Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

13.06.2007

  • Soarta rafinariei Arpechim va fi decisa de instanta saptamana viitoare

    Gardianul   SNP

    ___
    Tribunalul Arges a admis cererea Petrom de anulare a deciziei de suspendare a autorizatiei de mediu a rafinariei Arpechim Pitesti. Astfel, unitatea, a carei activitate fusese suspendata din cauza nerespectarii legislatiei europene privind protectia mediului, va functiona p?na la pronuntarea instantei de fond. Decizia poate fi contestata cu recurs in termen de cinci zile de la pronuntare. Marius Stanca, directorul Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului (ARPM) Pitesti, ne-a declarat ieri ca va face recurs la aceasta decizie. La randul ei, Emilia Dumitrescu, comisarul-sef al Garzii de Mediu Arges, unul dintre partizanii ferventi ai inchiderii rafinariei Arpechim, a spus: „Nu-mi permit luxul sa comentez decizia Tribunalului. Asa au interpretat d?nsii... Ridicarea suspendarii nu este definitiva si irevocabila. Dar este clar ca suspendarea autorizatiei de mediu a fost facuta in conformitate cu normele europene. Din pacate, legislatia de mediu este prea putin cunoscuta in Romania“.

    Reamintim ca ARPM a suspendat, la sfarsitul lunii mai, autorizatia de mediu a Arpechim, motivand ca proprietarul rafinariei, grupul Petrom-OMV, nu s-a conformat unor cerinte precizate in documentul in baza caruia functioneaza unitatea.

    Sursa: Gardianul, 13 iunie 2007.

    mai mult

  • Sauditii de la Al Arrab vor produce locomotive la Electroputere

    Gandul   EPT

    ___
    Locomotivele romanesti ar urma sa fie exportate in mare parte in tarile din zona Golfului - Iordania si Emiratele Arabe Unite

    Oferta firmei saudite Al Arrab pentru Electroputere a fost desemnata castigatoare, a informat, ieri, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). 'AVAS a selectat, luni, 11 iunie, in cadrul sedintei comisiei de privatizare, cea mai buna oferta din cele trei ramase in cursa pentru privatizarea Electroputere Craiova. Dupa aplicarea grilei de evaluare, care a fost adusa la cunostinta ofertantilor prin dosarul de prezentare a societatii comerciale, oferta Al Arrab Contracting Company Limited, din Regatul Arabiei Saudite, a obtinut cel mai mare numar de puncte', a anuntat AVAS, intr-un comunicat. Urmatorul pas in cadrul procesului de privatizare consta in negocierea clauzelor contractuale. Firma castigatoare este asistata de casa de avocatura Bostina si Asociatii.

    Autoritatea nu mentioneaza valoarea tranzactiei, dar surse din AVAS au declarat agentiei MEDIAFAX ca valoarea totala a tranzactiei, care include plata actiunilor, preluarea datoriilor, investitii si capital de lucru, depaseste cu putin 120 de milioane euro. Firma Al Arrab va plati statului 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere, va asigura un capital de lucru de 37 milioane euro si va realiza investitii de aproximativ 20 milioane euro. Totodata, firma va prelua si datoriile Electroputere, evaluate la 60,5 - 61 milioane euro. Investitorul va mentine obiectul de activitate al uzinei Electroputere, iar locomotivele produse la Craiova vor fi in mare parte exportate in tarile din zona Golfului, precum Iordania si Emiratele Arabe Unite, unde firma deruleaza proiecte de infrastructura, constructii cai ferate si material rulant in valoare de peste noua miliarde euro. Numarul de angajati la Electroputere va fi mentinut, in principiu, la nivelul actual, au mai afirmat sursele citate.

    Actiunile Electroputere, crestere de 15% la Bursa

    Titlurile Electroputere Craiova au fost suspendate, ieri, de la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in urma anuntului autoritatilor privind inceperea negocierilor de privatizare cu firma saudita Al Arrab, ceea ce a determinat cresterea cotatiilor cu aproape 15%. Pretul a crescut cu 14,98%, la 0,284 lei pe unitate, comparativ cu pretul de la inchiderea de luni, de 0,247 lei pe titlu, si au fost suspendate la ora 12:15.

    * Cele trei firme ramase in cursa pentru privatizare au fost: A5 Invest Caransebes, Grup Feroviar Roman si Al Arrab Contracting Company Limited Arabia Saudita
    * Firma Al Arrab Contracting Company Limited din Arabia Saudita este specializata in domeniul lucrarilor de infrastructura, precum si al constructiilor de cladiri rezidentiale, birouri, institutii de invatamant si spitale. Compania a realizat proiecte in Iraq, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain, Etiopia si Arabia Saudita

    Sursa: Gandul, 13 iunie 2007.'

    mai mult

12.06.2007

  • Boromir Buzau vrea sa atraga fonduri de 13,3 milioane de lei de la actionari

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   SPCU

    ___
    Compania cu activitati in industria de morarit Boromir Prod Buzau si-ar putea majora capitalul social cu 13,3 de milioane de lei, la 14,36 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor, care au dreptul sa subscrie titluri pana la 13 iulie. Actionarii au aprobat, la finele saptamanii trecute, majorarea de capital prin emiterea a 133,37 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 10 bani, potrivit unui comunicat al companiei trimis, ieri, bursei Rasdaq. Compania face parte din grupul Boromir, cu activitati in sectorul de morarit si panificatie, care mai include firme precum Boromir Ind (Ramnicu Valcea si Deva), Moara Cibin, Extrasib Sibiu, Comcereal Sibiu, Amylon Sibiu, Panmed Medias.

    Boromir Prod Buzau a fuzionat la inceputul lunii mai cu alte doua societati din grupul Boromir, respectiv Boromir Pan Hunedoara si Eurostar Invest Buzau. Firma a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 79 de milioane de lei (22,4 milioane de euro), in crestere cu 16% fata de anul precedent. Profitul net al companiei a scazut de aproape opt ori, la 550.000 de lei.

    Sursa: Ziartul Financiar, 12 iunie 2007.

    mai mult

  • Fondurile de investitii atrag tot mai multi romani

    Gandul   

    ___
    Fondurile de actiuni au trecut, in luna mai, pe prima pozitie in clasamentul fondurilor de investitii, cu o cota de piata de 40,2%, depasind fondurile diversificate. Evolutia a fost determinata, in principal, de nivelului ridicat al intrarilor de capital de 54,4 milioane de lei (peste 16,6 milioane de euro), fondurile de actiuni inregistrand o crestere medie lunara a activelor nete cu peste 21% fata de luna anterioara, potrivit unui comunicat al Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC). Fluxul intrarilor nete de capital in fondurile de actiuni a fost calculat ca diferenta dintre nivelul subscrierilor, de la finele lunii mai, in valoare de 62,46 milioane de lei, si cel al rascumpararilor, in suma de 8,05 milioane de lei.

    Analizat pe categorii de fonduri, nivelul intrarilor de capital din luna mai a fost negativ doar la categoria fondurilor monetare, celelalte tipuri de fonduri inregistrand valori pozitive. Pe ansamblul industriei s-a inregistrat, pentru prima data in ultimele patru luni, un flux pozitiv al intrarilor de capital, de 61,67 milioane de lei, fiind raportat cel mai mare volum de subscrieri din acest an, de 95,51 milioane de lei. Valoarea rascumpararilor a ajuns la 33,84 milioane de lei. Atat volumul subscrierilor, cat si al intrarilor nete de capital din luna mai sunt cele mai mari inregistrate de industrie in ultimele 17 luni. Cele mai bune perfomante au fost raportate pentru fondurile de actiuni si cele diversificate, cu randamente medii in acest an de 7,8% si, respectiv, 3,1%. Numarul investitorilor in fondurile deschise a ajuns la 78.983, in crestere cu 0,5% fata de aprilie, ca urmare a noilor investitori atrasi de fondurile de actiuni, care inregistreaza o crestere cu 2%, si de fondurile diversificate, in urcare cu 0,2%.

    Sursa: Gandul, 12 iunie 2007.

    mai mult

  • Nu exista inca in planuri listarea Westhouse la BVB

    Curierul National   

    ___
    La Bursa din Oslo, au avut loc ieri listarea si demararea tranzactionarii actiunilor societatii RomReal Ltd, companie cu investitii majore in proiecte imobiliare rezidentiale in Romania. RomReal opereaza in Romania prin singura sa subsidiara, Westhouse Group, companie inregistrata in Romania.

    „Prin listarea actiunilor RomReal la Bursa din Oslo se marcheaza, de fapt, accesul primei companii romanesti direct la piata de capital norvegiana. Compania Westhouse Group a fost infiintata in 2005, cu scopul principal de a dezvolta proiecte imobiliare rezidentiale in Romania. Capitalul atras pentru aceste investitii sustine dezvoltarea durabila si va aduce venituri directe si indirecte insemnate la bugetul de stat si la bugetele locale din Romania', a declarat Kay T. Thorkildsen, Executive Chairman Westhouse Group.

    Dupa aceasta noua oferta, care a fost suprasubscrisa, compania Rom Real Ltd are circa 550 de actionari internationali. Lead Manager pentru aceasta oferta si listare a fost Pareto Securities ASA, alaturi de Terra Securities ASA, care a fost co-lead manager si Kaupthing ASA - co-manager.

    Westhouse nu se listeaza la BVB

    'Nu exista inca in planurile noastre listarea companiei Westhouse la Bursa de Valori Bucuresti, deoarece este o companie mica si este in curs de dezvoltare', a declarat, pentru Curierul National, Kay Thorkildsen.

    Listarea RomReal Ltd are loc in urma incheierii cu succes a unei noi oferte de 12.100.000 de actiuni la pretul de 25 coroane norvegiene - ajungand astfel la un total de 49.200.000 de actiuni. Ofertele au avut ca obiectiv intarirea pozitiei financiare si strategice a companiei. Compania are simbolul ROM si actiunile sale sunt tranzactionate la Bursa din Oslo.

    'Suntem foarte incantati de rezultatul ofertei publice, care a fost suprascrisa. Raspunsul pietei a fost foarte bun si, cu aceasta ocazie, am obtinut o baza de actionariat foarte puternica', a mai spus Thorkildsen.

    Grupul din Romania a investit 100 mil. euro in constructii imobiliare

    'In ceea ce priveste Romania, compania nu este atat de bine pozitionata pentru a putea continua constructia, la un nivel inalt, de complexuri rezidentiale', ne-a mai declarat Thorkildsen. 'Cu toate acestea, Westhouse Group a investit peste 100 de milioane euro in proprietati imobiliare situate in locatii premium din Constanta, Bucuresti si Brasov.

    Compania are deja in dezvoltare imediata mai multe proiecte imobiliare cu un nivel ridicat de finisari si de dotari, cum ar fi construirea a 260 de apartamente si 6 vile pe malul lacului Siutghiol, o cladire cu 30 de apartamente in Mamaia si 75 de apartamente in cartierul Dacia din Constanta, a mai spus Thorkildsen.

    Ansamblul rezidential Oasis, amplasat in zona Ovidiu Nord a Constantei, are in spate o retea de cinci societati asociate in sistem cascada, iar la centru o societate off- shore din insulele Bermude.

    Societatile sunt administrate de firma Rom Real Invest Ltd. - Bermuda, care detine 100% din actiunile celorlalte patru.

    Sursa: Curierul National, 12 iunie 2007.'

    mai mult

11.06.2007

  • Popp ia in calcul diminuarea participatiei la Impact

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   IMP

    ___
    Presedintele Impact, Dan Ioan Popp, si-ar putea diminua participatia in cadrul companiei in urma majorarii de capital pe care aceasta intentioneaza sa o realizeze.

    Impact a publicat vineri un raport de evaluare al Osprey Partners care indica o valoare a companiei de peste 511 milioane de euro, care a determinat cresterea actiunilor cu 15%, maximul posibil.

    Popp este principalul actionar al companiei de dezvoltare imobiliara, detinand un pachet de 30,2% din actiunile Impact (simbol bursier IMP), care valoreaza pe piata peste 100 mil. euro. El ar putea insa sa-si reduca participatia in urma majorarii de capital, prin cedarea unei parti din drepturile de preferinta catre investitori straini.

    'Daca voi avea oferte favorabile din partea unor ofertanti de calibru sunt dispus sa le iau in considerare', a declarat pentru ZF Dan Ioan Popp.

    Reprezentantii Impact au anuntat inca din luna aprilie ca analizeaza intentia mai multor fonduri de investitii si grupuri financiare straine de a achizitiona pachete minoritare de actiuni in cadrul companiei. In prezent, fondurile straine au ajuns sa controleze circa 36% din companie.

    Impact intentioneaza sa deruleze o majorare de capital prin intermediul careia sa stranga intre 60 si 80 mil. euro de la investitori. Pentru a-si pastra participatia actuala, Popp ar trebui sa subscrie intre 18 si 24 mil. euro.

    Compania a propus investitorilor trei variante de majorare, care vor fi discutate in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din 6 iulie. Principalele diferente sunt in ceea ce priveste pretul, propunerile fiind de 0,85 lei/actiune, 1 leu/actiune si 1,2 lei/actiune. Actiunile Impact s-au tranzactionat vineri la pretul de 1,1 lei/actiune.

    'Am propus acest ecart pentru ca nu stiam in acel moment cum va evolua piata. In final decizia va fi luata in functie de pretul din acel moment al actiunilor. Daca pretul stabilit va fi mare, unii actionari nu vor fi atrasi sau nu vor avea resurse pentru a subscrie in cadrul majorarii, ceea ce va putea permite intrarea unor actionari din exterior in companie. Aceasta este una dintre caile practicate pe pietele internationale pentru atragerea de investitori noi', a explicat Popp.

    Practic, intrarea unor investitori din exterior s-ar putea realiza fie prin vanzarea drepturilor de subscriere de catre actionarii existenti, fie prin vanzarea prin oferta publica a actiunilor nesubscrise de actionari, ambele variante urmand sa fie discutate de catre actionarii Impact.

    Actiunile Impact au crescut vineri cu 15%, variatia maxima admisa pe parcursul unei sedinte de tranzactionare, dupa ce compania a publicat un raport de evaluare realizat de firma de consultanta Osprey Partners, care evalueaza compania la o valoare cuprinsa intre 511 si 584 mil. euro. Inaintea publicarii raportului capitalizarea Impact era de 294 mil. euro, aceasta urcand vineri cu 40 mil. euro, pana la 334 mil. euro.

    Evaluarea realizata de Osprey Partners a avut in vedere planul de afaceri al companiei pe urmatorii zece ani, avand in vedere proiectele in curs de derulare, precum si proiectele viitoare certe ale Impact.

    Potrivit reprezentantilor Impact, proiectele viitoare se vor dezvolta pe 3 mil. metri patrati de teren si vor cuprinde circa 2,2 mil. metri patrati construiti, cea mai mare parte fiind cu destinatie rezidentiala.

    Impact a mai publicat la inceputul lunii mai un raport al companiei de consultanta imobiliara DTZ Equinox, care evalua activele imobiliare nete ale Impact la 206,7 mil. euro. Pe baza acestei evaluari, reprezentantii Impact estimau valoarea companiei ca fiind cuprinsa intre 325 si 500 mil. euro. Publicarea acelui raport a determinat, de asemenea, o crestere cu 15% a actiunilor Impact intr-o singura zi.

    In ambele cazuri, anunturile au fost facute la inceputul sedintei de tranzactionare, avand un efect imediat pe piata in cresterea actiunilor.

    Impact a obtinut in primul trimestru un profit net de 2,17 mil. lei (0,64 mil. euro) de sase ori mai ridicat fata de perioada similara a anului trecut, la o cifra de afaceri de 17,3 mil. lei (5,1 mil. euro).

    Sursa: Ziarul Financiar, 11 iunie 2007.'

    mai mult

  • Cadbury: Am cumparat Kandia-Excelent pentru brand si pentru management

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Actionarii Kandia-Excelent si cei ai Cadbury Schweppes au semnat cel mai mare deal de pe piata locala de food vineri dimineata, la ora 06:00, dupa 24 de ore de negocieri continue.

    'Toate procesele de negociere sunt dificile, iar acesta nu a facut exceptie. Toate aspectele au fost clarificate, tocmai de aceea a durat asa mult timp ieri (joi - n.red.)', spune Ignasi Ricou, managing director pentru Europa de Sud al Cadbury Schweppes.

    In ceea ce priveste posibilitatea de a schimba numele companiei, reprezentantul Cadbury spune ca este prematur sa se vorbeasca despre o decizie in acest sens. 'Depinde foarte mult de pozitia companiilor pe pietele respective.

    Sunt cazuri in care am pastrat numele ca de exemplu in Polonia, in America, in Marea Britanie, dar si tari in care am decis sa schimbam numele ca de exemplu Spania sau Portugalia. Vom face cum este mai bine pentru tara si pentru management. Am cumparat aceasta companie pentru brand si pentru echipa puternica, si de aceea vom pastra echipa de conducere', a precizat Ricou.

    Adviserul Cadbury al Rotschild Bank, dar si 'o echipa interna solida'. Pe partea de legal avocatul vanzatorului a fost firma Freshfields.

    'Avem o capacitate de productie foarte importanta in Romania si vrem mai degraba sa producem aici la potentialul maxim, in loc sa aducem produse Cadbury din alte tari', a adaugat directorul Cadbury.

    Dupa ce au cumparat pachetul de peste 93% din actiunile Kandia-Excelent, britanicii de la Cadbury va trebui sa realizeze o oferta publica pentru pachetul minoritar. In opinia lui Sorin Alexandrescu, directorul genral al Kandia-Excelent, oferta publica de preluare a pachetului minoritar se va derula la acelasi pret la care s-a facut deal-ul pentru cele 93% din actiuni.

    Alexandrescu spune ca detine actiuni la Kandia, insa pachetul este sub 1%. 'Am fost implicat pe piata de capital si stiu foarte bine regulile, de aceea am vrut da fac totul cat mai corect. Nu detin nici indirect un alt pachet la Kandia, mi-as fi dorit sa am mai mult de 2% din Kandia', spune el.

    Sorin Alexandrescu va fi country manager al companiei, el preluand si functia de presedinte de la Bernhard Huber, pana la stabilirea noului consiliu de administratie.

    Reprezentantii Kandia Excelent au fost abordati pentru negocieri de catre Cadbury-Schweppes in urma cu trei luni, capitalizarea companiei fiind la vremea aceea de circa 60 mil. euro. In momentul tranzactiei, capitalizarea Kandia ajunsese la 120 mil. euro.

    Sursa: Ziarul Financiar, 11 iunie 2007.'

    mai mult

  • BEI nu exclude noi emisiuni de obligatiuni in Romania

    Curierul National   

    ___
    Banca Europeana de Investitii nu exclude posibilitatea, pentru urmatorii ani, a unor noi emisiuni de obligatiuni in lei, in Romania, potrivit lui Philippe Maystadt, presedintele institutiei financiare internationale. Momentul lansarii obligatiunilor si valoarea acestora vor fi stabilite in functie de evolutia pietei de capital din Romania. La finele lunii aprilie, BEI a lansat o emisiune de obligatiuni in valoare de 300 de milioane de lei, care a fost intermediata de ABN Amro Securities Romania.

    Titlurile au intrat, vineri, la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti, intr-o sedinta deschisa de Maystadt, aflat in vizita la Bucuresti. 'Banii ii vom pastra in trezorerie. Daca avem oportunitatea sa acordam credite in lei, vom folosi banii pentru diferite proiecte. Depinde de maturitatea proiectelor. Incercam sa raspundem nevoilor investitorilor locali', a spus Maystadt, amintind de o discutie avuta cu premierul Calin Popescu Tariceanu, in legatura cu accelerarea implementarii unor proiecte.

    Titlurile au scadenta la sapte ani, iar dobanda, platibila anual, este de 7%, cu un randament de 6,95%. Obligatiunile au fost puse in vanzare la un pret putin mai mare decat valoarea nominala, respectiv 100,25 lei, fata de 100 de lei.

    Sursa: Curierul National, 11 iunie 2007.'

    mai mult

  • Advent negociaza preluarea Ceramica Iasi

    Business Standard   

    ___
    Advent International, unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de pe piata romaneasca, este in discutii avansate pentru preluarea pachetului majoritar al producatorului de materiale de constructii Ceramica Iasi, au declarat pentru Business Standard surse de pe piata.

    Mai multe fonduri de investitii si investitori au depus oferte pentru achizitia unui pachet de circa 60% din afacerea Ceramica Iasi, controlata de salariatii companiei, insa Advent are cele mai mari sanse de a parafa o tranzactie estimata in jurul valorii de 35 milioane de euro, sustin sursele citate. Reprezentantii Ceramica Iasi si cei ai Advent nu au facut niciun comentariu pe acest subiect pana la inchiderea editiei. Valoarea vehiculata se apropie de pretul la care este cotat pe piata bursiera, de 33,44 mil. euro, in conditiile in care capitalizarea bursiera este de 55,74 milioane de euro. Producatorul de caramizi si tigla ceramica a raportat o crestere de 44% a business-ului in primul trimestru al anului pana la 9,6 mil. lei (2,86 mil. euro), iar profitul net s-a dublat, pana la 2,6 mil. lei (0,77 mil. euro). Ceramica Iasi se asteapta la un profit de 10,7 mil. lei (3,1 mil. euro) in 2007, fata de cele 6 mil. lei (1,72 mil. euro) castigate anul trecut. Producatorii de materiale de constructii, cu rate de crestere de doua cifre si marje de profit stabile, au devenit o tinta predilecta pentru fondurile de investitii, care cauta plasamente bune pe o piata unde cresterea este turata masiv de cererea din industria de constructii, cel mai dinamic segment al economiei. O eventuala vanzare i-ar face milionari pe Aurel Tarciniu, actualul director, si pe Corneliu Lucaci, fostul director al companiei, care detin pachete de peste 6% si care valoreaza pe bursa peste 3,3 mil. euro fiecare. Advent mai are in portofoliu producatorul de vopsele Dufa Deutek. Anul trecut, fondul de investitii Polish Europe Fund a preluat producatorul de BCA Macon Deva.

    Sursa: Business Standard, 11 iunie 2007.

    mai mult

08.06.2007

  • Cadbury, la un pas sa se asocieze cu Excelent-Kandia

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Sorin Alexandrescu, fost broker la Bursa in anii '90, conduce operatiunile Kandia-Excelent de mai bine de cinci ani. In toata aceasta perioada a restructurat portofoliul Excelent si a integrat Kandia, companie din Timisoara achizitionata acum doi ani. De asemenea, el a coordonat achizitia brandurilor Sugus si Silvana, preluate intr-o tranzactie de 10 mil. euro de la rivalul Kraft Foods Romania.

    Producatorul de dulciuri Kandia-Excelent, cu afaceri estimate la 43 mil. euro pe acest an, este pe cale de a finaliza asocierea cu Cadbury Schweppes, cel mai mare producator de dulciuri la nivel mondial, potrivit unor surse din piata. Ieri, Kandia-Excelent a anulat conferinta de presa programata pentru ora 14:30, la care compania urma sa anunte un eveniment important pentru actionarii sai.

    Actionarul majoritar al Kandia-Excelent este in prezent fondul de investitii Axis Investment Limited, cu o participatie de aproximativ 83%, restul actiunilor fiind detinute de Meinl Bank (9%) si investitori de pe Bursa de Valori din Bucuresti, pe care compania are o capitalizare de circa 120 mil. euro. De la inceputul anului, actiunile Kandia-Excelent au crescut de aproape 4 ori, fiind cel mai profitabil plasament de la Bursa de Valori Bucuresti.

    Compania Excelent a fost preluata acum cativa ani de la stat de fondul Axis, in spatele caruia se afla omul de afaceri Fathi Taher, cel care controla si hotelul Marriott din Capitala. Conform informatiilor vehiculate pe piata anul trecut, Taher ar fi vandut controlul fondul Axis grupului austriac Meinl.

    Contactati de ZF, reprezentantii Cadbury Schweppes nu au dorit sa comenteze pe seama acestui subiect. La randul lor, oficialii Kandia-Excelent nu au putut fi contactati in cursul zilei de ieri.

    Cadbury Schweppes, care are de cativa ani o prezenta modesta pe piata dulciurilor din Romania, a incheiat recent un parteneriat cu cel mai mare distribuitor de bunuri de larg consum la nivel local, Interbrands Marketing&Distribution. Potrivit distribuitorului, noul parteneriat, care se concentreaza in prezent pe distributia dropsurilor Halls in farmacii, va fi dezvoltat pas cu pas in urmatorii ani. Cadbury Schweppes realizeaza aproximativ 10% din vanzarile totale de dulciuri de pe piata mondiala, fiind activ pe categoriile de ciocolata, bomboane (inclusiv dropsuri) si guma de mestecat. Compania a anuntat ieri achizitia producatorului de guma de mestecat Intergum (Turcia), pentru care va plati cash peste 332 mil. euro.

    Kandia-Excelent a inregistrat in primul trimestru un profit net de circa 2 mil. euro, de aproape 5 ori mai mare fata de perioada similara a anului 2006.

    Sursa: Ziarul Financiar, 8 iunie 2007.

    mai mult

Pagina

inchide