Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

30.05.2010

  • Bosinceanu si-a bugetat venituri de trei ori mai mici la Santierul Naval Constanta

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   SNC

    ___
    Santierul Naval Constanta (SNC), al doilea constructor de nave din Romania, controlat de omul de afaceri Gheorghe Bosinceanu, si-a bugetat pentru acest an venituri totale de 183 mil. lei (circa 44 mil. euro), de trei ori mai mici decat in 2009, cand compania a avut venituri de 560 mil. lei (132 mil. euro).

    mai mult

  • Adamescu si-a dublat profitul la Unirea Shopping Center in T1

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   SCDM

    ___
    Unirea Shopping Center (SCDM), companie controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, care detine doua centre comerciale in Bucuresti si Brasov, a inregistrat in primul trimestru un profit net de 6,67 mil. lei (1,62 mil. euro), in crestere cu 93% fata de perioada similara a lui 2009.

    mai mult

  • Evolutii de urmarit luni pe bursa

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Evolutia societatilor financiare, care au inregistrat cea mai mare volatiliate in luna mai, cu o corectie de peste 30% pe indicele BET-FI;

    mai mult

  • Bursa din SUA a avut in luna mai cel mai slab parcurs din ultimul an

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Bursa de la New York a incheiat cea mai slaba luna in mai mult de un an, cei trei indici principali inregistrand scaderi de 8% in mai, iar ultima sedinta a saptamanii a adus si ea deprecieri importante, de circa 1%, dupa ce Fitch a retrogradat ratingul de tara al Spaniei,

    mai mult

28.05.2010

  • Rompetrol Rafinărie cere bani de la acționari ca să dea la stat

    Curierul National   

    ___

    Compania vrea să își majoreze capitalul social cu 450 mil. lei, pentru plata unei părți a datoriilor către stat, de 2,4 mld. lei

    KazMunaiGaz nu va putea plăti întreaga datorie, una dintre soluții fiind restructurarea acesteia pe următorii 3-4 ani

    Rompetrol Rafinare intenționează să-și majoreze capitalul social cu 450 milioane lei, prin aport în numerar din partea acționarilor, pentru plata unei părți a datoriei către stat. Acționarii companiei vor dezbate, la 30 iunie, 'Majorarea capitalului printr-un nou aport în numerar într-un cuantum de până la 450 milioane lei, apoi în numerar special destinat efectuării de către societate a unei plăți parțiale și răscumpărării unei părți corespunzătoare din obligațiunile emise de societate', se arată în convocatorul AGA transmis, joi, de Rompetrol Rafinare, Bursei de Valori București (BVB).

    Operațiunea va fi efectuată prin emisiunea a maximum 4,5 miliarde lei, la valoare nominală de 0,1 lei pe unitate.

    Grupul Rompetrol trebuie să ramburseze 2,4 miliarde de lei (0,47% din PIB), în contul datoriilor istorice ale rafinăriei Petromidia, angajate printr-o emisiune de obligațiuni de stat din anul 2003. Rambursarea obligațiunilor Rompetrol a fost luată deja în considerare ca sursă de venituri la buget în 2010 la nivelul datoriei totale de 2,4 miliarde lei (0,47% din PIB), dar Guvernul se așteaptă ca suma care va fi încasată să se ridice la doar jumătate din restanța scadentă în acest an, conform proiectului programului de convergență al României pentru perioada 2009-2012, redactat în luna februarie 2010.

    'Negociem cu Guvernul, înțelegem că pentru ei este important să primească banii'

    KazMunaiGaz, care controlează grupul Rompetrol, nu va putea plăti întreaga datorie către statul român, una dintre soluții fiind restructurarea datoriei pe următorii trei-patru ani, afirma directorul financiar al grupului Rompetrol, Dimitri Grigoriev, la finele lunii aprilie.

    'Negociem cu Guvernul, înțelegem că pentru ei este important să primească banii. Nu vom putea plăti toată datoria fără suport extern, care poate fi un acord interguvernamental. Una din posibilități este să restructurăm datoria pe 3-4 ani', a spus Grigoriev. În octombrie 2003, Guvernul a emis o ordonanță privind transformarea în obligațiuni cu o maturitate de șapte ani a restanțelor bugetare ale Rompetrol existente la data de 30 septembrie 2003, în valoare de 603 milioane de dolari, inclusiv dobânzi și penalități.

    mai mult

  • Prodplast Imobiliare s-ar putea lista pe sistemul alternativ de tranzacționare al BVB sau al Sibex

    Curierul National   

    ___

    Consiliul de Administrație al Prodplast Imobiliare, companie rezultată din divizarea Prodplast București (PPL), discută cu reprezentanții BVB și cei ai Sibex pentru listarea societății pe sistemul alternativ de tranzacționare al unuia dintre cei doi operatori de piață. 'Compania încă nu îndeplinește condițiile de listare pe niciuna dintre categoriile piețelor reglementate de la BVB și Sibex. Purtăm discuții cu ambele burse pentru a lista compania pe un sistem alternativ de tranzacționare într-o primă etapă. Probabil că la sfârșitul anului sau începutul lui 2011 vom lua în considerare listarea pe o piață reglementată. Deocamdată suntem în discuții cu ambele burse să vedem ce ofertă este mai avantajoasă', a declarat ieri, pentru Mediafax, președintele CA al Prodplast Imobiliare, Tudor Ciurezu.

    Ciurezu este director general adjunct al SIF Oltenia (SIF5), care deține 11% din titlurile Prodplast Imobiliare. Societatea a înscris recent registrul acționarilor la Depozitarul Sibex, al bursei din Sibiu. Pe sistemul alternativ de tranzacționare al Sibex nu este listată momentan nicio companie. Ciurezu spune că listarea Prodplast Imobiliare se va realiza pe un sistem alternativ de tranzacționare întrucât unii acționari vor să vândă titlurile pe care le dețin. 'Situația din domeniul imobiliar este destul de sensibilă acum, pe timp de criză, și încercăm să protejăm și prețul acțiunilor să nu scadă fără un motiv serios. În plus, compania este înființată de curând și nu are un istoric al bilanțului de activitate, pentru o listare pe o piață reglementată', a adăugat el.

    mai mult

  • Prebet Aiud are un buget de investiții de două milioane de euro

    BURSA.RO - TITLURILE ZILEI   

    ___
    60% din acești bani provin din fonduri structurale

    Compania 'Prebet' Aiud și-a stabilit pentru acest an un buget de investiții de două milioane de euro. Din această sumă, 1,2 milioane de euro urmează să provină din fonduri structurale, restul sumei fiind fonduri proprii, se arată într-un comunicat adresat Bursei de Valori București. Investițiile au fost aprobate săptămâna trecută de către acționari.

    Unul dintre proiectele finanțate din surse europene vizează retehnologizarea și dotarea cu utilaje performante pentru producerea prefabricatelor din beton.

    În acest an, acționarii se așteaptă la venituri de 23,22 milioane lei, cu 23% sub valoarea din 2009, de 30,33 milioane lei, și cheltuieli de 21,72 milioane lei, în scădere cu 20,1%, de la 27,21 milioane lei. Profitul brut ar urma să fie de două ori mai mic, de la 3,12 milioane lei la 1,5 milioane lei.

    Compania este controlată de asociația salariaților, care deține 53,71% din acțiunile 'Prebet'.

    mai mult

  • Intelegere intre brokeri si Vladescu privind impozitarea castigurilor din bursa

    WALL-STREET.RO - PIETE DE CAPITAL   

    ___
    Desi reprezentantii Asociatiei Brokerilor au solicitat Ministerului Finantelor Publice pastrarea actualului sistem de impozitare a castigurilor obtinute din tranzactii pe piata de capital, autoritatile au decis impozitarea cu 16%, fara exceptii. Insa...

    mai mult

  • Necula, Prime Transaction: Nu putem spune ca am trecut cu bine peste aceasta perioada

    WALL-STREET.RO - PIETE DE CAPITAL   

    ___
    Bursa de Valori Bucuresti a inchis o noua sedinta de cresteri, unii dintre indicii reusind in doua zile sa recupereze in intregime pierderile inregistrate in ziua de marti .

    mai mult

  • Investitori: Plata anticipata a cotei de 10% ar dauna pietei de capital

    WALL-STREET.RO - PIETE DE CAPITAL   

    ___
    Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) solicita Ministerul Finantelor sa mentina cota anticipata a impozitului la 1%, fata de 10% cat este propus in modificarile care vor fi aduse Codului Fiscal .

    mai mult

Pagina

inchide