06.09.2006
-
Bancile trebuie sa aleaga: fuziune sau specializare
Gandul
___
Fuziunile si achizitiile bancare vor duce la aparitia bancilor 'made in UE', in care capitalul nu va avea o origine nationala, ci transfrontaliera. Din punctul de vedere al pietei, aceste fuziuni au un singur scop: intarirea pozitiei pe piata a jucatorilor, spun majoritatea analistilor. Romania nu face nici ea exceptie - anul 2006 a fost unul al fuziunilor, confirmand prognozele bancherilor. Concurenta tot mai mare de pe piata bancara forteaza luarea unei decizii: fuziune sau banca de nisa?
Milioane de euro cheltuite in cazul fuziunilor
Ieri, Consiliul Concurentei a autorizat preluarea controlului de catre Credit Agricole SA asupra Emporiki Bank Romania SA, pana mai ieri entitati aproape necunoscute pe piata. Emporiki Bank Romania activeaza pe piata de retail banking si cea de corporate banking, cu o cota de piata de circa 1 la suta, in vreme ce francezii de la Credit Agricole erau prezenti in Romania doar pe segmentul creditelor pentru persoane juridice, prin banca de investitii Calyon Corporate and Investment Bank. De cateva zile, s-a finalizat fuziunea bancilor HVB si Tiriac, entitatea nou formata urmand sa faca parte dintr-un alt proces de fuziune care se va incheia peste circa 3 luni, proces in urma caruia italienii de la Unicredit isi vor ingloba subsidiarele HVB. 'Intregul proces de fuziune se ridica, sub raportul costurilor, la o suma de 15 milioane de euro', a declarat presedintele HVB, Dan Pascariu. El a mai spus ca tendinta fuziunilor continua la nivelul intregii Europe. 'Tendinta de concentrare bancara va continua prin fuziuni si achizitii, in intreaga Europa', a mai spus Pascariu. Pe piata italiana, bancile de pe locul doi si trei - Intesa si SanPaolo - isi unesc eforturile sub un brand comun. Ultima opereaza si ea pe piata romaneasca, cu o cota de piata nesemnificativa.
Concentrarea pietei bancare romanesti - inca modesta
Potrivit unui studiu al BNR, gradul de concentrare a pietei bancare din Romania, masurat prin ponderea primelor 5 banci din sistem, se numara printre cele mai scazute din grupul tarilor in curs de aderare si candidate, continuand insa sa ramana deasupra celui inregistrat de tarile din zona euro. 'Nivelul moderat de concentrare este confirmat si de indicele
Herfindahl-Hirschmann, calculat in functie de active, care inregistreaza valoarea de 1.130 la finele lunii martie 2006. Accentuarea mediului concurential va impune schimbari in strategia bancilor mici si mijlocii (prin eventuale fuziuni si achizitii), capacitatea lor de autofinantare pe termen lung fiind considerabil redusa comparativ cu a marilor jucatori de pe piata. Exista insa posibilitatea ca ele sa se afirme ca jucatori de nisa, concentrandu-se pe produse specializate sau pe anumite segmente de clienti', se mai arata in studiul citat.
Se asteapta regrupari importante
Atat viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, cat si presedintele BCR au afirmat in mai multe randuri ca vom asista la regrupari importante de forte pe piata bancara. 'Primele vizate pentru fuziuni si achizitii sunt bancile mici, cu o cota de piata mai mica de 1%', afirma viceguvernatorul Popa, in vreme ce seful BCR, Nicolae Danila, crede ca viitorul apartine bancilor specializate. 'Dezvoltarea organica va cunoaste fuziuni importante. Vom avea tot mai multe banci specializate, banci de nisa sau institutii de credit', a explicat Danila. El a mai prognozat ca urmeaza sa se dezvolte parteneriate strategice intre bancile din Romania, dar si intre bancile romanesti si cele globale, care nu au inca o prezenta in Romania.
Sursa: Gandul, 6 septembrie 2006.' -
Continental Hotels amana listarea la Bursa pentru 2007
Curierul National
___
Continental Hotels a hotarat sa amane pana anul viitor listarea la Bursa de Valori Bucuresti, aceasta operatiune urmand sa aiba loc probabil in primavara anului 2007, a declarat ieri agentiei Mediafax presedintele companiei, Radu Enache. 'Am hotarat sa amanam listarea si sa lasam sa treaca un an de la finalizarea fuziunii. Am oprit intregul proces pentru a nu cheltui bani inutil. Oricum vom avea nevoie de auditarea rezultatelor financiare din acest an pentru a relua listarea anul viitor. Listarea probabil ca va avea loc prin luna aprilie', a explicat Enache. Principalul motiv al listarii este iesirea din actionariatul companiei a Fondului Roman Post-Privatizare, la care detin participatii Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Fundatia Post-Privatizare si compania spaniola de investitii GED. In acest sens, Continental Hotels intentioneaza sa deruleze si o oferta publica secundara prin care sa fie vandut pachetul de 20,1% din actiuni detinut de Fondul Roman Post-Privatizare.
Sursa: Curierul National, 6 septembrie 2006.'
05.09.2006
-
Impact a luat 26 de hectare in Ghencea
ZF RO - FONDURI MUTUALE IMP
___
Compania de dezvoltare imobiliara Impact a cumparat un teren de aproape 26 de hectare in zona de sud-vest a Capitalei, unde intentioneaza sa deruleze o investitie de circa 150 de milioane de euro, potrivit presedintelui companiei Dan Ioan Popp.
Impact a platit 15 mil. euro pentru achizitionarea terenului, care este situat in Prelungirea Ghencea, investitia urmand sa fie demarata anul viitor. Tranzactia a fost finantata din surse proprii ale companiei si dintr-un credit de 13 mil. euro contractat de la Piraeus Bank Romania, care a fost garantat prin ipoteca asupra terenului.
'Achizitia acestui teren creeaza o noua oportunitate pentru noi dar si pentru Primaria sectorului 6 pentru realizarea unei investitii estimate de noi la 150 mil. euro care sa schimbe fata zonei respective. Deocamdata nu pot sa afirm lucruri certe, deoarece aceste lucruri sunt subordonate planului urbanistic al zonei', a declarat Popp. El a declarat ca investitia va avea o componenta rezidentiala de pana la 50%, accentul urmand sa fie pus pe dezvoltarea serviciilor conexe necesare zonei.
'Probabil vom realiza un complex mixt care va cuprinde spatii logistice, rezidentiale si comerciale si eventual birouri. Proiectul va putea fi demarat peste circa un an', a precizat Popp.
Finantarea proiectului se va realiza probabil prin intermediul pietei de capital, acest lucru fiind oarecum prefigurat de deciziile luate in adunarile anterioare ale actionarilor.
Actionarii Impact au delegat Consiliul de Administratie sa poata lua decizii privind majorarea capitalului social al societatii cu pana la 100%, aceasta prevedere urmand sa fie introdusa si in statutul societatii in Adunarea Generala a Actionarilor care se va desfasura astazi.
Acest proiect va fi primul derulat de Impact in zona de sud-vest a Capitalei, precedentele proiecte ale companiei fiind localizate in zona de nord a Bucurestiului.
Impact a obtinut in primul semestru un profit net de 3,17 milioane de euro la o cifra de afaceri de 23 de milioane de euro.
La Bursa, actiunile Impact au inchis ieri la pretul de 0,48 lei/actiune, in crestere cu 1%. Capitalizarea bursiera a companiei este de 136 de milioane de euro.
Sursa: Ziarul Financiar, 5 septembrie 2006.' -
Daianu: Erste Bank ar putea fi listata la Bursa de Valori Bucuresti
Wall-Street.ro EBS
___
Exista posibilitatea ca Erste Bank sa fie listata chiar la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a declarat, vineri, Daniel Daianu, membru in Consiliul de Supraveghere al BCR.
'Ar fi foarte posibil sa avem o mare surpriza din partea actionarului majoritar al BCR, Erste Bank', a afirmat profesorul Daianu, fost ministru de finante al Romaniei. Daianu a vorbit in emisiunea Closing Bell ca exista posibilitatea ca Banca Comerciala Romana (BCR) sa fie listata la Bursa din Viena, dar listarea Erste Bank la BVB ar putea fi o posibilitatea 'favorabila' pentru piata romaneasca, informeaza NewsIn.
Un semnal important ar fi componenta din oferta Erste fata de angajatii bancii romane de a putea schimba actiunile BCR pentru titluri Erste, a declarat Daianu.Erste Bank va lansa, in perioada urmatoare, o oferta catre toti salariati BCR care sunt actionari ai bancii, de preluare a actiunilor acestora, sau de schimbare a sase actiuni BCR contra unui titlu Erste Bank, a informat un comunicat recent al Erste Bank.
Salariatii BCR detin, in prezent, 63.397.500 din actiunile bancii, respectiv 8% din capitalul social al acesteia. Salariatii vor avea posibilitatea sa isi vanda actiunile sau sa le schimbe pe actiuni Erste Bank. Oferta bancii austriece va avea ca baza pretul pe actiune de 7,65 euro platit de Erste Bank la achizitionarea pachetului majoritar al BCR.
Listarea Erste Bank ar fi un eveniment extarordinar pentru BVB care poate capata astfel trasaturile unei piete europene, dar mai mult decat atat, increderea emitentilor si investitorilor straini, a observat Daianu
Actiunile Erste Bank, cotate pe Bursa din Viena, au inchis, luni, la un pret de 47,69 euro/actiune. Capitalizarea bursiera a bancii austriece este de peste 14 miliarde euro. Pretul unei actiuni Erste a oscilat anul acesta intre un minim de 40,4 euro, pe 13 iunie, si un maxim de 51,69 euro, pe 27 februarie, potrivit datelor bursei vieneze.
Sursa: WallStreet.ro, 5 septembrie 2006.' -
Rompetrol investeste 3,5 mil. euro in motorina nepoluanta
Curierul National RRC
___
Rafinaria Petromidia va produce motorina Euro 4 si 5 in urma finalizarii, in luna septembrie, a unor lucrari de modernizare estimate de Rompetrol la 3,5 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al companiei petroliere. Standardul Euro 4, care presupune un continut de sulf de pana la 50 PPM, devine obligatoriu in Romania de anul viitor, in timp ce pentru Euro 5, cu un continut de sulf 10 PPM, perioada impusa este dupa 2009. Lucrarile de modernizare presupun oprirea programata a rafinariei, timp in care reactorul instalatiei va fi inlocuit cu un altul de dimensiuni superioare. Procesul, alaturi de montarea unor noi utilaje, va determina majorarea capacitatii rafinariei cu 30%. Investitia a fost demarata in urma cu peste un an si este finantata in totalitate din fonduri proprii. Contractorul lucrarii este compania Rominserv, iar proiectul se bazeaza pe planuri executate de specialisti ai Rompetrol.
Sursa: Curierul National, 5 septembrie 2006.
04.09.2006
-
Cheltuielile cu personalul trec Vega pe pierdere
ZF RO - FONDURI MUTUALE
___
Rompetrol SA (fosta Vega), divizia de management a grupului Rompetrol, a inregistrat in primul semestru pierderi de 2,53 mil. euro (aproape 9 mil. lei), comparativ cu un profit net de 4,06 mil. euro (14,8 mil. lei) in perioada similara a anului trecut.
Datele financiare ale companiei includ si rezultatele Rafinariei Vega Ploiesti, cu care compania a fuzionat in 2001.
'Rezultatul negativ obtinut in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2006 se explica prin cresterea cheltuielilor din exploatare cu 14 milioane de lei (circa 4 mil. euro - n.r.) fata de perioada corespunzatoare a anului 2005, in conditiile unei usoare scaderi a veniturilor din exploatare.
Principalele categorii de cheltuieli care s-au majorat in perioada de referinta sunt cheltuielile cu personalul si cele privind prestatiile de la terti', afirma oficialii companiei in raportul semestrial. Cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 8%, la 44,4 mil. euro (157,1 mil. lei).
Rafinaria Vega a avut o contributie de 76% la formarea cifrei de afaceri in primul semestru, comparativ cu 82% in perioada similara a anului trecut, in conditiile in care vanzarile fizice ale rafinariei au scazut cu 16%.
'Daca din punct de vedere cantitativ vanzarile rafinariei au scazut cu 16%, valoric aceasta scadere a fost de numai 9%, fiind atenuata de cresterea preturilor de vanzare cu 234 lei/tona in medie, de la 1.467,5 lei/tona in semestrul I 2005 la 1.701,5 lei/tona in aceeasi perioada a anului curent', se mai precizeaza in raportul transmis catre RASDAQ.
Reprezentantii Rompetrol SA au anuntat ca intentioneaza sa continue in semestrul al doilea al anului 2006 modernizarile incepute in prima jumatate a anului la Rafinaria Vega.
Grupul petrolier Rompetrol, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, si-a reorganizat recent operatiunile si structurile de conducere, pe fondul expunerii pe o scara mai larga la nivel international.
Sursa: Ziarul Financiar, 4 septembrie 2006.' -
Liberalizarea contului de capital, ultimul pas
Romania libera
___
Ultimele restrictii impuse de Banca Nationala la circulatia de capital din si spre Romania au fost ridicate incepand cu data de 1 septembrie.
Acest ultim pas in procesul liberalizarii contului de capital ofera accesul strainilor la obligatiuni si titluri de stat emise de statul roman. Potrivit consilierului guvernatorului bancii centrale, Adrian Vasilescu, odata inlaturata aceasta ultima bariera, leul a devenit o moneda pe deplin covertibila, adica acceptata pe toate pietele internationale. Acesta a spus ca trecerea la convertibilitatea totala a leului nu va aduce efecte spectaculoase privind cursul monedei nationale, aratand ca de mai multa vreme leul are fluctuatii mici fata de euro, fenomen care este asteptat sa continue.
De altfel, procesul liberalizarii contului de capital a fost unul gradual. A inceput din 2001 si, desi trebuia incheiat in 2004, a fost pelungit pana la inceputul acestei luni. Analistii considera ca, data fiind intinderea pe o perioada de cinci ani a procesului, socul a fost absorbit si nu se asteapta la efecte serioase. Convertibilitatea totala a monedei nationale presupune ca leul poate fi schimbat la o banca din strainatate pe euro sau dolari, a explicat analistul Liviu Voinea. 'Asta se poate intampla doar daca bancile respective din strainatate au rezerve de lei si, de asemenea, daca leul este si cotat pe pietele internationale', a spus Voinea. El a precizat ca ultima bariera ridicata din calea liberalizarii contului de capital expune pietele financiare din Romania vulnerabilitatilor pietelor externe. 'Bursa noastra si, in general, moneda noastra, piata noastra financiara, toate acestea vor reactiona in consonanta cu pietele internationale de capital si probabil, in primul rand, cu cea europeana. Deci, daca ei vor avea probleme, vom avea si noi. Daca ei vor avea bani de investit, vor investi, printre altele, si la noi', a explicat Voinea.
Efectele masurilor care se aplica incepand cu data de 1 septembrie vor fi destul de limitate.
Oficialii BNR nu se asteapta la intrari masive de capital, dar estimeaza o usoara crestere a volatilitatii cursului de schimb al leului, ca urmare a prezentei mai active a investitorilor straini care au acum acces si la alte instrumente pe termen scurt.
Sursa: Romania Libera, 4 septembrie 2006.' -
CNVM nu a aprobat Codul Bursier
Cronica Romana
___
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) nu va aproba proiectul Codului Bursier in forma promovata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si urmeaza a impune sanctiuni in cazul in care aceasta isi mentine refuzul de a duce la indeplinire prevederile legale
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a anuntat ca nu a aprobat textul Codului Bursei deoarece, din punctul de vedere al autoritatii pietei de capital, acesta nu este in deplina concordanta cu legislatia in domeniu, fapt cauzat de “refuzul constant al BVB de a prelua in reglementarile sale observatiile comunicate de CNVM”.
Referindu-se la unele opinii exprimate in spatiul public, de catre persoane care reprezinta Bursa de Valori Bucuresti (BVB), referitoare la rolul pe care operatorul de piata trebuie sa il joace in activitatea de supraveghere a pietelor reglementate, CNVM sustine ca nu s-a derobat de la responsabilitatile care ii revin conform legii, dar nici nu va accepta ca alte institutii ale pietei, cu atat mai putin una atat de importanta precum Bursa de Valori Bucuresti, in calitatea sa de operator de piata, sa se sustraga acestora.
Inadvertente fata de legislatia din domeniu
In conformitate cu art. 281 alin. (1) din Legea 297/2004, toate entitatile pietei de capital, inclusiv BVB, aveau obligatia sa se incadreze in prevederile legii cel tarziu pana la sfarsitul lunii ianuarie 2006. Aceleasi solicitari au fost adresate si operatorului de piata S.C. Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri S.A. Sibiu, care a operat modificarile cerute de CNVM in temeiul legii, reglementarile BMFMS fiind aprobate, inca din 30 ianuarie 2006. BVB a depus la CNVM cererea de autorizare a operatorului de piata si a pietei reglementate in data de 17 noiembrie 2005, insotita de documentele prevazute de reglementarile in vigoare.
“Cu ocazia analizarii acestora, directiile de specialitate din CNVM au constatat numeroase inadvertente si lipsa unor precizari explicite cu privire la aplicarea unor articole, nu numai in continutul Actului constitutiv, al Regulamentului de organizare si functionare, ci si in proiectul Codului Bursei”, se mentioneaza in comunicatul CNVM. Principala solicitare a Comisiei este legata de obligativitatea inserarii in textul Codului a prevederilor ce tin de prevenirea si detectarea practicilor de manipulare a pietei.
Intrucat observatiile formulate nu au fost operate in totalitate de BVB pana la expirarea termenului mai sus mentionat, in sedinta CNVM din 30 ianuarie 2006 s-a hotarat autorizarea operatorului de piata S.C. Bursa de Valori Bucuresti S.A. si a pietei reglementate administrata de acesta, sub conditia ca BVB sa transmita in termen de 45 de zile modificarea reglementarilor pietei, in conformitate cu prevederile Legii 297/2004 si ale Regulamentului CNVM nr. 14/2004.
Marul discordiei: Prevenirea si detectarea practicilor de manipulare a pietei
La 21 februarie 2006, BVB a solicitat CNVM prelungirea termenului de 45 de zile, invocand necesitatea revederii intregului set de reglementari aferent operatorului de piata si operatorului de sistem, in concordanta cu programul de dezvoltare stabilit de noul Consiliu al BVB, ales de AGA in 4 februarie 2006. Urmare acestei solicitari, CNVM a prelungit termenul de prezentare a Codului BVB pana in data de 15 mai 2006. Bursa de Valori Bucuresti a transmis proiectul Codului Bursei in 8 mai 2006, continand o parte din modificarile solicitate de CNVM, fara a introduce insa prevederi concrete in sensul prevenirii si detectarii practicilor de manipulare a pietei.
Ulterior, in perioada mai-iulie a fost purtata o corespondenta complexa intre directiile de specialitate din CNVM si executivul BVB, fiind organizate si intalniri la sediul autoritatii pietei, pentru a se discuta punctual prevederile proiectului de Cod al Bursei si observatiile formulate de executivul CNVM. In sedinta de Comisie din 17 iulie, avand pe ordinea de zi propunerea de aprobare de catre CNVM a Codului BVB, au fost invitati reprezentantii conducerii Bursei, CNVM reiterandu-si solicitarea ca Bursa sa completeze proiectul Codului cu prevederi privind prevenirea si detectarea manipularii pietei, similare dispozitiilor cuprinse in vechile reglementari al Bursei. “Ignorand faptul ca autoritatea are posibilitatea, in conformitate cu prevederile Legii pietei de capital, sa solicite si sa impuna operatorilor de piata si/sau de sistem modificarea reglementarilor proprii, BVB nu a dat curs solicitarii CNVM”, se precizeaza in comunicat.
“In conditiile in care BVB refuza cuprinderea in reglementarile proprii a unor prevederi de natura a facilita identificarea cazurilor de manipulare de piata, este greu de crezut ca va putea fi pusa in practica obligatia legala - nu optiunea, asa cum reiese din actualul proiect al Codului Bursei - ca BVB sa furnizeze institutiilor abilitate informatii cu privire la asemenea cazuri”, sustine CNVM.
Sursa: Cronica Romana, 4 Septembrie 2006.
01.09.2006
-
Afacerile IAR la 6 luni, mai mari decat tot anul trecut
ZF RO - FONDURI MUTUALE IARV
___
Compania IAR Brasov, specializata in constructia si reparatia de elicoptere, a realizat in primul semestru o cifra de afaceri de 28,8 mil. euro (102 mil. lei), cu 16% mai mare decat afacerile de pe tot anul trecut.
Profitul net al companiei s-a majorat de peste 2,2 ori fata de nivelul inregistrat in primele sase luni ale lui 2005, ridicandu-se la 3,6 mil. euro (12,77 mil. lei).
Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru comentarii.
Actiunile IAR au fost unele din cele mai profitabile de pe piata de capital in primele opt luni, inregistrand o crestere de circa 330%.
In primul semestru al lui 2005, compania obtinuse un profit net de 1,58 mil. euro (5,8 mil. lei), la o cifra de afaceri de 13,17 mil. euro (48,2 mil. lei). La finele anului trecut insa, profitul companiei a scazut la 0,71 mil. euro (2,6 mil. lei), din cauza rezultatului financiar negativ din ultimul trimestru. Compania si-a reevaluat la finele anului trecut creantele si datoriile in valuta, din aceasta operatiune rezultand o pierdere financiara de 5 mil. euro.
Profitul din exploatare al companiei s-a ridicat in primul semestru la 4,38 mil. euro (15,5 mil. lei), fata de un nivel de 2,45 mil. euro (9 mil. lei) in perioada similara a lui 2005. Veniturile din exploatare s-au majorat cu 56%, pana la 36 mil. euro (128 mil. lei), in timp ce cheltuielile de exploatare au crescut cu 53%, la 31 mil. euro (112 mil. lei). Datoriile companiei se ridicau la finele lunii iunie la 72,5 mil. euro (258 mil. lei), in scadere cu 10% fata de nivelul de la sfarsitul anului trecut. Cea mai mare parte a datoriilor o reprezentau creditele si datoriile asimilate, a caror valoare se ridica la 40,3 mil. euro (143 mil. lei).
IAR a contractat in a doua parte a anului trecut un credit in valoare de 10,3 mil. dolari (8,5 milioane de euro) pentru a-si asigura capitalul de lucru necesar derularii a doua contracte pentru modernizarea unor elicoptere pentru aviatia si marina romana. Valoarea celor doua contracte care intra in cadrul programului NATO se ridica la circa 25 mil. dolari (peste 20 mil. euro).
IAR lucreaza la acest proiect alaturi de compania israeliana Elbit Systems, care va furniza partii romane echipamente electronice si sisteme pentru zborurile de noapte, acest contract fiind destinat alinierii flotei romanesti la standardele impuse de NATO.
Compania mai are in derulare si un contract cu armata Emiratelor Arabe Unite pentru livrarea a 25 de elicoptere Puma. Contractul a fost incheiat in urma cu trei ani si se va finaliza anul viitor. IAR are asigurate contracte de productie pentru aproape intreaga capacitate pana in 2007, avand contracte si pentru 2008 si 2009.
Actionarul majoritar al IAR Brasov este Ministerul Economiei si Comertului, care detine aproape 65% din actiuni. Un pachet de circa 7,3% se afla in posesia Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, iar SIF Transilvania are o participatie de 4,57%. Restul de 23,2% din actiuni se afla in posesia micilor actionari.
Guvernul intentioneaza sa initieze in perioada urmatoare procesul de privatizare a IAR, acesta fiind unul din motivele cresterii puternice a actiunilor IAR pe RASDAQ. Primele discutii au avut loc in martie cu reprezentanti ai grupului european de aeronautica EADS si ai grupului franco-german Eurocopter, filiala a grupului EADS.
Ultima tranzactie cu titluri IAR s-a realizat ieri la 5,45 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei fiind de 29 mil. euro.
Sursa: Ziarul Financiar, 1 septembrie 2006. -
Flamingo stabileste bugetul pe 2006, ca urmare a achizitiei Flanco
Curierul National
___
Actionarii companiei Flamingo International vor discuta, in cadrul Adunarii Generale convocata de Consiliul de Administratie, bugetul consolidat aferent anului 2006, ca urmare a achizitiei companiei Flanco International, transmite un comunicat remis BVB. AGA Ordinara va avea loc la data de 9 octombrie 2006. In aceeasi zi, in cadrul AGA Extraordinare, actionarii vor analiza propunerea CA de dizolvare si lichidare voluntara, sau transferare a proprietatii asupra partilor sociale ale Flamingo Digital Shop SRL din Sofia, Flamingo Digital Shop DOO Belgrad si a societatilor Flamingo Software SRL din Iasi si Flamingo Networking and Communications Otopeni.
De asemenea, Flamingo anunta deschiderea celui de-al patrulea magazin Flanco World, situat in complexul comercial Baneasa Business Center.
Planul de dezvoltare a lantului Flanco World include deschiderea a inca doua noi locatii pana la sfarsitul anului 2007, ajungand astfel la un total de sase magazine.
In primele sase luni ale anului, compania Flamingo International a obtinut o cifra de afaceri de 94,12 milioane lei, si o pierdere de 6,14 milioane lei. Grupul Flamingo International si-a majorarat capitalul social cu 25,6 milioane de lei, pana la 77,9 milioane de lei, ca urmare a achizitionarii intregului pachet de actiuni al companiei Flanco International, tranzactie finalizata in luna mai. In urma subscrierii, compania a obtinut peste 112 milioane de lei, din care peste 86 de milioane au fost incorporate in rezerve.
Sursa: Curierul National, 1 septembrie 2006.
Pagina