Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

12.10.2006

  • Iproeb Bistrita cere 1,5 mil. euro de la actionari

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   IPRU

    ___
    Producatorul de cabluri electrice si optice Iproeb Bistrita vrea sa stranga circa 5,37 de milioane de lei (1,5 milioane de euro) de la actionari prin intermediul unei majorari de capital.

    Societatea va emite actiuni noi la un pret de emisiune de 0,75 lei/actiune, sub preturile la care titlurile se tranzactioneaza pe piata RASDAQ, unde ultima tranzactie cu aceste actiuni s-a perfectat la 1,45 lei/actiune.

    Fiecare actionar va putea subscrie cate o actiune noua pentru fiecare 5 titluri vechi detinute la finalul zilei de 25 octombrie. Drepturile de preferinta nu vor putea fi vandute la Bursa.

    Conducerea societatii propusese spre aprobarea actionarilor o majorare de capital de pana la 7 milioane de lei (2 milioane de euro).

    Principalii actionari ai companiei sunt Electromontaj Bucuresti, cu 28,75% din actiuni, si SIF Banat-Crisana, cu o participatie de peste 5%.

    Dupa primul semestru al anului, Iproeb avea un profit net de 1,77 milioane de euro (6,26 milioane de lei), de aproape doua ori mai mare fata de profitul net inregistrat in perioada similara a anului trecut.

    Afacerile companiei se ridicau la finalul lunii iunie la 16,2 milioane de euro (57,4 milioane de lei), in crestere cu 30% comparativ cu vanzarile din primele sase luni din 2005.

    Sursa: Ziarul Financiar, 12 octombrie 2006.

    mai mult

  • Care sunt planurile Erste Bank dupa preluarea BCR

    Prime Transaction   EBS

    ___
    In primul rand, presedintele va ramane tot Nicolae Danila, Nic, cum este alintat de presedintele Erste Bank, Andreas Treichl. Apoi, atat Danila cat si Treichl isi propun ca in urmatorii 3-4 ani BCR sa-si conserve cota de piata si pozitia de lider in prezent, existand chiar posibilitatea unei mici majorari a cotei de piata, ca urmare a “valorii adaugate” adusa la BCR de Erste Bank. In pivinta extinderii numarului de unitati, presedintele Erste Bank a spus ca planurile sunt “mai degraba conservatoare”, numarul unitatilor urmand a fi in jur de 500, in acelasi timp urmand a fi stimulate vanzarile de produse bancare on-line si prin canale alternative. BCR va incerca sa-si majoreze cota de piata in unele sectoare, in special creditul ipotecar, dar in acelasi timp isi va pastra cota in alte sectoare, precum serviciile pentru companii.

    Conform informatiilor furnizate de presedintele Erste Bank actionarilor bancii, in cadrul Zilei Investitorilor de la Bucuresti, BCR va deveni in urmatorii ani mai competitiva, in special in privinta profiturilor. Astfel, in acest an se asteapta un profit de 250 de milioane de euro iar pana in 2009 profitul net ar urma sa creasca cu 40%.

    Raportul cost/venituri este prognozat in 2006 la 53%, insa pana in 2009 BCR se angajeaza sa scada la 40%. “Acest indicator va putea sa scada in primul rand datorita costurilor scazute care exista pe piata bancara, printre care si cel cu salariile bancherilor”, a precizat Treichl.

    Danila a tinut insa sa mentioneze ca va fi destul de greu sa se atinga procentul de 40%, tinand cont de faptul ca BCR activeaza pe o piata bancara foarte competitiva, “insa vom incerca sa atingem tinta”.

    Danila a precizat ca BCR este in prezent liderul pietei bancare pe toate segmentele (retail, corporate, carduri, programe de finantare externa) si-si va pastra aceasta pozitie. “Vreau sa mentionez faptul ca BCR se va implica in continuare in derularea volumului foarte mare de fonduri europene destinate Romaniei, datorita experientei pe care o are in derularea programelor de finantare externa”. BCR a derulat deja, prin BIRD, BERD sau BEI, finantari pentru IMM-uri in valoare totala de 3,7 miliarde pana in prezent, urmand a contracta noi transe de finantari care se vor ridica la un volum de 2,7% miliarde euro.

    In privinta numarului de noi unitati pe care le va deschide BCR, Treichl a precizat ca planurile sunt mai degraba conservatoare si vor depinde in primul rand de modul in care clientii bancii vor utiliza canalele on-line de vanzari.

    “Dar daca ne uitam la diferitele componente ale imaginii de ansamblu, in prezent BCR are exact aceleasi cote de piata in privinta produselor pe care le are Ceska Sporitelna, banca ceha din grupul Erste. Numai ca banca ceha are o cota de piata cu 30% mai mare decat BCR si un numar de 640 de unitati, numarul de locuitori din Cehia fiind jumatate decat in Romania.

    Aici, noi planuim sa avem in jur de 500 de unitati. In acest an vom deschide 100 de unitati (in prezent BCR are 450 de unitati), asa ca nu stim exact cate unitati vom avea peste cativa ani: poate 550, poate 640. Nu stim exact pentru ca situatia demografica din tara se schimba rapid, exista fonduri europene care vor intra in tara, in special in zonele rurale, unde venitul pe cap de locuitor este mult mai mic.

    In orice caz, noi am luat in consierare faptul ca piata bancara din Romania poate suferi foarte multe modificari. Chiar daca, de exemplu, am face o greseala calculand un curs de schimb valutar cu o apreciere a leului, cand de fapt este posibil sa apara o usoara depreciere, nu va afecta dramatic planurile noastre”, a adauga Treichl.

    In privinta potentialului de expansiune a sectorului bancar in Romania, Treichl a tinut sa precizeze: “In acest moment, populatia bancarizata a Romaniei este in jur de 10 milioane, si nu mult mai mult. Daca adaugam procentele privitoare la planurile de expansiune pana in 2009 pe care le-au aratat BCR, BRD, Raiffeisen sau UniCredit, vom ajunge la cote de piata de 250%, ceea ce, fireste, este neverosimil. In acelasi timp, activele bancare din Romania sunt inca mai mici cu 10% decat cele ale Croatiei, o tara cu doar 5 milioane de locuitori.

    Sursa: GhiseulBancar.ro, 12 octombrie 2006.

    mai mult

  • OMV pompeaza un miliard euro in Petrobrazi

    Evenimentul Zilei   SNP

    ___
    Grupul austriac vrea sa-si dubleze capacitatea de rafinare a petrolului la un milion de barili pe zi, pana in 2010.

    OMV va investi un miliard de euro in rafinaria Petrobrazi Ploiesti, pana in 2011, pentru a tripla productia de motorina si pentru a creste capacitatea de rafinare, a anuntat, ieri, presedintele OMV, Wolfgang Ruttenstorfer. „Ne concentram pe investitii la Petrobrazi, pentru o crestere substantiala a capacitatii de rafinare si pentru cresterea productiei de motorina, fiindca cererea pentru acest combustibil este in crestere in toata Europa”, a afirmat Ruttenstorfer, citat de Mediafax.

    Capacitatea de rafinare urmeaza sa creasca de la 4,5 milioane tone de titei pe an la 6 milioane de tone. Totodata, cantitatea de motorina produsa de Petrobrazi va creste de la circa 700.000 de tone pe an, productia realizata in prezent, la 2,1 milioane de tone in 2011.

    Petrom mai detine si rafinaria Arpechim Pitesti. Ruttenstorfer afirma ca nu exista inca un plan de investitii pentru aceasta, iar o decizie va fi luata abia dupa privatizarea Oltchim. Urmeaza insa sa fie facute investitii pentru cresterea calitatii produselor si sporirea eficientei energetice.

    OMV vrea sa rafineze de doua ori mai mult

    OMV intentioneaza sa-si dubleze, pana in 2010, capacitatea de rafinare a petrolului, la o cantitate de un milion de barili pe zi. Pentru aceasta, OMV va aloca fonduri „semnificative”. Productia grupului austriac de petrol si gaze naturale urmeaza sa fie marita de la 320.000 barili echivalent petrol pe zi la 500.000 barili echivalent petrol pe zi. Grupul austriac va efectua investitii de 700 de milioane de euro pe an in urmatorii patru ani, ceea ce inseamna ca acestea vor insuma 2,8 miliarde de euro.

    OMV va analiza si potentialele achizitii din Serbia si Turcia. Grupul austriac detine cinci rafinarii, in Germania, Austria si Romania. Preluarea Petrom a crescut capacitatea de rafinare a grupului cu 43%, adica cu 8 milioane tone pe an.

    Potrivit datelor OMV, cererea de motorina din Europa va creste cu 27% in perioada 2005-2015, de la 4,11 milioane barili pe zi la 5,22 milioane barili pe zi, iar cererea de benzina va scadea cu 2% pe an, pana in 2015.

    In alta ordine de idei, presedintele OMV a mai anuntat ca un alt domeniu de maxima importanta este asigurarea infrastructurii de transport a petrolului si gazelor naturale.

    „Problemele majore cu care se confrunta Europa sunt accesul la resursele energetice si infrastructura de transport”, a declarat Ruttenstorfer. Proiectul Nabucco este de maxima importanta pentru OMV, pentru ca va asigura transportul gazelor naturale din regiunea Caspica spre Austria. Constructia gazoductului este planificata sa inceapa in 2008.

    Barilul de petrol, 100 de dolari

    Pretul barilului de petrol ar putea ajunge la 85-100 de dolari in 2007, dupa care va scadea la 40-50 de dolari in urmatorii trei-patru ani, a apreciat Ruttenstorfer.

    „Industria petrolului este una ciclica. Estimarile noastre arata ca, in 2007, pretul petrolului ar putea ajunge la 85-100 de dolari pe baril, dar ne asteptam la o scadere a cotatiilor, peste trei-patru ani, la 40-50 dolari barilul”, a afirmat Ruttenstorfer.

    Modificare

    Mostenitorii pot cumpara actiuni

    Actiunile Petrom din pachetul de 8a destinat salariatilor companiei vor putea fi vandute si mostenitorilor legali ai acestora, procedura exclusa pana in prezent de Ministerul Economiei si Comertului (MEC), au declarat surse oficiale, citate de Mediafax. Aceasta prevedere este inclusa intr-un nou proiect de hotarare elaborat de MEC. Un pachet de 8% din actiunile Petrom urmeaza sa fie vandut salariatilor.

    Sursa: Evenimentul Zilei, 12 octombrie 2006.

    mai mult

  • Companiile de stat devanseaza in datorii firmele private

    Curierul National   

    ___
    Ponderea datoriilor companiilor de stat in totalul cifrei de afaceri a fost, anul trecut, de peste patru ori mai ridicata decat indicatorul similar aplicat activitatii firmelor cu capital privat, se arata intr-un studiu al Comisiei Nationale de Prognoza, preluat de Mediafax.

    In cazul intreprinderilor de stat, ponderea a fost de 242,1%, fata de 204,9% in 2004, in timp ce pentru firmele cu capital integral privat indicatorul s-a plasat la 55,5%, comparativ cu nivelul de 52,4% consemnat in 2004.

    Datoriile firmelor aflate in proprietate cooperatista si obsteasca s-au ridicat anul trecut la 38,1% din totalul cifrei de afaceri, fata de 30,9%, in 2004.

    La nivelul intregii economii, ponderea datoriilor in cifra de afaceri a ramas relativ constanta in 2005 fata de anul anterior, atingand nivelul de 68,8%. 'Mentinerea gradului de indatorare de la un an la altul, desi la un nivel inca ridicat, este totusi un fenomen pozitiv, in conditiile in care, desi s-au angajat multe cheltuieli de investitii ca o necesitate a modernizarii, totusi firmele nu s-au indatorat, ci au angajat fondurile proprii. Cresterea cheltuielilor cu investitiile apare evidenta in cresterea in termeni reali cu 6,6% a cheltuielilor cu imobilizarile corporative, respectiv a cheltuielilor cu mijloacele fixe de ordinul cladirilor, terenurilor, masinilor si utilajelor', se mentioneaza in studiul CNP.

    Repartizarea datoriilor in functie de dimensiunile firmelor plaseaza pe primul loc microintreprinderile, cu 88,2% din total, secondate de companiile mari, cu 78,5%, pe locul al treilea plasandu-se intreprinderile mici si mijlocii, cu 58,4%.

    La capitolul ponderii platilor restante in cifra de afaceri, primul loc a fost ocupat de firmele de stat, cu 32,9%, in timp ce restantele intreprinderilor cu capital privat au reprezentat 8,5% din cifra de afaceri. 'Desi am considerat ca pe termen mediu si lung, in conditiile unor cofinantari ridicate pentru utilizarea fondurilor comunitare, cele doua stari de indatorare se vor accentua, totusi pe termen scurt nu a avut loc o crestere a indatorarii globale a societatilor, datorita in special fondurilor ramase la dispozitia acestora, sume ce provin din reducerea cotei de impozit pe profit', se arata in studiul citat.

    Sursa: Curierul National, 12 octombrie 2006.'

    mai mult

11.10.2006

  • Impact: Actionarii primesc mai mult din profit

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   IMP

    ___
    Compania de dezvoltare imobiliara Impact a majorat cu circa 1% cota din profitul net care va fi distribuit actionarilor, renuntand la stimulentele acordate membrilor consiliului consultativ al companiei.

    Modificarea, aprobata in cadrul ultimei AGA a fost una din cerintele Bursei de Valori pentru promovarea companiei la Categoria I.

    'Initial, suma distribuita sub forma de stimulente conducerii si salariatilor companiei era de 3,82% din profitul net. Aceasta cota s-a redus cu circa 1% in conditiile in care am renuntat la stimulentele acordate membrilor consiliului consultativ. Aceasta a fost una dintre conditiile cerute de BVB pentru promovarea la Categoria I', a declarat Dan Ioan Popp, presedintele Impact.

    Anul trecut Impact a obtinut un profit net de circa 2,95 mil. euro, din care circa 113.000 de euro au fost distribuiti salariatilor, administratorilor si membrilor consiliului consultativ.

    Reprezentantii BVB spun ca au solicitat acest lucru companiei deoarece stimulentele acordate membrilor consiliului consultativ, compus din actionarii fondatori ai companiei, nu erau echitabile fata de ceilalti actionari. Actiunile Impact au fost transferate la Categoria I a Bursei de Valori in luna iunie a acestui an.

    Modificarile actului constitutiv prevad ca 0,88% din profitul net al companiei sa fie distribuit membrilor consiliului de administratie, iar o cota de 1,94% va merge catre angajati, restul fiind distribuit pentru crearea de rezerve si acordarea de dividende.

    Impact si-a bugetat pentru acest an un profit brut de aproximativ 13,2 mil. euro, de 3,5 ori mai mare decat cel inregistrat anul trecut, si un nivel al veniturilor totale de 57 mil. de euro.

    La Bursa, actiunile Impact au inchis sedinta de tranzactionare de ieri la cotatia de 0,51 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 145 de milioane de euro.

    Sursa: Ziarul Financiar, 11 octombrie 2006.'

    mai mult

  • Austriecii vor ca BCR sa functioneze dupa principiile Erste

    Realitatea Romaneasca   EBS

    ___
    Reprezentantii Erste Bank au ca obiectiv pentru urmatoarele 12 luni reorganizarea Bancii Comerciale Romane (BCR). Acest proces va consta in separarea activitatilor de administrare a riscului de cele de creditare, precum si detasarea activitatilor din sectorul de retail de cele din sectorul corporate, a declarat directorul general al Erste Bank, citat de Mediafax. El a aratat ca este necesara centralizarea substantiala a activitatilor de back-office si reducerea ponderii acestora din centrele regionale, precizand ca este important ca aceste lucruri sa fie facute fara a deranja activitatea curenta desfasurata de BCR. Directorul Erste Bank a mentionat ca lucreaza deja de cateva luni cu conducerea locala a BCR pentru ca institutia romaneasca sa functioneze in conformitate cu principiile Erste.

    Reamintim ca luni presedintele Traian Basescu a promulgat legea privind privatizarea BCR, in aceeasi zi in care Curtea Constitutionala a decis ca dispozitiile legii sunt constitutionale.

    Sursa: Realitatea Romaneasca, 11 octombrie 2006.

    mai mult

  • Moody's a urcat ratingurile BCR, BRD - SocGen si Raiffeisen Bank Romania

    BankNews.ro   BRD

    ___
    Agentia de rating Moody's a imbunatatit ratingurile acordate bancilor romanesti BCR, BRD - Groupe Societe Generale si Raiffeisen Bank pentru depozitele in moneda straina pe termen lung la 'Baa3' si la 'P-3' pentru cele pe termen scurt, cu perspectiva stabila, a anuntat agentia de rating. Ratingurile pentru depozitele valutare in valuta acordate celor trei banci depind de sprijinul de care institutiile de credit ar putea beneficia din partea companiilor-mama si de ratingul de tara al Romaniei, acordat pentru plafonul pentru depozitele bancare in valuta.

    In cazul in care acesta este imbunatatit, ratingurile bancilor sunt modificate.

    Moody's a anuntat, saptamana trecuta, ca a imbunatatit ratingul acordat Romaniei pentru plafoanele pentru depozitele bancare in valuta pe termen lung si scurt la 'Baa3', respectiv 'P-3', pentru a evidentia performantele institutiilor economice romanesti.

    Ratingurile acordate bancilor pentru performantele financiare nu sunt influentate de aceasta ultima modificare, a mai spus Moody's.

    Sursa: BankNews.ro, 11 octombrie 2006.'

    mai mult

10.10.2006

  • Erste cere de la BCR un profit de 250 mil. euro

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   EBS

    ___
    Austriecii mai au doar de platit cele 3,75 mld. euro inainte de a se instala la carma celei mai mari banci din Romania.

    BCR a inregistrat la sfarsitul lunii august un profit net de aproape 178 mil. euro, calculat dupa standardele internationale de contabilitate, in crestere cu 50,2% fata de primele opt luni ale lui 2005, a anuntat ieri Andreas Treichl, presedintele Erste Bank - viitorul actionar majoritar.

    Activele celei mai mari banci de pe piata au depasit 11,5 miliarde de euro, fiind mai mari cu aproape 24% fata de 2005, in conditiile in care portofoliul de credite catre clienti s-a majorat cu peste 46%, pana la aproape 6,7 miliarde de euro.

    Treichl a prezentat rezultatele financiare pe opt luni in cadrul conferintei 'Ziua pietelor de capital', pe care Erste a organizat-o ieri la Bucuresti.

    Seful Erste, a spus ca tinta de profit a BCR pentru 2006 este 250 de milioane de euro. In 2005, profitul net conform standardelor romanesti a fost de 202 mil. euro.

    'Profitul BCR va creste cu 40% pe an sau chiar mai mult pana in 2009, avand ca baza estimarea de 250 mil. euro pentru 2006', a spus Treichl. El afirma ca rezultatele pe opt luni nu ar trebui folosite pentru proiectii pe intreg anul. Treichl a declarat ca in contabilitate apar anumite distorsiuni inclusiv din cauza unui pachet de credite de consum de 1,5 mld. euro care nu sunt garantate, riscul fiind acoperit 100% de BCR prin polite de asigurare la BCR Asigurari reasigurarea la alte companii este insa doar in limita a 90% din suma.

    Chiar in timpul conferintei, el a aflat despre verdictul favorabil al Curtii Constitutionale, care a avizat legea privind privatizarea BCR, respingand contestatia depusa de un grup de senatori din opozitie. Era ultimul obstacol in calea finalizarii privatizarii.

    'Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat in cazul in care Curtea Constitutionala ar fi dat un verdict negativ. Acum suntem siguri ca ne vom incadra in noul termen prevazut pentru 20 octombrie', a declarat Treichl. El l-a prezentat din nou pe Nicolae Danila drept viitorul presedinte executiv al BCR. Seful grupului austriac a afirmat ca, in urma ultimelor evaluari, costurile cu integrarea BCR se vor ridica la cel mult 320 mil. euro, cu circa 70 de milioane mai putin fata de estimarile initiale.

    Costurile cu consultanta, trainingul si restructurarea sunt evaluate acum la 100 mil. euro fata de 90 mil. euro initial, investitiile in IT - pentru online banking - si in optimizarea retelei urca de la 100 mil. euro la 120 mil. euro, provizioanele suplimentare vor fi de maximum 100 mil. euro. Treichl asteapta de la BCR o imbunatatire substantiala a raportului cost/venituri, adica de la un nivel de circa 53% estimat pentru 2006 la 'maximum' 40% in 2009. De asemenea, randamentul capitalului (ROE) ar urma sa se imbunatateasca de la ceva mai mult de 23% anul acesta la peste 35% in 2009.

    Cat priveste randamentul investitiei la BCR, Erste asteapta un 10%, excluzand costul finantarilor ce vor fi acordate bancii.

    Andreas Treichl a declarat ca in prezent nu exista nicio discutie cu SIF-urile - actionarii minoritari ai BCR, in vederea unei eventuale achizitii a pachetului de 30%. Negocieri vor avea insa loc in anii urmatori, Erste luand in considerare renuntarea la listarea BCR in cazul obtinerii unui acord.

    'SIF-urile sunt partenerii nostri. Ca in toate entitatile pe care le-am cumparat, am dori o majoritate cat mai mare, insa este prea devreme sa vorbim despre o asemenea perspectiva. Vom avea negocieri pe parcursul anilor urmatori. Avem obligatia de a lista actiunile BCR in termen de trei ani de la incheierea tranzactiei, iar daca pana atunci nu vom ajunge la un acord cu SIF-urile, o vom face', a spus Andreas Treichl.

    Pana atunci, el se asteapta ca in urmatoarele 12 luni o mare parte din salariatii BCR care detin actiuni sa accepte oferta de schimb cu actiuni Erste, pe care o considera mai atractiva decat varianta vanzarii contra cash. Detaliile ofertei urmeaza sa fie definitivate.


    Sursa: Ziarul Financiar, 10.10.2006'

    mai mult

  • Lupta dura: Altex anunta ieftiniri cu pana la 30%, Flamingo dezvolta noua retea de magazine Flanco World

    Bloombiz.ro   

    ___
    „Reducerea preturilor la televizoarele de tip LCD( liquid crystal display) reprezinta strategia Altex de a alinia preturile acestei categorii de produse la nivelul celor practicate in Comunitatea Europeana si de a oferi clientilor cele mai accesibile preturi la produsele de top”, a declarat directorul de marketing si vanzari Altex, Raul Filip.

    Reducerile de pret vor continua la intreaga gama de produse. 'Am inceput cu reducerile de pret la LCD-uri, insa, in curand si preturile celorlalte categorii vor cunoaste modificari, astfel incat ianuarie 2007 sa ne gaseasca pregatiti si din acest punct de vedere”, a completat Raul Filip. Altex a fost lider de vanzari in 2005 cu o cifra de afaceri de 274,3 milioane euro.

    Jucatorii concurenti pe piata de profil sunt Flamingo International si Domo. Domo a raportat in 2005 o cifra de afaceri de 114,5 milioane euro.

    Grupul Flamingo tinteste o crestere a vanzarilor de 13% anul viitor si cu 22% in anul 2008.

    Grupul Flamingo International estimeaza in 2006 o pierdere de 15,95 milioane lei (4,5 milioane euro), datorata declinului cu 10-15% a pietei de electrocasnice, costurilor necesare integrarii companiei Flanco in grup si a cheltuielilor restructurarii retelelor, a informat, luni compania.

    Grupul Flamingo International estimeaza pentru 2006 o cifra de afaceri de 490,7 milioane lei (138,2 milioane euro), potrivit unui comunicat transmis luni bursei Rasdaq.

    In 2005, Flamingo International a raportat un profit de 1,9 milioane euro (7,2 milioane lei) si o cifra de afaceri de 83,8 milioane euro ( 490 milioane lei) iar reteaua Flanco a obtinut o pierdere de doua milioane euro la o cifra de afaceri de 92 milioane euro. Potrivit estimarilor, cifra de afaceri ar putea creste, in anul curent, cu 65% fata de 2005, insa pierderile ar putea fi cu 327% mai mari.

    Compania Flamingo International a afisat o cifra de afaceri de 94,12 milioane lei, dar si o pierdere de 6,14 milioane lei in primele sase luni ale anului 2006.

    Pierderea estimata este datorata declinului cu 10-15% a pietei de electrocasnice dar si costurilor necesare integrarii retelei Flanco in grup si costurilor aferente restructurarii retelelor, potrivit oficialilor Flamingo International.

    In ceea ce priveste restructurarea retelelor, adunare generala a actionarilor a hotarat luni dizolvarea si lichidarea sau transferarea tuturor partilor sociale detinute la Flamingo Digital Shop din Sofia, la Flamingo Software din Iasi si la Flamingo Networking&Communications din Otopeni, potrivit comunicatului publicat luni pe pagina de internet a Bursei de Valori Bucuresti.

    Grupul Flamingo, care ocupa pozitia a doua pe piata de profil dupa achizitia lantului Flanco, finalizata in primavara acestui an, tinteste o crestere a vanzarilor de 13% anul viitor si cu 22% in anul 2008, acestea urmand sa atinga valoarea de 220 de milioane de euro peste doi ani.

    Principalul motor de crestere va fi noua retea de magazine Flanco World, concept dezvoltat de Market Value, companie franceza de branding specializata in identitate vizuala si in concepte de magazine.

    Magazinele Flanco World vor avea suprafete cuprinse intre 1.800 si 3.000 metri patrati si vor fi amplasate in orase mari si medii, in centre de retail usor de accesat, alaturi de alte puncte de interes. Flamingo si-a asigurat deja amplasamente pentru zece magazine noi Flanco World in 2007.

    Ponderea lantului Flanco World in vanzarile grupului este estimata sa se dubleze, de la 10% anul acesta la 20% in 2007.

    Flamingo are o cota de piata de 18%, conform propriului raport, fiind depasit doar de liderul pietei Altex, care are 26% din piata, si se afla in fata lantului Domo, a carui cota de piata o estimeaza la 16% potrivit unui raport al grupului Flamingo International.


    Sursa: www.bloombiz.ro, 10.10.2006'

    mai mult

  • Persoanele care obtin venituri din titluri de valoare - obligate sa depuna declaratie la Fisc

    Gandul   

    ___
    Persoanele fizice vor completa, din 2007, si o declaratie privind impozitul datorat pe castigul din transferul titlurilor de valoare, altele decat titlurile de participare la fondurile deschise de investitii si partile sociale, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Finantelor Publice.

    Declaratia se completeaza de catre persoanele fizice care realizeaza castiguri din transferul dreptului de proprietate asupra titlurilor de valoare - altele decat titlurile de participare la fondurile deschise de investitii si partile sociale - dobandite si instrainate intr-o perioada mai mica de un an, si care au obligatia stabilirii si declararii impozitului, reprezentand plata anticipata in contul impozitului pe castigul anual din astfel de tranzactii.Castigul total rezultat din transferul titlurilor de valoare se calculeaza prin insumarea castigului rezultat, conform legii, pentru fiecare tranzactie cu astfel de titluri.

    La rubrica impozit datorat se inscrie suma impozitului calculat prin aplicarea cotei de 16% asupra castigului total rezultat din transferul titlurilor de valoare, dobandite si instrainate intr-o perioada mai mica de 365 de zile, la nivelul unui an fiscal. Pierderea din transferul titlurilor de valoare nu se reporteaza.

    Documentul este depus anual, pana la data de 25 ianuarie a anului urmator, pentru anul fiscal incheiat sau ori de cate ori contribuabilul constata erori in declaratia anterioara, prin completarea unei declaratii rectificative.

    Codul Fiscal, care va intra in vigoare anul viitor, tabileste taxarea in continuare cu cote diferentiate, de 1% si 16%, a castigurilor obtinute din tranzactiile pe piata de capital, in functie de perioada de detinere a actiunilor. Astfel, cota de 1% va fi aplicata pentru detinerile mai vechi de un an, urmand ca investitorii care pastreaza actiunile in portofoliu mai putin de un an sa plateasca impozit de 16%, aplicat la castigurile obtinute.


    Sursa: Gandul, 10.10.2006

    mai mult

Pagina

inchide