Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

06.04.2006

  • Tariceanu: Salariatii Petrom sa cumpere individual actiunile

    Adevarul   SNP

    ___
    Situatia celor opt procente cuvenite salariatilor Petrom ramane incurcata. Primul-ministru a primit un document cu mai multe variante de repartizare a actiunilor. 'Este un memorandum care mi-a fost inaintat, l-am analizat si am pastrat punctul de vedere potrivit caruia vanzarea pachetului catre salariati, aprobat prin legea de privatizare a Petromului, trebuie sa se faca direct catre acestia', a spus, ieri, Tariceanu. El considera ca salariatii trebuie sa-si exprime singuri optiunea si au dreptul sa cumpere individual actiunile, nu prin interpusi. 'Ne-am dat acordul pe varianta aceasta si urmeaza sa parcurga circuitul normal', a mai spus premierul.

    Sursa: Adevarul, 6 aprilie 2006.
    '

    mai mult

05.04.2006

  • Impact: Este mai bine acum sa capitalizam profitul

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   IMP

    ___
    Conducerea companiei de constructii Impact Bucuresti spune ca in momentul actual de dezvoltare a societatii este mai indicata capitalizarea profitului prin acordarea de actiuni gratuite dec??t distribuirea lui sub forma de dividende. Impact a convocat AGA la finalul lunii curente, dar nu a precizat modul in care va realiza majorarile de capital prevazute pentru acest an. Conducerea societatii a cerut totusi actionarilor aprobarea delegarii de atributii consiliului de administratie in vederea autorizarii majorarilor de capital pentru anul aprilie 2006 - aprilie 2007. La inceputul anului, Dan Ioan Popp, presedintele Impact, spusese ca pentru finantarea proiectelor societatii are in vedere realizarea inclusiv a unei majorari de capital de cel putin 30 de milioane de euro.

    Contactat de ZF, Popp nu a dorit sa ofere detalii privind majorarile de capital pe care conducerea Impact vrea sa le realizeze in acest an, spun??nd totodata ca valoarea majorarilor ar putea fi mai mare sau mai mica de nivelul anuntat anterior. Dan Ioan Popp nu a dorit sa precizeze si modul in care va fi repartizat profitul pe anul trecut, dar a spus, intrebat de ZF, ca cea mai buna solutie pentru Impact in etapa actuala de dezvoltare a societatii este ca profitul sa se capitalizeze.

    'Cred ca e mult mai adecvat ca societatea sa se capitalizeze mai ales ca este si problema impozitului pe dividende, iar in momentul actual marii jucatori sunt atrati de potentialul de crestere al societatilor, care se bazeaza pe tezaurizarea profitului', a spus Popp. Impact va cere actionarilor si mandatarea consiliului de administratie pentru a negocia parametrii emisiunii de obligatiuni aprobata la finalul anului trecut. Emisiunea de obligatiuni va avea o valoare de cel mult 18 milioane de euro, peste intervalul de 6-12 milioane de euro aprobat initial.

    Sursa: Ziarul Financiar, 5 aprilie 2006.
    '

    mai mult

  • Liviu Luca- mandatat de salariati sa negocieze preluarea a 8% din actiunile Petrom

    Gandul   SNP

    ___
    â??Nu ma intereseaza opiniile premierului sau ale ministrului Seresâ??, spune liderul sindical. Liviu Luca, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere Petrom, a fost votat cu larga majoritate, in cadrul unei sedinte a asociatiei salariatilor, sa negocieze tranzactia pentru pachetul de 8 la suta din actiuni ce le revine salariatilor.

    Asta cu toate ca atat premierul premierul Tariceanu cat si Codrut Seres, ministrul Economiei, au declarat ca ar fi de preferat ca pachetul sa fie negociat direct cu salariatii. Sedinta salariatilor Petrom a fost organizata in mare graba, din cauza ca circa 10 la suta dintre salariati depusesera deja cereri individuale, lucru care i-a nelinistit pe liderii sindicali.

    Reamintim ca miza acestei lupte este o suma de peste 230 de milioane de euro, care a starnit interesul atat al unor banci de renume, cat si pe cel al unor controversati oameni de afaceri. Potrivit legii, salariatii Petrom au dreptul de a achizitiona titlurile companiei la valoarea la care au fost cumparate de austriecii de la OMV, adica 5 eurocenti/actiune, dar - in prezent - la bursa actiunile se tranzactioneaza la un pret de cel putin trei ori mai mare.

    Contactat telefonic, Liviu Luca ne-a confirmat mandatarea sa in afacerea celor 8 procente, declarand ca nu-l intereseaza opiniile oficialilor Guvernului. â??Am auzit si eu fie ca ministrul Seres, fie ca premierul au alte pareri, fata de ce au votat salariatii Petrom. Raspunsul meu este simplu: nu ma intereseaza opiniile domniilor lorâ??, a declarat Luca.

    Pentru finantarea preluarii celor 8 la suta din Petrom se bat doua dintre cele mai importante banci. Credit Suisse a anuntat prima ca a fost selectata de asociatia controlata de Luca, pentru finantarea achizitiei pachetului de actiuni.

    Potrivit unor surse apropiate tranzactiei, numai costurile finantarii acestei operatiuni echivaleaza cu vanzarea a 6 la suta din pachetul de actiuni. A doua oferta vine din partea Merrill Lynch, dar se pare ca in final va ramane in ecuatie doar Credit Suisse, care a fost si unul dintre consultantii in privatizarea Petrom.

    Sursa: Gandul, 5 aprilie 2006.

    mai mult

  • Rompetrol Petrochemicals vizeaza o cifra de afaceri de 1 miliard de dolari

    Curierul National   

    ___
    Compania Rompetrol Petrochemicals, membra a grupului Rompetrol, ar putea ajunge, in urmatorii cinci ani, la o cifra de afaceri de un miliard de dolari. Aceasta ar insemna o crestere de circa 770% fata de nivelul inregistrat in 2005 (130 de milioane dolari).

    Directorul general al firmei, Florin Andrei, a declarat ieri ca, in urmatorii trei ani, Rompetrol Petrochemicals va investi circa 450 de milioane de dolari pentru retehnologizarea fabricilor si construirea unor instalatii noi in complexul de la Midia Navodari. Capacitatea de productie a complexului petrochimic va creste astfel de la 80.000 de tone, nivelul actual, la 700.000 de tone polipropilena, in 2010. 'Pentru repornirea sau retehnologizarea instalatiilor existente vom investi circa 200 de milioane de dolari si 200-250 de milioane de dolari, pentru construirea unor fabrici noi. Avem, astfel, un program total de investitii de circa 450 de milioane de dolari, in urmatorii trei ani. Investitiile din retehnologizare cred ca le vom recupera in urmatorii cinci-sase ani', ne-a precizat Florin Andrei. Cu o capacitate de 700.000 de tone, Rompetrol Petrochemicals ar putea deveni cel mai mare producator de produse petrochimice din Romania, intrecand astfel compania Petrom. Potrivit datelor financiare ale Petrom-OMV, vanzarile de produse petrochimice in 2005 au fost de 553.000 tone, cu 6,6% mai mici decat in 2004, ca urmare a reviziei instalatiilor petrochimice de la Arpechim. Tot ieri, divizia Rompetrol a semnat un acord pe 14 ani cu unul dintre cei mai mari producatori de polietilena la nivel mondial, Dow Chemicals. Contractul prevede livrarea catre compania americana a unei cantitati anuale de pana la 60.000 de tone de polimeri sub marca Dow, urmand ca ulterior aceasta sa fie de 100.000 de tone pe an.

    Sursa: Curierul National, 5 aprilie 2006.'

    mai mult

04.04.2006

  • Vrancart si-a bugetat un profit net de 1,4 milioane de euro

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   VNC

    ___
    Producatorul de hartie si carton Vrancart Adjud si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de 60 de milioane de lei (circa 17,1 milioane de euro la un curs mediu de 3,5 lei/euro), in crestere cu aproximativ 22% comparativ cu 2005. Vanzarile companiei vor fi insa mai mici decat in 2004, care a fost un an de varf pentru Vrancart. Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 50,5 milioane de lei (14 milioane de euro), iar in 2004 vanzarile s-au ridicat la 68,5 milioane de lei (circa 16,9 milioane de euro).

    Scaderea de anul trecut a fost determinata de trecerea la preturi in lei la incheierea contractelor, in urma acestei masuri compania pierzand o parte din clienti. Totusi, aceasta masura protejeaza Vrancart de evolutiile nefavorabile ale cursului de schimb. 'Speram sa ne crestem afacerile prin diversificarea productiei. Inca de anul trecut am iesit cu produse noi, in special pe piata hartiei igienice, unde speram sa revenim in acest an la o cota de piata de 30%. Pe piata de carton ne asteptam la o crestere naturala de cateva procente', a declarat Mihai Botez, directorul general al Vrancart.

    Vrancart estimeaza pentru acest an obtinerea unui profit net de peste 5 milioane de lei (1,43 milioane de euro), in crestere cu circa 10% in euro, comparativ cu 2005. Anul trecut, profitul companiei s-a cifrat la 4,73 milioane de lei (circa 1,3 milioane de euro). Profitul net realizat de Vrancart anul trecut va fi incorporat in capitalul social, compania urmand sa distribuie actionarilor actiuni gratuite in valoare totala de 4,74 milioane de lei (1,35 milioane de euro). Fiecare actionar ar urma astfel sa primeasca 9 actiuni noi pentru fiecare 100 de actiuni detinute. Fondurile vor fi utilizate pentru investitii de modernizare a capacitatilor de productie, programul de investitii pentru acest an ridicandu-se la circa 2 milioane de euro.

    'Investitiile din acest an vizeaza achizitia unor utilaje noi pentru fabrica de carton, precum si inlocuirea instalatiilor de preparare pentru hartie de carton, valoarea investitiilor fiind de circa 2 milioane de euro. Ca surse de finantare vom utiliza profitul net din 2005, precum si niste sume ramase de la majorarea de capital de anul trecut', a precizat Botez.

    Anul trecut, Vrancart a demarat investitii in valoare de peste 2,5 milioane de euro. Perioada de rambursare a investitiilor este de circa 6 ani. Vrancart este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata cartonului ondulat, unde detine o cota de piata de circa 12%, conform estimarilor companiei.

    Principalii concurenti pe acest segment sunt Dunapack Rambox Sfantu Gheorghe, Romcarton Bucuresti, Celrom Turnu Severin, Eco Pack Ghimbav si Rondo Carton Cluj-Napoca.

    Compania isi propune pentru acest an majorarea cotei de piata pana la 15%. Vrancart este un jucator important si pe piata de hartie igienica, unde cota de piata a companiei este de circa 23-25%, conform estimarilor proprii. Aici concurenta este reprezentata de Comceh Calarasi, Petrocart Piatra-Neamt, Cahiro Scaieni si Letea Bacau. Actionarul majoritar al companiei este SIF Banat-Crisana, care detine circa 73,9% din actiuni. Compania s-a listat pe Bursa anul trecut, in actionariat intrand si o serie de fonduri straine, printre care Hyposwiss Danube Tiger. Ultima cotatie pentru actiunile Vrancart a fost de 0,116 lei/actiune, la acest pret capitalizarea bursiera a companiei ridicandu-se la 17,3 milioane de euro.

    Sursa: Ziarul Financiar, 4 aprilie 2006.
    '

    mai mult

  • BCR si BRD au lansat in aceeasi zi, acelasi produs - creditul reincarcabil

    Gandul   BRD

    ___
    Contul clientului este reincarcat pe masura rambursarii creditului.

    Primele doua banci din sistem - BCR si BRD - au lansat ieri acelasi tip de produs - creditul reincarcabil - dovedind astfel ca batalia pentru primul loc in sistem este deosebit de dura. Practic, in baza unei ipoteci, banca avanseaza clientului o suma de bani in cont, iar pe masura ce acesta ramburseaza creditul, banca poate â??reincarcaâ?? contul. Creditul reincarcabil este un produs foarte apreciat in SUA, in 2005, totalul creditelor de acest tip fiind de peste 80 miliarde de euro. In restul statelor in care creditul reincarcabil este functional, dobanda este de 3,55% pe an. Societe Generale mai deruleaza in Franta â??creditul compactâ??,ce â??grupeazaâ?? mai multe credite intr-unul singur, care ar putea fi introdus in viitor si in Romania.

    BRD ofera 100.000 de euro, cu 8,5 % dobanda la lei

    â??Principalul avantaj al acestui tip de credit - intitulat Expresso NonStop -este nivelul redus al dobanzilor, pentru ca ipoteca reprezinta o garantie serioasaâ??, a afirmat Patrick Gelin, seful BRD. Optiunea de reincarcare ii ofera clientului posibilitatea de a obtine, dupa numai un an de la acordarea creditului initial, noi credite, de cate ori are nevoie, pentru valorificarea oricaror proiecte personale aparute pe parcursul derularii creditului initial. In cazul creditului Expresso NonStop, reincarcarea se acorda in baza aceleiasi garantii ca si creditul initial, ceea ce ii faciliteaza clientului accesul la un nivel de dobanda relativ mic comparativ cu dobanzile creditelor de nevoi personale (negarantate cu ipoteca) practicate la momentul respectiv. In plus, pentru creditele reincarcate, BRD nu percepe comision la acordare. Plafonul maxim de imprumut la BRD este de cel mult 100.000 EUR , iar perioada de creditare - de 25 de ani, la o dobanda de 7,9% pentru euro, respectiv 8,5% pentru creditele in lei.

    Creditul BCR -150.000 de euro, cu dobanda 12,1%

    BCR ofera o perioada mai mica cu cinci ani fata de BRD, respectiv 20 de ani, iar tragerile pot fi efectuate doar in primii cinci ani, cu posibilitatea de prelungire cu inca 5 ani. In schimb, suma pe care banca o imprumuta este mai mare decat cea a â??concurenteiâ??, respectiv 150.000 de euro. â??Este un produs bancar care revolutioneaza piata creditului, beneficiarul avand la dispozitie o linie de credit din care poate efectua oricand trageri fara a fi nevoie sa justifice platileâ??, a declarat Dorin Cojocaru, director executiv al Directiei de credite retail din BCR. Pentru a mai compensa dobanzile mai mari, BCR ofera gratuit un card de debit si o conventie de plati a facturilor prin ATM, ceea ce ii ofera clientului posibilitatea de a-si achita utilitatile direct de la bancomate.

    Dobanda perceputa de BCR pe primii 5 ani (sau 10 ani) este variabila, de 11% pentru creditele in euro, 11,25% pentru creditele in dolari si 12,1% pentru cele in lei. Daca cel care obtine acest imprumut este client BCR, acesta mai obtine o reducere de 0,4 puncte procentuale la dobanda.

    Sursa: Gandul, 4 aprilie 2006.

    mai mult

  • Variante pentru participatia salariatilor la Petrom

    Adevarul   SNP

    ___
    Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a transmis guvernului un memorandum privind pachetul de 8% din actiunile Petrom destinate salariatilor, propunand doua variante, respectiv vanzarea catre angajati sau catre o asociatie a acestora, conform ministrului de resort, Codrut Seres. ??n vara anului trecut, guvernul a respins o propunere a MEC potrivit careia actiunile urmau sa fie v??ndute Asociatiei salariatilor.

    Sursa: Adevarul, 4 aprilie 2006.

    mai mult

03.04.2006

  • STK Financial cauta bani de la investitori privati si anunta lansarea fondului la Bursa

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   STK

    ___
    Societatea de administrare a investitiilor STK Financial din Cluj-Napoca a lansat primul fond privat de investitii care va fi listat la Bursa de Valori. Fondul, denumit STK Emergent, se va constitui prin atragere privata de resurse financiare fiind initial un fond inchis, urmand ca listarea fondului la Bursa sa se realizeze pana la jumatatea anului viitor.

    'Listarea la Bursa a fondului are ca avantaje o lichiditate mai ridicata a titlurilor de fond, precum si posibilitatea ca investitorii sa vanda titlurile detinute la un pret mai mare decat valoarea unitara a activului net. Conform prospectului, demersurile de listare vor incepe la un an dupa autorizare, deci estimez ca fondul va fi listat macar la inceputul lui iunie 2007', a declarat pentru ZF Nicolae Pascu, presedintele STK Financial.

    Listarea la Bursa a unui fond de investitii este o premiera pe piata romaneasca, fapt pe care mizeaza si administratorul fondului care incearca in acest fel sa se impuna pe o piata dominata de societatile de administrare ale bancilor. In plus, STK Emergent este primul fond care acorda drept de preemtiune membrilor fondatori in cadrul emisiunilor viitoare de titluri de fond, iar pana la listarea la Bursa, titlurile vor putea fi transferate intre investitori. 'Pe o piata pe care domina bancile trebuie sa ai un avantaj competitional, iar avantajul de a fi primul fond listat la Bursa reprezinta un avantaj competitional major', a spus Pascu.

    Unul din obiectivele fondului, prevazut si in prospectul de emisiune, este obtinerea unei rentabilitati financiare anuale de minimum 25%. Rentabilitatea financiara este data de profitul net raportat la capitalurile proprii. Pe langa aceasta, administratorul fondului isi propune o rentabilitate relativa, data de cresterea activului net, superioara principalilor indici bursieri. 'Urmarim sa batem indicii bursieri si sa obtinem o rentabilitate relativa de 1,3-1,4 ori mai mare decat acestia. In acest scop vom aborda o politica de investitii agresiva, domeniile de activitate vizate pentru investitii fiind domenii cu rata de crestere mai mare decat cresterea economica medie', a explicat Pascu.

    Mai mult, pentru fidelizarea investitorilor, fondul va distribui profitul net realizat sub forma de titluri gratuite, dupa acelasi principiu ca si majorarile de capital realizate de societatile comerciale. Fondul va avea initial pana la 500 de investitori, investitia minima fiind de 50.000 lei. Valoarea initiala a unei unitati de fond este de 1.000 de lei.

    Administratorul nu percepe comisioane de subscriere sau rascumparare. Emisiunile de noi unitati de fond se vor realiza in prima decada a fiecarei luni si vor reprezenta maximum 20% din numarul total de unitati aflate in circulatie la finele lunii precedente, iar rascumpararile se vor realiza in aceeasi perioada, la cererea investitorilor, in cuantum de maximum 10% din titlurile totale. Comisionul de administrare este de 0,2% din activul mediu lunar al fondului, la finalul anului administratorul percepand un comision suplimentar de 1,2% din activul net, daca reuseste sa atinga obiectivul de rentabilitate de 25%.

    Fondul isi propune sa atraga initial investitii in valoare de 30 de milioane de lei (circa 8,5 milioane de euro), perioada de subscriere incheindu-se pe 19 aprilie. In primele doua saptamani, subscrierile s-au ridicat la circa 8 milioane de lei.

    Sursa: Ziarul Financiar, 3 aprilie 2006.
    '

    mai mult

  • Listarea Romtelecom la bursa ar aduce statului roman mult mai multi bani decat se asteapta, sustin analistii

    Gandul   

    ___
    Analistii de pe piata comunicatiilor spun ca listarea pe bursa a Romtelecom ar putea aduce o suma mult mai consistenta decat cea estimata de statul roman (un miliard de dolari), daca s-ar lua cateva masuri tehnice. â??Valoarea Romtelecom depinde de mai multi factori, printre care tarifele de interconectare, rebalansarea tarifelor si de pozitia pe piata a operatorului de telefonie mobila Cosmote, in care Romtelecom detine 30% din actiuniâ??, ne-a declarat Nicolae Oaca, analist comunicatii. El a mai spus ca mentinerea unor tarife de interconectare mari face ca operatorii mici sa devina si mai mici pe termen mediu, iar punerea lor pe costuri ar putea creste valoarea de piata a Romtelecom. â??De altfel, la numai trei zile dupa ce MCTI a anuntat ca intentioneaza sa listeze Romtelecom la bursa, ANRC a anuntat ca va micsora tarifele de interconectare in reteaua Romtelecom. Aceasta s-ar putea traduce si prin micsorarea valorii de piata a operatorului Romtelecom la listare cu circa 200 milioane euroâ??, a mai afirmat Oaca. Un atu in privinta valorii de piata a operatorului national de telefonie este succesul relansarii Cosmote, care ar putea contribui la marirea valorii Romtelecom cu peste 10 la suta.

    Analistii cred ca listarea ar trebui facuta in doi pasi: la inceput printr-o listare duala la bursele din Bucuresti si Londra a unui pachet de pana la 20 la suta din intregul pachet, urmand ca, in functie de rezultate, in pasii urmatori sa se listeze diferenta. â??Nu prea am auzit de oferte publice initiale oferind un pachet de 46%. Listarea ar trebui sa fie duala; la Bucuresti si Londra, desi poate ca OTE ar prefera bursa din New York sau Atena. Fiind vorba de o oferta publica initiala, ar trebui inceput cu vanzarea unui pachet mic, de circa 10%.

    Daca pachetul va fi suprasubscris, s-ar putea decide marirea lui. Atragerea unor investitori institutionali prin listarea la bursa ar fi benefica pentru Romtelecom pe termen mediu, acestia actionand precum anticorpii intr-un organismâ??, crede analistul citat. Reamintim ca, in urma cu doua zile, Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor, a anuntat ca estimeaza la trei miliarde lei (echivalent a un miliard de dolari) suma obtinuta prin listarea la bursa a pachetului de 46% din actiuni pe care statul il mai detine la Romtelecom. Suma a fost estimata in urma evaluarilor directiei de specialitate din cadrul MCTI, a mai precizat ministrul. Lansarea ofertei publice initiale de actiuni va avea loc in cursul acestui an, cel mai probabil pana in luna septembrie, pe Bursa de Valori Bucuresti si pe piata internationala de capital, pentru aceasta operatiune fiind selectata banca de investitii Credit Suisse First Boston.

    Analistii spun ca aceasta valoare este una corecta. Reprezentantii Romtelecom au declarat ca nu doresc sa comenteze in nici un fel estimarile ministrului Nagy, rezumandu-se doar la a declara ca Romtelecom si-a indeplinit toate obligatiile care-i reveneau in vederea listarii. Actionarul majoritar al Romtelecom este grupul elen de telecomunicatii OTE, care detine 54,01% din actiunile companiei.

    Sursa: Gandul, 3 aprilie 2006.

    mai mult

  • Inflatia in acest an - 7,2%, fata de tinta de 5% a guvernului

    Gandul   

    ___
    Crestere economica de 6%, o inflatie de 7,2 procente, cresteri salariale de pana la 4 % si o incetinire a cresterii consumului final (care arata destinatia finala a bunurilor produse in economie) - asa suna prognoza de primavara intocmita de expertii Comisiei Nationale de Prognoza (CNP). De asemenea, in prognoza CNP se mai arata ca am putea asista la stagnare a deficitului comercial la nivelul a 10 miliarde de euro. Potrivit estimarilor oficiale, tintelor macroeconomice ale Guvernului si BNR, Romania va inregistra in acest an o crestere economica de 6 % , iar rata inflatiei ar urma sa scada la 5%, plus/minus un punct procentual la o diferenta de 2 puncte procentuale fata de cifrele revizuite ale CNP. Expertii CNP mai estimeaza ca cea mai mare contributie la cresterea economica vizata ar urma sa o aiba serviciile (peste jumatate din total), urmate de industrie si constructii. Ei mai prevad si o crestere importanta a sectorului agricol, ca si dublarea investitiilor publice. Analistii economici sunt insa sceptici ca asemenea cifre vor fi confirmate de realitate.

    â??De regula, CNP ofera aceste prognoze, pe care le corecteaza ulterior, in functie de evolutiile din economie. Valoarea lor este una orientativa, cata vreme inundatiile care se petrec sau care ar putea urma in acest an ar putea afecta rezultatele calculelor lorâ??, spun surse din cadrul analistilor economici. Ei mai afirma ca este foarte improbabil sa atingem in 2006 tinta de inflatie, cata vreme o mare parte din ea este erodata, iar lunile urmatoare aduc cresteri mari la preturile administrate. Potrivit analistilor, pentru acest an, estimari macroeconomice mai aproape de adevar ar fi o inflatie de 6,5%-7,5% la finele acestui an, respectiv o crestere a PIB de 3,5 -3,7 %.

    Sursa: Gandul, 3 aprilie 2006.

    mai mult

Pagina

inchide