Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

25.09.2006

  • Guvernul va decide procentajele de investitii la Fondul Proprietatea

    Gardianul   

    ___
    Guvernul va modifica Legea Fondului Proprietatea, astfel incat acesta ar putea investi cel mult 20% din activele sale ?n valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare. De asemenea, valoarea activului net al Fondului va fi mai mare dec?t capitalul social, de 14,2 miliarde lei.

    Executivul va decide care vor fi procentele de investitii pentru fiecare categorie de active, prin ordonanta de urgenta care va modifica Legea de functionare 247/2005, a declarat Alexandru Paunescu, presedintele Fondului Proprietatea, citat de NewsIn. Potrivit proiectului de ordonanta de urgenta, Fondul Proprietatea ar putea investi cel mult 20% din activele sale ?n valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare care nu sunt tranzactionate la Bursa, inclusiv actiuni necotate.

    De asemenea, Fondul va putea investi cel mult 50% din activele sale ?n instrumente financiare emise de entitati care apartin aceluiasi grup. ?n cazul ?n care societatea de administrare a Fondului face parte dintr-un grup, limita de investitii va fi de 40%. Valoarea activului net al Fondului va fi mai mare dec?t capitalul social al Fondului, de 14,2 miliarde lei , a continuat Paunescu. “Nu as putea sa spun ca activul net va fi cu foarte mult sau cu foarte putin mai mare dec?t capitalul social, de 3,9 miliarde euro, ci ca va fi mai mare. Nu se pune problema unor diferente de ordinul dublul sau triplul capitalului social“, a explicat Paunescu. „Valoarea activelor fondului nu este cunoscuta ?n acest moment, este de fapt o lipsa de evaluare a activelor“, a declarat Alexandru Paunescu. Totusi nu putem spune ca valoarea portofoliului este abstracta sau ca administram un portofoliu abstract, a adaugat el. „Criteriile de selectie vor fi finalizate p?na la ?nceputul lunii octombrie si atunci vor fi clar prevazute. Va fi o licitatie internationala, iar cel care va fi selectat va trebui sa faca evaluarea capitalului social, a activelor pe metoda ceruta de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare si va face o evaluare a activelor pe standarde internationale“, a explicat presedintele FP.

    Sursa: Gardianul, 25 septembrie 2006.

    mai mult

  • Rompetrol plateste 38 mil. dolari pentru obligatiuni

    Curierul National   RRC

    ___
    Rompetrol Rafinare (Petromidia) a achitat, vineri, peste 106 milioane lei (circa 38 milioane de dolari) la bugetul de stat, reprezentand dobanda anuala la obligatiunile convertibile emise de companie in 2003 in favoarea Ministerului Finantelor Publice, potrivit unui comunicat al companiei. 'Emisiunea de obligatiuni convertibile a fost legiferata in 2003 si ulterior aprobata de Parlament si promulgata de Presedintie ca fiind cea mai viabila metoda de recuperare a datoriilor istorice inregistrate de rafinaria Petromidia inainte de privatizarea sa catre Grupul Rompetrol in 2001. Consiliul Concurentei a validat, de asemenea, aceasta operatiune, confirmand astfel ca ea nu a reprezentat ajutor de stat', potrivit directorului general, Cosmin Cocean. In cei trei ani de la emiterea obligatiunilor, compania a achitat catre bugetul de stat suma de 92 de milioane de dolari reprezentand dobanda la obligatiuni. Emisiunea de obligatiuni, in valoare totala de 571 de milioane euro, este scadenta la 30 septembrie 2010 si poarta o dobanda anuala de EURIBOR plus 1,5 puncte procentuale. Obligatiunile vor fi convertite in actiuni Rompetrol Rafinare in cazul in care emitentul nu le rascumpara pana la scadenta.

    Sursa: Curierul National, 25 septembrie 2006.'

    mai mult

22.09.2006

  • Antibiotice: Ne vindem mai scump decat pe Bursa

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   ATB

    ___
    Privatizarea producatorului de medicamente Antibiotice Iasi, ultimul jucator important ramas in portofoliul statului, ar trebui sa aduca un pret mai mare decat cel rezultat acum la Bursa, unde valoarea companiei se situeaza la 175 mil. euro, sustine Ioan Nani, directorul general al companiei.

    In ceea ce priveste pretul la care producatorul s-ar putea vinde, Ioan Nani crede ca ar putea depasi capitalizarea bursiera a companiei, care este de 175 mil. euro.

    'Ar trebui sa obtinem un pret mai mare decat cel de pe Bursa, daca e sa tinem seama de interesul tot mai mare pentru companiile romanesti', a mai spus reprezentantul Antibiotice Iasi.

    Achizitia Antibiotice ar putea reprezenta o ultima oportunitate pentru jucatorii straini de a intra pe piata locala, deoarece concurenta deja foarte puternica face dificila dezvoltarea organica.

    Vanzarea Antibiotice ar putea surveni, in aceste conditii, la o perioada scurta de timp dupa ce pe piata s-au consumat alte doua tranzactii importante cu producatori locali. Sindan, aflat acum in portofoliul islandezilor de Actavis, si Terapia, achizitionata de indienii de la Ranbaxy.

    Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a primit pana in prezent 15 scrisori de interes pentru producatorul Antibiotice Iasi care urmeaza sa fie scos la privatizare in perioada urmatoare.

    'Sunt multe companii mari interesate de Antibiotice Iasi, dar si fonduri de investitii cu experienta pe piata farmaceutica', spune Ioan Nani.

    Acesta a precizat ca pe lista potentialilor cumparatori se afla si doi producatori internationali cunoscuti, insa nu a dorit sa dezvaluie numele acestora, dintre care si o 'mare companie' din China, cu un domeniu vast de activitate.

    Recent, Antibiotice si-a desemnat evaluatorul, compania Darian Rom Suisse din Cluj-Napoca.

    Actionarul majoritar al companiei este AVAS, care detine 53% din titluri. Alti actionari sunt fondul de investitii Broadhurst si SIF Oltenia.

    Compania este unul dintre cei mai mari producatori de medicamente din Romania si ocupa locul noua cu o cota de 3,2% pe o piata dominata de importatori. Antibiotice a raportat un profit net de 4,5 mil. euro la afaceri de 24,6 mil. euro in primul semestru.

    Sursa: Ziarul Financiar, 22 septembrie 2006.'

    mai mult

  • Primele idei de migrare la bursele straine - Flamingo

    BURSA.RO - TITLURILE ZILEI   

    ___
    Unii dintre actionarii grupului 'Flamingo' au propus emiterea de GDR-uri (global depositary receipt) si listarea acestora la o bursa straina, posibil la o bursa londoneza, ne-au declarat surse apropiate grupului 'Flamingo'. Acest lucru inseamna cumularea actiunilor 'Flamingo' in pachete de cate zece si listarea lor drept titluri noi. Domnul Dragos Simion, directorul general al 'Flamingo', ne-a confirmat ca propunerea a fost, intr-adevar, formulata de unii actionari, dar ca este prea devreme sa vorbim despre gesturi concrete cu aceasta tinta. Simion a estimat ca, listarea GDR-urilor Flamingo mai necesita un an sau doi de pregatiri.

    'In prezent, insa, Flamingo trebuie sa finalizeze tranzactia cu Flanco, sa punem in aplicare atat planul de restructurare, cat si pe cel de crestere', a spus Dragos Simion. Cifra de afaceri a 'Flamingo International' a avut o evolutie ascendenta - in 2003 a fost de 51 milioane de euro, in 2004 - 60 milioane de euro, iar in 2005 - 84 milioane de euro. In primele sase luni ale anului 2006, cifra de afaceri a 'Flamingo' a crescut cu 57%, comparativ cu perioada similara a anului 2005. Pentru acest an, grupul 'Flamingo' estimeaza o cifra de afaceri de 160 de milioane de euro. In aceeasi perioada, 'Flamingo International' a inregistrat o valoare negativa de 4,2 milioane euro. Grupul 'Flamingo International' cuprinde trei lanturi de retail: Flanco, Flamingo si Future Shop si o companie de distributie a produselor IT, FDC. Cele trei lanturi de retail comercializeaza produse IT&C, electronice si electrocasnice, atat in Romania, cat si in Bulgaria si Serbia - Muntenegru. Din iunie 2005, 'Flamingo International' este cotata la Bursa de Valori Bucuresti. In istoria pietei noastre, au mai existat societati care si-au listat actiunile la burse straine (actiunile societatii 'R', 'Elvila') si altele care doar au intentionat-o (RCS-RDS, QAB). Probabil ca, dupa integrarea noastra europeana, fenomenul migratiei societatilor noastre puternice pe pietele de capital puternice va deveni semnificativ.

    Titlurile emise de compania 'Flamingo International' se tranzactioneaza la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul FLA, incepand cu data de 18 iulie 2005. Titlurile FLA se caracterizeaza printr-o lichiditate ridicata. Actiunea companiei a inceput anul in curs in jurul pretului de 0,4120 lei/actiune, inregistrat in data de 6 ianuarie anul curent, dupa care, in data de 8 februarie, actiunea FLA a cunoscut cotatia maxima a acestei perioade, de 0,4310 lei/actiune. Ulterior, titlurile 'Flamingo' s-au situat pe un trend preponderent descendent, trend care a culminat cu inregistrarea pretului minim din perioada ianuarie-septembrie, de 0,3310 lei/actiune, in data de 29 iunie. Dupa ce a cunoscut o revenire a cotatiei pana la cel mult 0,3770 lei/actiune in 11 iulie, ultimele tranzactii, de ieri, au fost perfectate la pretul de 0,3430 lei/actiune.

    Sursa: Bursa, 22 septembrie 2006.
    '

    mai mult

  • Impact si Iberest, in cursa pentru spatiul rezidential Dealu Lomb

    Banii nostri   IMP

    ___
    Comisia de atribuire a contractului pentru construirea unui nou cartier al municipiului Cluj-Napoca a deschis plicurile cu ofertele depuse de companiile interesate de acest proiect. Doi dintre ofertanti au fost descalificati pentru ca nu au depus oferte concrete, astfel incat, din cele patru companii care s-au inscris initial in cursa pentru preluarea contractului au mai ramas doar portughezii de la Iberest si compania Impact Sa Bucuresti.

    Companiile 'Solon Construct' si 'BSR Grup' au fost descalificate pentru ca nu au depus oferte viabile, a anuntat presedintele comisiei de licitatie, directorul tehnic al Primariei, Sorin Apostu.

    'Firmele BSR Group si Consortiul Colon Construct S.R.L. au fost descalificate deoarece nu au indeplinit criteriile de eligibilitate stabilite prin HCL 575/2006 si nu au depus o oferta concreta in acest sens', se precizeaza intr-un comunicat al Primariei Cluj-Napoca.

    Consilierii locali stabilisera ca participantii la licitatie sunt nevoiti sa ofere autoritatilor locale minim 75 de locuinte sociale si un sfert din terenul de pe Dealul Lomb, unde se va inalta noul cartier. 'Iberest' si 'Impact' SA au oferit cele 75 de locuinte, potrivit cerintelor.

    Portughezii de la Iberest au oferit 27% din terenul care va fi viabilizat pe cheltuiala lor si au anuntat ca doresc ca suprafata viitorului cartier sa fie de 150 de hectare. De asemenea, 'Impact' SA, companie condusa de clujeanul Dan Popp, a oferit Consiliului Local 33% dintr-o suprafata de 100 de hectare.

    Proiectele depuse de cele doua companii vor fi analizate de comisia de licitatie. Castigatorul se va asocia cu Consiliul Local intr-o companie in care autoritatile locale vor detine 51 la suta, reprezentand contravaloarea terenului.

    Restul actiunilor vor fi detinute de compania care va castiga, care va trebui sa verse numerar in conturile noii societatii. Dupa construirea cartierului, firma rezultata in urma asocierii se va desfiinta, iar locuintele construite vor fi impartite intre cei doi asociati.

    Cele care vor reveni Primariei vor intra in domeniul public, pentru a nu putea fi vandute. Ele vor primi destinatia de locuinte sociale rezervate saracilor, tinerilor si celor care vor fi evacuati din imobilele nationalizate si care sunt acum retrocedate.

    Terenul viabilizat care va fi oferit Primariei va fi impartit tinerilor carora fostul primar PRM Gheorghe Funar le-a promis atribuirea unor loturi pentru case. Viitorul cartier al Lombului nu va fi un simplu cartier-dormitor, ci va avea centre comerciale, spatii verzi, un sediu pentru o circa de politie, un cabinet medical, o gradinita si o scoala. Valoarea investitiei va depasi 300 de milioane de euro.

    Sursa: Banii Nostri, 22 septembrie 2006.'

    mai mult

21.09.2006

  • Vanzarile de vile, case si apartamente ale Impact au atins 17,3 mil. euro la 9 luni

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   IMP

    ___
    Compania de dezvoltare imobiliara Impact Developer & Contractor a semnat in perioada 1 ianuarie-15 septembrie contracte aferente vanzarilor de vile, case si apartamente in valoare de 17,3 mil. euro, in crestere cu 54% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform reprezentantilor acesteia. In plus, compania a mai vandut anul acesta un imobil de birouri, Construdava I, pentru o suma de peste 19 mil. euro.

    Impact a anuntat ieri ca a castigat un contract pentru construirea unui cartier de locuinte in zona Dealul Lomb din Cluj-Napoca, investitie de 280 mil. euro.

    'Vanzarea proiectului Construdava I a fost cuprins in profitul de pe primul semestru cu circa 2 mil. euro din totalul de 3,17 mil. euro inregistrat in aceasta perioada, restul urmand sa fie inclus pana la sfarsitul acestui an', a declarat directorul economic al Impact, Carmen Sandulescu.

    Conducerea Impact are in plan investitii de aproximativ 10-15 mil. euro pana la sfarsitul acestui an si de 80-100 mil. euro pentru anul viitor.

    'Pentru investitiile din acest an dispunem de sursele de finantare necesare. Probabil ca va fi realizata o majorare de capital mai substantiala pana la sfarsitul anului, in conditiile in care am castigat acel proiect rezidential in asociatie cu reprezentantii Consiliului Local al Cluj-Napoca. Restul finantarii se va face din credite bancare si profitul aferent acestui an. Am renuntat la ideea emisiunii de obligatiuni pentru ca dobanzile la credite au facut mai atractiva aceasta varianta', spune Carmen Sandulescu.

    Compania de dezvoltare imobiliara are in desfasurare mai multe proiecte in diferite stadii de finalizare. Astfel, proiectele rezidentiale Azur I si Azur II urmeaza sa fie finalizate la sfarsitul acestui an sau inceputul anului viitor.

    Pentru proiectul de birouri si spatii comerciale Construdava II si III, in care Impact a investit circa 20-22 mil. euro, exista aprobari, urmand ca lucrarile sa inceapa la sfarsitul acestui an. La proiectul Greenfield lucrarile pentru infrastructura vor incepe in lunile octombrie-noiembrie, iar constructia propriu-zisa va demara din vara anului viitor.

    In primele sase luni veniturile Impact au scazut cu 25,4%, pana la 18,4 mil. euro, in timp ce profitul brut s-a majorat cu 31%, ajungand la 3,89 mil. euro.

    'Ne-am dat seama ca profiturile pot creste mai rapid, chiar daca vindem mai putin. Acest lucru s-a realizat pe seama unei majorari a preturilor si diversificarii activitatii catre constructia de birouri', spune Dan Ioan Popp, directorul Impact.

    La sfarsitul acestui an compania va fi obligata sa schimbe modul de raportare contabila, conform unui ordin al Ministerului Finantelor, ceea ce ar putea afecta profitul pe anul curent.

    'Pana in acest moment am folosit standardul de raportare IFRS, insa din ordinul Ministerului Finantelor, productia va fi inregistrata la nivel de cost, veniturile aferente proiectelor in desfasurare si nefinalizate in acest an vor fi inregistrate doar la momentul finalizarii acestora, fapt ce va afecta considerabil veniturile pe acest an. Noi vom folosi in paralel cele doua standarde de raportare', spune Carmen Sandulescu.

    Sursa: Ziarul Financiar, 21 septembrie 2006.'

    mai mult

  • Fondul Proprietatea se va lista la Bursa cel mai devreme in mai 2007

    NewsIn   

    ___
    Fondul Proprietatea s-ar putea lista in mai 2007, daca ordonanta de urgenta prin care va fi modificata forma de organizare a Fondul va fi aprobata in octombrie, iar compania de gestionare a activelor va fi selectata pana in aprilie 2007, a spus presedintele Fondului, Alexandru Paunescu, miercuri. 'Fondul Proprietatea poate fi un element pozitiv pentru piata de capital sau poate fi un element negativ. Pana acum nu ne-a demonstrat decat o oarecare balba si lipsa de coerenta in tot ceea ce face, inclusiv prin amanarea listarii la BVB ', a declarat deputatul Gratiela Iordache, vicepresedintele Comisiei de buget, finante, banci si presedintele Comisiei piata de capital din Parlament, la Forumul pietei de capital.

    Initial Fondul Proprietatea trebuia sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti pana in luna octombrie 2006 si ulterior sa faca demersuri pentru listarea in paralel pe una dintre marile piete bursiere externe, potrivit declaratiilor anterioare ale conducerii Fondului.

    'Problema noastra este ordonanta de urgenta pe care o asteptam pentru eficientizarea activitatii fondului si daca aceasta a intarziat nu este vina Fondului Proprietatea. Balbele pentru care am fost criticati, inclusiv intarzierea listarii la Bursa in acest an, se datoreaza in totalitate acestui impediment', a declarat Alexandru Paunescu.

    Ordonanta de urgenta care modifica legea de functionare a fondului se afla de peste doua luni in stadiul de avizare de catre ministere, ultimele care mai trebuie sa semneze fiind Ministerul Finantelor si Ministerul Justitiei. 'Speram ca ordonanta sa fie avizata luna aceasta si sa intre pe ordinea de zi a Guvernului la inceputul lunii octombrie', a declarat Paunescu.

    Daca ordonanta de urgenta prin care se vor modifica forma de organizare si portofoliul Fondului Proprietatea va fi aprobata in octombrie, primul pas pe care il vom face va fi selectarea unui evaluator, spune Paunescu. 'Va trebui sa facem o evaluare a capitalului social si a activelor necesare listarii la Bursa de Valori Bucuresti si pentru semnarea contractului de administrare cu viitorul manager de fond', a explicat Paunescu. Legea actuala de functionare a fondului nu prevede o metoda de determinare a capitalului social al fondului si nu stabileste nici momentul de la care se aplica procentul pe care il detine fondul la cele 114 societati comerciale din portofoliu.

    Ulterior, Fondul va face demersurile pentru autorizarea de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, ca societate de investitii de tip inchis, in categoria Altor Organisme de Plasament Colectiv (AOPC).

    'Selectionarea companiei de administrare a activelor fondului, din randul celor 31 de societati internationale de prestigiu care au depus scrisori de intentie se va incheia cel mai probabil in martie-aprilie 2007', a declarat presedintele Fondului. Potrivit acestuzia, 'interesul societatilor internationale pentru preluarea in administrare a Fondului Proprietatea este imens pentru ca este o oportunitate de patrundere pe piata romaneasca si in Europa Centrala'.

    'Un calendar aproximativ arata ca listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti nu poate avea loc mai devreme de luna mai 2007', a adaugat Paunescu.

    'Actiunile Fondului Proprietatea vor fi tranzactionate la Bursa in sectorul special destinat Organismelor de Plasament Colectiv', a dcelarat Narcisa Fatu, avocat la Bostina si Asociatii. 'Fondul Proprietatea indeplineste conditiile de fond pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti, conform noului Cod Bursier care a intrat astazi in vigoare, dar ne putem impiedica in procedurile de listare de unele formalisme care sa intarzie acest proces', considera Narcisa Fatu. Un exemplu in acest sens este prospectul de emisiune necesar pentru admiterea la Bursa, care nu poate fi realizat in cazul Fondului Proprietatea, care nu s-a constituit ca o societate de tip inchis, ci din pachetele de actiuni la societati cu capital de stat care au fost transferate in portofoliul fondului.

    'Va trebui sa existe un document de prezentare a Fondului Proprietatea, in locul Prospectului de Emisiune, pentru admiterea la listare pentru ca acest document este vital protectiei cumparatorilor', a declarat Septimiu Stoica, presedintele BVB. Totodata, Fondul va trebui sa respecte criteriile si regulile de transparenta care se cer societatilor listate la Bursa, a adaugat Stoica.

    Sursa: NewsIn, 21 septembrie 2006.'

    mai mult

  • Petrolistii, interesati de biocarburanti

    Curierul National   RRC  SNP

    ___
    Companiile Petrom, Rompetrol si Lukoil si-au aratat disponibilitatea de a investi in capacitati de rafinare pentru producerea de biocarburanti, se arata intr-un comunicat al MEC. Reprezentantii societatilor mentionate au prezentat ieri ministrului Economiei si Comertului mai multe propuneri pentru introducerea si promovarea consumului biocarburantilor pe piata romaneasca. Astfel, petrolistii militeaza atat pentru acordarea de facilitati fiscale de catre stat pentru producatorii de biocarburanti, cat si pentru introducerea treptata in consum a biocarburantilor, conform unui calendar de crestere a productiei interne. De asemenea, companiile petroliere doresc sa li se acorde permisiunea de a produce mai multe tipuri de biocarburanti si neimpunerea unei proportii fixe de biocarburant in carburantul conventional.

    Sursa: Curierul National, 21 septembrie 2006.

    mai mult

20.09.2006

  • AOAR contesta decizia de privatizatizare a Rami-Dacia

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Reprezentantii Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) contesta privatizarea companiei Rami Bucuresti, singurul producator de diamante sintetice din Romania, pe care o considera o speculatie imobiliara si propune vanzarea actiunilor prin intermediul Bursei de Valori Bucuresti. AVAS a anuntat saptamana trecuta ca a scos la vanzare compania Rami Dacia si a stabilit ca ofertele pentru pachetul de actiuni reprezentand 100% din capitalul firmei sa fie depuse pana la 16 octombrie.

    Sursa: Ziarul Financiar, 20 septembrie 2006.

    mai mult

  • Termenul pentru finalizarea privatizarii BCR, prelungit pana la 20 octombrie

    www.ccr.ro   EBS

    ___
    Termenul pentru finalizarea privatizarii Bancii Comerciale Romane (BCR) va fi prelungit cu o luna, de la 21 septembrie la 20 octombrie, printr-o hotarare care urmeaza sa fie adoptata in sedinta de Guvern, au declarat astazi surse guvernamentale.

    Comunicatul de presa al Curtii Constitutionale:

    In cadrul sedintei din data de 20 septembrie 2006, Curtea Constitutionala a reluat dezbaterile asupra sesizarii de neconstitutionalitate referitoare la dispozitiile Legii pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr.33/2006 privind unele masuri pentru finalizarea privatizarii Bancii Comerciale Romane S.A., sesizare formulata de un numar de 39 de senatori, in temeiul art.146 lit.a) din Constitutie.

    Avand in vedere ca, in urma deliberarii, nu s-a putut intruni votul majoritatii judecatorilor Curtii, conform prevederilor art.18 alin.(2) teza intai si ale art.51 alin.(1) teza a doua din Legea nr.47/1992, deoarece actualul plen al Curtii Constitutionale este alcatuit dintr-un numar de 8 judecatori, Curtea a constatat ca se afla in imposibilitatea luarii unei decizii legale, voturile fiind impartite in mod egal (4 la 4).

    Aceasta situatie este urmare a faptului ca unul din posturile de judecator, devenit vacant la data de 7 aprilie 2006, nu a fost ocupat pana in prezent.

    Numirea judecatorului pe postul vacant intra in atributiile Camerei Deputatilor, potrivit prevederilor art.142 alin.(3) din Constitutie, respectiv ale art.68 alin.(2), raportate la cele ale art.5 alin.(2) si (4) din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale.


    Preluat de pe www.ccr.ro

    mai mult

Pagina

inchide