Editoriale

Informatii piata

Autor: Alin Brendea

  • Revolutia pietelor financiare

    Alin Brendea / 24.04.2015 17:43:04

    Pietele financiare se afla in plin proces de remodelare. Vechile cutume sunt inlocuite sub presiunea noilor realitati economice. Industria financiara aflata in plina expansiune in ultimele decenii, cu un varf al prezentei in economie atins in anul 2007, trebuie sa se restranga si sa isi regaseasca un loc balansat in economia globala.

  • Unde mai putem castiga?

    Alin Brendea / 27.03.2015 11:28:43

    Educatia - un cuvant pozitiv pentru societatea romaneasca. Educatia financiara pare insa ceva excentric. Cei care lucreaza in lumea financiara se plang ca nu gasesc suficienti cetateni educati financiar. Insa, nici nu puteau fi intr-o societate care pentru 50 de ani nu a functionat in logica economiei de piata si in care perioada ???democrata??? a insemnat orice mai putin o evolutie economica normala.

  • Cat se mai amana?

    Alin Brendea / 06.03.2015 18:42:48

    Bursa romaneasca a reintrat in apatie dupa consumarea momentului rezultatelor preliminare. Dupa cresterile din acea perioada, care au readus indicii pe plus in acest an, lichiditatea bursei s-a deprimat semnificativ in timp ce avansurile cotatiilor au fost corectate.

  • Bursa sub era banilor ieftini

    Alin Brendea / 31.01.2015 19:36:23

    Recent Banca Central Europeana a anuntat ca va elibera in pietele financiare, lunar, cate 60 mld de euro. Iar acest lucru se va intampla cel putin un an si jumatate incepand cu luna martie. Mai mult, BCE spune ca achizitiile vor continua si dupa acest termen daca inflatia nu va reveni in zona lui 2% (ea este astazi la un nivel de -0.6%).

  • Pietele financiare - noua zona de confruntare

    Alin Brendea / 16.01.2015 19:49:41

    Procesele economice tind sa capete o importanta tot mai mare in lumea actuala. Pe masura ce modelul economic consumatorist pune stapanire tot mai pregnant pe modul in care ne organizam societatea, puterea banilor sporeste. Daca economia era, nu demult, considerata o stiinta secundara, in prezent cu totii ne lovim de ea si vrem sa intelegem ce o guverneaza. Pregatirea economica (macar la un nivel primar) devine un ingredient obligatoriu pentru succes.

Pagina

inchide