Editoriale

Informatii piata

  • Sa redevenim optimisti!

    Alin Brendea / 18.03.2011 13:00:23

    Dupa o perioada lunga in care pesimismul a intretinut evolutii bursiere modeste, iar evolutiile bursiere modeste alimentau pesimismul investitorilor, peisajul bursier romanesc a suferit schimbari majore.

  • Nu ne vom plictisi pe bursa

    Adrian Prisnel / 11.03.2011 12:20:29

    Evenimentele din Africa de Nord si din tarile Orientului Mijlociu au dus din nou pretul petrolului peste 100 USD per baril; nivel ce readuce in actualitate tezele inflationiste si poate afecta negativ eforturile de redresare economica. Stirile negative par sa se adune:

  • Deblocheaza-ti investitia la Bursa facuta in perioada de boom economic

    Simion Tihon / 04.03.2011 14:39:09

    Varful economic atins in 2007 a facut din piata de capital de la acea vreme un centru de interes, o alternativa solida si o solutie de plasare a capitalurilor. Riscurile pareau reduse celor ce se raportau doar la perioada anterioara si astfel atentia la alegerea produsului bursier potrivit a fost depasita ca importanta de ceilalti factori investitionali.

  • Cum sa afli incotro se indreapta economiile mondiale si sa profiti de acest lucru? (a treia parte)

    Andrei Petrescu / 25.02.2011 15:01:34

    In primele doua parti ale acestui editorial, disponibile aici si aici, am trecut in revista sase indicatori (cererile de somaj, increderea consumatorilor, ZEW, rata extinsa a somajului din SUA, sondajul Ifo din Germania si productia industriala din China). In aceasta a treia parte voi prezenta trei indicatori autohtoni, utili in anticiparea evolutiei economice, realizati de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si Institutul National de Statistica (INS).

  • Rezultatele companiilor vs evolutia preturilor. Exista oportunitati?

    Gabriel Necula / 18.02.2011 10:18:10

    Saptamana aceasta au raportat aproape toate companiile listate la bursa rezultatele financiare preliminate aferente anului 2010. Aruncand o privire asupra acestora observam un amestec in privinta evolutiei profiturilor si a cifrelor de afaceri ale acestor companii. La o prima impresie vedem companii mai bine administrate care au reusit sa se echilibreze din punct de vedere financiar sau altele care isi adancesc pierderile chiar daca vanzarile s-au imbunatatit.

Pagina

inchide