Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

13.11.2007

  • Cemacon Zalau si-a marit profitul de 4 ori in primele noua luni, la 3,75 milioane lei

    BURSA.RO - TITLURILE ZILEI   CEON

    ___
    Producatorul de caramizi si tigle Cemacon Zalau (CEON) a afisat in primele noua luni din 2007 un profit net de 3,75 milioane lei (1,11 milioane euro), de peste patru ori mai mare fata de aceeasi perioada din 2006, pe fondul cresterii cifrei de afaceri, a informat luni societatea.

    In primele trei trimestre din 2007, afacerile companiei s-au cifrat la 25,4 milioane lei (7,57 milioane euro), in crestere cu 30,2% fata de intervalul echivalent al anului trecut, cand acestea au fost de 19,5 milioane lei. In intervalul ianuarie-septembrie din 2006, profitul pe care l-a avut societatea a fost de 913.800 lei.

    Cemacon Zalau are un capital social de 7,3 milioane lei (2,12 milioane euro), divizat in 2,93 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarii principali ai companiei sunt SSIF Broker Cluj-Napoca cu 12,41%, Ceramica SA cu 10,34% si MEI Roemenie & Bulgarije Fonds NV cu 10,12% din totalul actiunilor.

    Sursa: Bursa, 13 noiembrie 2007

    mai mult

12.11.2007

  • Cu un profit de sase ori mai mare, Romcab se pregateste de o majorare de capital

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   MCAB

    ___
    Producatorul de cabluri electrice Romcab din Targu Mures a obtinut in primele noua luni un profit brut de 620.000 de euro (2,02 milioane de lei), de sase ori mai mare comparativ cu profitul din perioada similara a anului trecut.

    Romcab a realizat la finalul lunii septembrie o cifra de afaceri de 11,7 mil. euro, in crestere cu 12% fata de vanzarile din primele trei trimestre din 2006.

    Reprezentantii companiei au precizat ca in acest an au fost concretizate contractele incheiate cu unii dintre principalii producatori din industria auto, firma furnizand conductori auto si cablaje auto destinate dotarii autoturismelor marca Honda, Mazda, Mercedes si Opel.

    Cresterea vanzarilor destinate industriei auto a fost in 2007 de peste doua ori, astfel incat vanzarile catre acest segment de piata au depasit o pondere de 30% in cifra de afaceri.

    Conducerea Romcab a mai precizat ca intentioneaza sa deruleze o majorare de capital cu scopul obtinerii finantarii necesare proiectelor de dezvoltare pe care le are compania. Actionarul majoritar al Romcab, firma Sadalbari SRL, a vandut saptamana trecuta 4,36% din actiunile firmei, banii urmand sa fie folositi in cadrul majorarii de capital, potrivit reprezentantilor companiei.

    Actiunile Romcab au facut saptamana trecuta obiectul unor tranzactii mari, prin care s-au transferat in total peste 10% din actiuni.

    Alaturi de Sadalbari, un alt vanzator important a fost Daniel tepes, actionarul majoritar al societatii de brokeraj HTI Valori Mobiliare. Cumparatorii pachetelor vandute de cei doi actionari au fost fondul olandez MEI si un fond de investitii al bancii Morgan Stanley.

    Conducerea Romcab spune ca daca actiunile se vor apropia de valoarea 'reala', va continua sa mai vanda din titluri.

    'Intentionam sa mai vindem in situatia in care valoarea actiunii va ajunge aproape de nivelul real al acesteia si pentru a sustine pe viitor necesitatea de lichiditati a companiei avand in vedere planurile de dezvoltare ale acesteia. Deocamdata valoarea actiunii este sub valoarea determinata de calculul prin metoda activului net, deci expectativa noastra este de crestere puternica in perioada imediat urmatoare', a declarat Carmen Magyari, asistent manager in cadrul Romcab.

    Oficialii societatii nu exclud o asociere cu o alta companie in viitor. 'Tot timpul am fost, suntem si vom fi in discutii cu parteneri de prim rang din industria de profil pentru vanzare-cumparare sau asociere. Aceasta este piata in industrie si nu excludem o consolidare a pietii sub umbrela Romcab', a precizat Magyari.

    Romcab estimeaza pentru finalul acestui an o cifra de afaceri de 16,1 milioane de euro, in crestere cu 17% fata de anul trecut, in timp ce profitul net este estimat la nivelul a 5% din cifra de afaceri.

    Compania se afla in reorganizare judiciara de la finele lui 2004 din cauza asumarii de garantii pentru firmele care faceau parte din Grupul Paneuro, fostul actionar majoritar.

    'Date fiind conditiile actuale, se estimeaza ca procesul de reorganizare va fi finalizat pana in data de 15 noiembrie', a spus Carmen Magyari.

    Sursa: Ziarul Financiar, 12 noiembrie 2007'

    mai mult

  • Tender: Prospectiuni va deschide un centru operational in Dubai

    Wall-Street.ro   PRSN

    ___
    Compania Prospectiuni Bucuresti (PRSN) vrea sa deschida in 2008 un centru operational in Dubai, pentru activitatile sale din zona Golfului Persic, si estimeaza ca anul viitor afacerile pe plan extern ale companiei vor inregistra un boom, a declarat Ovidiu Tender, presedintele Prospectiuni.

    Printre planurile de viitor ale companiei se numara si patrunderea pe piata din Iran si Libia. Presedintele Prospectiuni Bucuresti a afirmat ca este interesat de tarile din zona Golfului, semnand deja un contract cu Compania Nationala Iraniana de Petrol.

    Referitor la deschiderea unui centru operational in Dubai, Ovidiu Tender a declarat: 'Daca intram acolo nu o sa mai iesim'.

    Tender a mai spus ca anul 2008 va fi un boom pentru activitatile pe plan extern ale Prospectiuni, pentru ca stie foarte bine necesarul pe plan mondial, potrivit NewsIn.

    Contractul din Iran prevede lucrari pe o suprafata de 500 km patrati, cu o echipa de 20 de oameni din cadrul Prospectiuni si forta de munca locala. Contractul se va ridica la 3,1 milioane euro si se va desfasura pe o durata de aproximativ trei luni.

    Pentru urmatorii doi ani, Prospectiuni vrea sa incheie contracte externe cu o valoare de 30-40 milioane euro, iar recuperarea investitiilor s-ar putea realiza in circa doi ani.

    Pe piata interna, compania are in vedere o mentinere a afacerilor, in special cu OMV-Petrom si Romgaz.

    Toate proiectele de dezvoltare a Prospectiuni vor fi finantate din credite de la furnizori, surse proprii si noi aporturi in numerar din partea actionarilor. Ovidiu Tender a declarat ca tocmai de aceea nu a acordat dividende si nici nu o sa acorde pe viitor, pentru ca banii vor merge exclusiv pentru dezvoltare.

    Tender a declarat ca nu are de gand sa vanda din participatia la Prospectiuni, deoarece compania nu a ajuns nici macar la jumatate din potential.

    Sursa: Wall-Street, 12 noiembrie 2007'

    mai mult

  • Profitul Policolor a scazut cu 27%

    Interesul Public   

    ___
    Producatorul de vopseluri Policolor a afisat un profit net de 6,65 milioane lei pentru primele noua luni ale anului in curs, in scadere cu 27% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand profitul s-a ridicat la 9,21 milioane lei. In perioada analizata, compania a inregistrat venituri totale de 125,29 milioane lei, in timp ce cheltuielile au ajuns la 117,44 milioane lei. Cifra de afaceri neta a depasit 130,80 milioane lei, iar nivelul creantelor raportat pentru primele trei trimestre ale acestui an a atins suma de 40,81 milioane lei, pe fondul unor datorii de 43,61 milioane lei. Compania Policolor, cel mai mare producator roman de profil, a fost privatizata in 1997, cand Fondul Roman de Investitii impreuna cu Romanian American Enterprise Fund (RAEF) au preluat 51% din capitalul social al societatii. In 1998, Policolor a achizitionat pachetul majoritar al Orgachim, cel mai mare producator de lacuri si vopsele din Bulgaria.

    Sursa: Interesul Public, 12 noiembrie 2007

    mai mult

  • Transelectrica, pierderi de 6,5 mil. euro in T3, din cauza scumpirii energiei

    DailyBusiness.ro   TEL

    ___
    Transelectrica Bucuresti (TEL) a afisat pentru al treilea trimestru din 2007 o pierdere de 21,97 mil. lei (6,5 mil. euro), pe fondul cresterii pretului energiei pentru consumul propriu si tehnologic, a informat vineri compania.

    Transportatorul national de electricitate a raportat in perioada iulie-septembrie 2006 un profit net de 53,62 milioane de lei, potrivit NewsIn.

    Cifra de afaceri a Transelectrica din al treilea trimestru al acestui an a urcat cu 23%, la 664,41 milioane lei (197,98 milioane euro), comparativ cu acelasi interval din 2006, cand afacerile s-au cifrat la 540,15 milioane lei (153,4 milioane euro).

    Pe primele noua luni din 2007, Transelectrica are un profit net de 32,61 milioane lei (9,72 milioane euro), de cinci ori mai mic decat in perioada echivalenta a anului trecut (163,61 milioane lei).

    Scaderea profitului a fost influentata de cresterea cu 38%, in primele sapte luni din 2007, a pretului reglementat la care compania a achizitionat electricitate pentru consumul propriu si tehnologic. De asemenea, pentru evitarea incarcarii liniilor electrice dincolo de limita tehnica, compania a cumparat energie de pe piata de echilibrare, ceea ce a dus la costuri suplimentare mai mari de noua ori decat cele estimate.

    Cifra de afaceri a Transelectrica a avansat cu 2,57% in primele noua luni din 2007, la 1,707 miliarde lei (508,7 milioane euro), fata de perioada similara a lui 2006, cand afacerile s-au situat la 1,664 miliarde lei.

    Pentru perioada ianuarie-septembrie 2007, compania a raportat veniturile totale de 1,763 miliarde lei, cu 3,45% peste cele din intervalul echivalent din 2006, si cheltuieli totale de 1,704 miliarde lei, in crestere cu 13,56% fata de primele noua luni ale anului trecut.

    Pentru acest an, Transelectrica estimeaza un profit brut de 75 milioane lei, in crestere cu 7,14% fata de 2006, si venituri totale de 2,574 miliarde lei, cu 21,4% peste nivelul anului trecut.

    Actiunile Transelectrica se tranzactioneaza la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti. Compania are un capital social de 733 milioane lei, divizat in 73 milioane de actiuni la o valoare nominala de 10 lei/actiune.

    Titlurile TEL au incheiat sedinta de vineri pe o apreciere usoara, de 0,27%, pana la 36,9 lei/actiune.

    Sursa: Daily Business, 12 noiembrie 2007

    mai mult

  • Investitiile reduc drastic profitul Kandia-Excelent

    Business Standard   

    ___
    Producatorul de dulciuri Kandia-Excelent, din Bucuresti, si-a vazut diminuat de peste 12 ori profitul net pe primele noua luni ale anului 2007 fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 0,96 mil. lei (0,29 mil. euro), potrivit raportarii trimise la Bursa. Cheltuielile s-au ridicat la 97,4 mil. lei (circa 29 mil. euro), crescand cu 17,7%, mai ales datorita investitiilor. Compania a finalizat in iunie achizitia liniei de produse zaharoase a Kraft Foods, care a implicat diferite echipamente si marcile de produse zaharoase Silvana si Sugus. Costul achizitiei a fost estimat anterior la zece mil. euro. Investitiile si costul restructurarii ar putea duce la reducerea profitului de trei ori fata de 2006.

    Actionarul majoritar este Grupul Cadbury Schweppes, care a cumparat 93,2% dintre actiunile companiei pentru 326,4 mil. lei (99,5 mil. euro) si deruleaza, pana maine, o oferta de preluare a celorlalte actiuni pentru 23,37 mil. lei (7,1 mil. euro), la un pret de 2,9 lei/titlu. Principalii competitori ai Kandia-Excelent pe piata ciocolatei sunt Kraft Foods Romania, Heidi Chocolate Suisse si Supreme Chocolats.

    Sursa: Business Standard, 12 noiembrie 2007

    mai mult

09.11.2007

  • Morgan Stanley isi continua achizitiile in Romania

    Interesul Public   

    ___
    Morgan Stanley & Co. International Ltd si-a marit la 10% detinerea in cadrul producatorului de conductori si cablaje electrice Romcab Targu Mures (MCAB). Ca urmare a acestor operatiuni, in sedint ele de marti si miercuri, titlurile Romcab Targu Mures (MCAB) au fost cele mai lichide din piata Rasdaq, pe segmentul tranzactiilor comune (Regular), cu un rulaj cumulat de peste 8,5 milioane lei, in urma tranzactionarii a peste 15% din capitalul social al companiei. Miercuri, Morgan Stanley a raportat o detinere de 5,63%, iar ieri a anuntat marirea detinerii pana la 10% din Romcab Targu Mures. Suma platita de Morgan Stanley pentru participatia de 10% din Romcab se ridica la 5,6 milioane lei. Romcab Targu Mures are un capital social de 14 milioane lei, divizat in 5,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al Romcab este firma Sadalbari SRL, care controleaza 85,83% din totalul titlurilor. La sfarsitul lunii octombrie, Daniel Tepes, presedintele companiei de brokeraj HTI Valori Mobiliare, a raportat o detinere de 5,25%. Compania a raportat, pentru primele sase luni ale acestui an, un profit net de 1,43 milioane lei, de 9,2 ori mai mare decat in perioada similara a anului trecut. Afacerile Romcab Targu Mures s-au mentinut la 23 milioane lei, cu doar 1% peste nivelul inregistrat in acelasi interval din 2006.

    Sursa: Interesul Public, 9 noiembrie 2007

    mai mult

  • Gazprom este interesat de achizitionarea companiei Romgaz

    HotNews.ro   

    ___
    Grupul rus Gazprom este interesat sa achizitioneze pachetul majoritar de actiuni al Romgaz Medias, in momentul in care compania va fi scoasa la privatizare, se afirma intr-un comunicat al firmei Lowe Public Relations, transmis din partea ministerului rus al Tehnologiei Informatice si Comunicatiilor.

    'Gazprom intentioneaza sa participe la apropiata privatizare a companiei Romgaz, de extractie a gazelor', se spune in comunicat.

    Comunicatul a fost transmis jurnalistilor prezenti la o conferinta de presa organizata, joi, la sediul Ministerului Economiei si Finantelor, cu ocazia unei intalniri intre mai multi oficiali romani si rusi.

    Ulterior, Lowe Public Relations a anuntat ca ministerul rus al Comunicatiilor 'este perfect constient ca Romgaz nu este in planurile de privatizare, dar isi anunta interesul daca acest lucru se va realiza vreodata'.

    Totodata, Ministerul Economiei si Finantelor a aratat ca privatizarea Romgaz 'nu este o prioritate pentru minister', iar politica institutiei cu privire la compania din Medias este inclusa in strategia energetica nationala, aprobata de Guvern in septembrie.

    Reprezentantii Romgaz si cei ai Gazprom discuta de cativa ani mai multe proiecte de investitii, printre care construirea unui depozit de gaze la Margineni-Roman si extinderea retelei de tranzit a gazelor rusesti prin Romania, insa pana in prezent nu s-a ajuns la niciun acord.

    Romgaz este principalul producator de gaze naturale din Romania si detine si cele mai mari depozite. Compania extrage anual peste sase miliarde metri cubi de gaze naturale, asigurand aproximativ jumatate din productia interna. Romgaz a inregistrat in primele opt luni ale anului o cifra de afaceri de 2,05 miliarde lei (626 milioane euro).

    Gazprom, cel mai mare furnizor de gaze la nivel mondial, a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit net de 217 miliarde ruble (8,7 miliarde dolari).

    Sursa: Hotnews, 9 noiembrie 2007'

    mai mult

  • Zentiva a afisat pierderi de 385.000 euro in T3, pe fondul scaderii productiei

    DailyBusiness.ro   SCD

    ___
    Producatorul de medicamente Zentiva Bucuresti (SCD) a afisat in trimestrul al treilea din 2007 o pierdere de 1,29 mil. lei (385.000 euro), pe fondul scaderii de 9 ori a profitului din exploatare, in conditiile in care in acelasi interval din 2006, compania a avut un profit net de 11,16 mil. lei (3,16 mil. euro).
    In intervalul iulie-septembrie 2007, Zentiva Bucuresti a inregistrat un profit din exploatare de 2,8 milioane lei, de 9,2 ori mai mic decat in perioada echivalenta a anului trecut (25,8 milioane lei). In plus, in trimestrul 3 din acest an, activitatea financiara a generat o pierdere de 3,81 milioane lei, de trei ori mai mica decat in intervalul similar din 2006 (11,58 milioane lei).

    Afacerile Zentiva Bucuresti s-au cifrat in trimestrul 3 al lui 2007 la peste 38,38 milioane lei (11,44 milioane euro), in scadere cu 37,9% fata de perioada similara a anului precedent, cand cifra de afaceri a fost de 61,81 milioane lei.

    Fata de profitul net din primul semestru al acestui an, de 12,75 milioane lei, pentru primele noua luni din 2007, profitul net a coborat la 11,46 milioane lei si este in scadere cu 37,31% fata primele noua luni din 2006, cand profitul net a fost de 18,28 milioane lei.

    Cifra de afaceri din primele trei trimestre ale lui 2007 s-a mentinut la 167,63 milioane lei (49,95 milioane euro), cat a fost si in aceeasi perioada din 2006.

    Veniturile totale si cheltuielile totale din perioada ianuarie-septembrie a acestui an au scazut cu 22% fata de nivelurile din intervalul similar din 2006, pana la 188,53 milioane lei, respectiv la 171,43 milioane lei.

    Compania Zentiva SA Romania a fost construita pe bazele Uzinei de Medicamente Bucuresti, infiintata in anul 1962. In 1998, societatea si-a schimbat denumirea in Sicomed SA, iar actiunile sale au inceput sa fie tranzactionate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti.

    Societatea are un capital social de 41,69 milioane lei. Principalul actionar este Venoma Holdings Limited cu o detinere de 50,98%, iar Zentiva NV, care controleaza firma Venoma Holdings Limited, detine 23,93% din actiuni.

    Compania are o capitalizare de 563 milioane lei (165 milioane euro), la cotatia de 1,35 lei/actiune, la care a inchis sedinta din 8 noiembrie.

    Sursa: Daily Business, 9 noiembrie 2007

    mai mult

  • Concefa vrea sa ia credite de 20 milioane euro si sa majoreze capitalul de patru ori

    BURSA.RO - TITLURILE ZILEI   COFI

    ___
    Conducerea companiei de constructii Concefa Sibiu (COFI) propune actionarilor contractarea unor credite de pana la 20 milioane euro si majorarea de patru ori a capitalului social, prin aport in numerar, pana la 19,16 milioane lei, a anuntat joi compania.

    In adunarea din 17 decembrie, actionarii inregistrati la data de 1 decembrie vor dezbate propunerile de creditare. Conducerea propune contractarea unui plafon de creditare pana la 10 milioane euro si contractarea unui credit de investitii imobiliare pana la limita a 10 milioane euro.

    Daca actionarii vor aproba majorarea de capital, vor fi emise 143,69 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarii existenti la data de inregistrare ar putea subscrie trei actiuni noi la una detinuta. Conducerea propune ca data de inregistrare pentru majorarea de capital data de 8 ianuarie.

    Compania este specializata in constructii de cladiri si lucrari de geniu civil si are un capital social de 4,79 milioane lei, divizat in 47,9 milioane de titluri, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este Horatiu Cercel, care detine 61,07%, in vreme ce Mihaela Raicu detine 6,80%.

    Compania de constructii Concefa Sibiu (COFI) a realizat in primul semestru din 2007 un profit net de 1,74 milioane lei (556.680 euro), de 5,66 ori mai mare decat in acelasi interval din 2006 ( 308.000 lei), pe fondul cresterii afacerilor cu 80%. In prima jumatate a acestui an, Concefa Sibiu a obtinut o cifra de afaceri de 30,5 milioane lei (9,73 milioane euro), in crestere cu 80% fata de perioada similara a anului trecut, cand afacerile s-au cifrat la 16,94 milioane lei.

    Sursa: Bursa, 9 noiembrie 2007

    mai mult

Pagina

inchide