Editoriale

Informatii piata

  • Nevoi si asteptari - relatia client broker (III)

    Gabriel Necula / 30.04.2010 15:12:39

    Investitorul asistat de broker - Continuand seria de materiale cu privire la modul de lucru dintre un client si un broker, relatia dintre cei doi si principalele caracteristici ale acesteia, acum o sa prezentam un alt mod de colaborare plecand de la reperele stabilite de catre fiecare investitor, si anume contul de investitii asistat de catre un broker.

  • Ultima spaima a investitorilor - datoria statului versus dimensiunea pietei bursiere.

    Alin Brendea / 23.04.2010 19:52:22

    In ultima luna subiectul principal care framanta economia mondiala este cel legat de datoriile statelor. Pietele urca sau coboara dupa cum aceasta problema este vazuta ca una rezolvabila sau doar ca una care suporta amanare. Principala amenintare pentru revenirea economica globala o reprezinta nivelul ridicat al datoriei publice, nivel greu sustenabil si generator de incertitudine.

  • De ce cresc actiunile cu capitalizari reduse, cum profitam de acest lucru si la ce riscuri ne expunem? - partea I

    Andrei Petrescu / 16.04.2010 14:17:22

    Care sunt actiunile cu capitalizari reduse? O definitie clara pentru actiuni cu "capitalizare redusa" nu exista. Daca luam ca exemplu bursa americana termenul de "small cap" defineste companii cu o capitalizare bursiera intre 300 milioane dolari si 2 miliarde dolari. Categoriile superioare sunt...

  • In ce ne tinem banii - Partea II

    Adrian Prisnel / 09.04.2010 16:23:35

    In articolul anterior am observat efectul devastator pe care il are inflatia asupra banilor lichizi si am trecut in revista performantele ajustate cu inflatia, a catorva clase de active. Randamentele istorice nu sunt o masura a randamentelor viitoare, dar, pe termen lung, este de asteptat ca si in viitor activele care finanteaza o activitate economica cu valoare adaugata (actiunile) sa ofere un beneficiu superior celorlalte.

  • In ce ne tinem banii? - Partea I

    Adrian Prisnel / 02.04.2010 18:34:06

    De multe ori, cand investitiile au un orizont de timp redus, efectul inflatiei este neglijat si neglijabil. Daca investitia este facuta cu scopul de a prezerva capitalul astfel incat acesta sa fie folosit la un moment viitor mai indepartat (cum este in cazul economisirii pentru pensie), efectul inflatiei devine evident. Graficul de mai jos urmareste valoarea reala a unui dolar american, pastrat cash, din 1950 pana in 2010.

Pagina

inchide