcă să blocheze în instanță constituirea celor două companii energetice naționale 'Electra' și 'Hidroenergetica'. Aceștia consideră că Fondul ar putea fi nedreptățit, în urma alocării participațiilor la 'Electra', potrivit unei acțiuni de opoziție formulată la Registrul Comerțului.

    Nemulțumirea conducerii FP are la origine refuzul Guvernului de a reconstitui participația de 20% pe care Fondul Proprietatea ar fi trebuit să o primească prin lege la 'Nuclearelectrica', dar care i-a fost diminuată succesiv la 9,73%, în urma a trei majorări de capital desfășurate în 2006 și 2007, potrivit datelor înregistrate la Registrul Comerțului.

    'Am făcut această opoziție pentru că avem un conflict privind deținerea pe care Fondul Proprietatea ar urma să o primească la noua companie energetică, proporțional și cu participația la Nuclearelectrica', a spus, pentru ziarul BURSA, Ionuț Popescu, directorul general al Fondului, adăugând: 'La constituirea noii companii energetice s-a luat în calcul deținerea de 9,73% și nu cea de 20% pe care noi considerăm că ar trebui să o avem la Nuclearelectrica, motiv pentru care am decis să intentăm această acțiune'.

    În februarie, Guvernul a aprobat Hotărârea de înființare a celor două mari companii energetice naționale, stabilind că în componența 'Electra' vor intra Complexurile Energetice din Oltenia, 'Nuclearelectrica', 'Societatea Națională a Lignitului' Oltenia, trei sucursale ale 'Hidroelectrica' precum și 'Hidroserv' Râmnicu Vâlcea.

    'Hidroenergetica' va cuprinde restul sucursalelor 'Hidroelectrica', 'Electrocentrale' București, 'CTE' Deva și CET Paroșeni (aparținând Termoelectrica), și 'Compania Națională a Huilei'.

    'Electra' va fi controlată în proporție de 84,39% de Ministerul Economiei (413,5 milioane acțiuni), în timp ce Fondul Proprietatea va avea o participație de 15,09% (73,9 m-i-lioane acțiuni), potrivit proiectului de divizare și de fuziune a 'Hidroelectrica' în perspectiva înființării celor două societăți energetice naționale.

    Fondul deține în prezent 19,94% din 'Hidroelectrica'.
    Potrivit legii, opoziția se depune la Registrul Comerțului, dar urmează să fie judecată la Tribunal.

    mai mult

  • CNVM rămâne 'orfan' de vicepreședinte, până la toamnă

    BURSA.RO - TITLURILE ZILEI   

    ___

    * Plenul Parlamentului n-a mai ajuns să valideze propunerea PNL pentru postul de vicepreședinte al Comisiei

    * Aceasta a fost ultima întâlnire a Plenului înainte ca Parlamentul să intre în vacanță

    Alexe Gavrilă, nominalizat de liberali pentru postul de vicepreședinte al CNVM, este nevoit acum să aștepte venirea toa-m-nei, când parlamentarii se vor întoarce din vacanță ca să-l valideze la conducerea Comisiei, după ce, marți, aceștia n-au mai apucat să voteze asupra nominalizării.

    În consecință, Comisia Națională a Valorilor Mobiliare rămâne fără vicepreședinte până la toamnă, a spus, pentru ziarul Bursa, Paul Miclăuș, fostul vicepreședinte al CNVM, care și-a încheiat mandatul la începutul acestei săptămâni. Venirea lui Alexe Gavrilă la CNVM ar putea avea loc mai repede, doar dacă parlamentarii din cele două Camere s-ar reuni într-o sesiune extraordinară.

    Nominalizarea PNL-ului, căruia îi revine prin algoritm, funcția de vicepreședinte al CNVM, a provocat oarecare nedumerire, în condițiile în care CV-ul lui Alexe Gavrilă nu ates-tă existența unor activități care să aibă prea mare legătură cu piața de capital. În prezent, Alexe Gavrilă este vicepreședinte al Consiliului Concurenței, funcție pe care o ocupă din septembrie 2006. Înainte de acea-stă dată a ocupat pentru aproape doi ani funcția de Secretar General al Agenției Naționale pentru Sport.

    Fostul vicepreședinte al Comisiei, Paul Miclăuș, a declarat, pentru ziarul BURSA, că și-ar mai fi dorit un mandat în cadrul Comisiei.

    'Eu mi-am dorit încă un mandat, dar nu știu care au fost criteriile în funcție de care forurile PNL l-au nominalizat pe domnul Alexe Gavrilă. Mie nu mi s-a reproșat nimic pentru activitatea de vicepreședinte al CNVM', ne-a spus domnul Miclăuș.

    Acesta lucrează la CNVM din vara anului 2000, fiind, pentru șapte zile, membru al Comisiei Naționale Interimare a Valorilor Mobiliare, apoi consilier al președintelui CNVM (până în septembrie, același an) și apoi membru al CNVM, potrivit CV-ului postat pe site-ul instituției. Miclăuș a preluat postul de vicepreședinte în iunie 2005, fiind susținut tot de liberali.

    'Probabil că o să rămân următoarele săptămâni tot în cadrul CNVM, în calitate de consilier, apoi o să iau o decizie privind direcția pe care o voi urma. Deocamdată, o să îmi iau concediu, pentru că a fost o perioadă tensionată', a spus fostul vicepreședinte CNVM. Domnia sa a mai adăugat că are mai multe variante la îndemână precum a lucra ca funcționar internațional în domeniul financiar, în mediul privat sau într-o instituție financiară locală.

    'Decizia mea va depinde și de reacția pieței și de ofertele pe care le voi primi bineînțeles, însă trebuie să înțelegeți că nu sunt în poziția să mă rog de cineva', a subliniat Miclăuș.

    Fostul vicepreședinte al CNVM este doctor în economie, lucrarea sa având titlul 'Actualitatea burselor de comerț pentru economia României'. În CV-ul său sunt menționate mai multe diplome de absolvire a unor seminarii despre piața de capital și burse de cercetare la universități din Franța și Marea Britanie.

    Paul Miclăuș a fost trimis în judecată, în septembrie 2006, împreună cu alți comisari CNVM, în dosarul 'Rompetrol'.

    mai mult

Pagina

inchide