Editoriale

Informatii piata

  • Temeri noi, probleme vechi

    Adrian Prisnel / 05.08.2011 18:43:47

    Desi nu au aparut motive noi de pesimism investitorii au intrat in panica si au inceput sa vanda fara discriminare actiuni, marfuri, aur si obligatiuni iar cash-ul pare sa fie din nou la mare cautare. Daca nu exista temeri noi poate ar fi bine sa le trecem in revista pe cele vechi.

  • Ce inseamna esecul ofertei de actiuni OMV Petrom SA?

    Adrian Barbulescu / 29.07.2011 13:49:09

    In ultima saptamana s-au tot facut aprecieri in legatura cu ce a reprezentat esecul ofertei de actiuni SNP. Ce putem spune cu certitudine este faptul ca nu putem nominaliza un vinovat ci mai degraba putem sa analizam cu atentie contextul si actorii implicati in aceasta operatiune pentru a identifica ce s-a intamplat de fapt.

  • Promotie la BET-FI: discount de pana la 63%

    Simion Tihon / 23.07.2011 13:49:42

    Dupa finalizarea celui de-al doilea trimestru al acestui an putem concluziona ca la baza celor mai multe evenimente, stiri ori discutii economice, expresiile care au generat polemici si reactii au fost strans legate de datoriile suverane si posibila intrare in default a unor tari din Europa. Acordul mai marilor europeni pentru salvarea raspandirii problemelor economice din Grecia a impulsionat pietele de capital care din aceste momente ar putea lasa incertitudinea si pesimismul sa ramana o eticheta a trimestrului al doilea.

  • Un important pas inainte

    Alin Brendea / 14.07.2011 12:02:05

    Ne pregatim pentru cea mai importanta operatiune desfasurata pe bursa romaneasca de catre statul roman: vanzarea unei participatii de circa 10% din OMV Petrom, operatiune a carei valoarea aproximativa trece de 500 milioane EURO. La prima vedere operatiunea nu prezinta ceva spectaculos, insa in esenta aduce o schimbare pe care cei implicati in piata de capital romaneasca o reclama de multi ani (mai exact din perioada agitata a marilor privatizari din anii ‘90).

  • USA.A.A.

    Adrian Prisnel / 08.07.2011 17:11:07

    In luna mai SUA a atins limita de indatorare impusa de congres (14.3 trilioane USD). De facto acest lucru inseamna ca guvernul federal nu mai poate imprumuta nici macar un dolar fara un vot in congres. Aceasta situatie nu este noua si nici rara; (cel mai probabil nu merita atentia primita in media). Din 1962 pana acum aceasta limita de indatorare a fost modificata (de fiecare data in sus) de 75 de ori.

Pagina

inchide