Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

07.10.2005

  • Romania, locul 2 in regiune ca volum al investitiilor straine in 2004

    Gandul   

    ___
    Romania ocupa locul doi in regiunea Europei Centrale si de Est si a Comunitatii Statelor Independente (CSI) din punct de vedere al nivelului investitiilor straine atrase anul trecut, devansata doar de Federatia Rusa, depasind astfel tari precum Ungaria si Cehia.

    Potrivit Raportului Mondial al Investitiilor realizat de Conferinta Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD) si prezentat, ieri, de reprezentantii Biroului ONU din Romania, fluxurile de investitii straine directe (ISD) inspre tarile din Sud-Estul Europei si din CSI au inregistrat o crestere pentru al patrulea an consecutiv. Volumul ISD atrase de regiune in 2004 a ajuns la un maxim istoric de 35 de miliarde de dolari. Romania a inregistrat un nivel-record al ISD in 2004, respectiv 5,1 miliarde de dolari, in crestere cu peste 116% fata de anul anterior, valoare datorata, in mare parte, privatizarii din domeniul energetic, petrolier si cel al gazelor. De asemenea, o contributie importanta au avut si proiectele noi de investitii din industria constructoare de masini si servicii.

    „Evolutia pozitiva din domeniul ISD se mentine si in primele sapte luni ale acestui an, Romania fiind atractiva inca pentru investitorii straini. Astfel, investitiile straine directe au crescut in aceasta perioada cu 29,8% fata de perioada similara a anului trecut”, a declarat Iustina Lutan, consilier in cadrul Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS), care a fost prezenta la lansarea raportului.
    In aceasta regiune, Romania si Bulgaria au fost principalele beneficiare ale capitalului strain, care au atras peste 70% din totalul investitiilor realizate in 2004. Ungaria a atras anul trecut un volum de 4,1 miliarde de dolari de investitii straine directe, ajungand la un sold al ISD de peste 60 de miliarde de dolari. In Romania, soldul la sfarsitul lui 2004 a atins 18 miliarde de dolari.

    Salariile competitive – principala atractie
    „Raportul prevede ca in viitorul apropiat investitiile straine directe vor continua sa creasca in Europa de Sud-Est si in CSI, mai ales datorita salariilor foarte competitive. Aceasta regiune va atrage un numar din ce in ce mai mare de investitori care doresc sa-si sporeasca eficienta si sa-si diminueze costurile proiectelor lor orientate spre export”, a declarat Soknan Han Jung, coordonator rezident ONU in Romania. Potrivit acesteia, previziunea se bazeaza si pe faptul ca investitiile straine se vor indrepta spre tarile care dispun de resurse de materii prime si energie. „Pentru tarile care au devenit membre ale Uniunii Europene nu s-au inregistrat cresteri mari de capital strain, dar s-a schimbat structura acestuia, predominante fiind investitiile cu valoare adaugata mare. Aceasta miscare a determinat o oportunitate pentru Romania si alte tari din zona”, a precizat Florin Bonciu, profesor universitar, fost director-consilier la Agentia Romana de Dezvoltare. In opinia sa, pe fondul relocarilor din centrul si vestul Europei si finalizarii procesului de privatizare, nivelul ISD din regiune va continua sa se mentina la un nivel ridicat. „Adevarata competitie incepe insa dupa finalizarea privatizarilor, in momentul in care vom avea doar achizitii si fuziuni”, a adaugat Bonciu.

    Sursa: Gandul, 7 octombrie 2005.

    mai mult

  • Seres: Patriciu ar putea primi conducta Midia-Constanta

    Curierul National   RRC

    ___
    Conducta de transport al produselor petroliere dintre Midia si Constanta ar putea fi oferita spre concesionare companiei Rompetrol, daca firma isi va exprima interesul, a declarat, ieri, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres.

    'Am putea sa i-o dam in administrare, daca isi va exprima interesul, sub o forma de concesiune in care va trebui sa plateasca o redeventa', a precizat Seres, potrivit Mediafax. La intalnirea de la inceputul acestei saptamani dintre reprezentantii companiilor petroliere si seful statului, presedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, a prezentat trei solutii prin care pretul carburantilor ar putea fi scazut cu 8-9%. Una dintre acestea era ca Rompetrol Rafinare sa opereze conductele dintre Midia si Constanta, lucru care, in opinia sa, ar elimina costurile suplimentare determinate de pierderile si furturile de petrol inregistrate pe acest traseu. De asemenea, seful Rompetrol a propus micsorarea costurilor de transport si distributie a energiei la un nivel rezonabil, comparabil cu cel din UE. In prezent, pretul practicat pe piata europeana este de 2 - 2,5 euro/MW, in timp ce in Romania acesta se ridica la 13 dolari/MW, potrivit datelor prezentate de Rompetrol.

    In al treilea rand, egalizarea accizelor la benzina si motorina, precum si intarirea normelor de autorizare a depozitelor fiscale, sunt - in opinia lui Patriciu - conditii necesare pentru reducerea costurilor benzinei si motorinei. Oficialul Rompetrol a adaugat ca masurile de combatere a evaziunii fiscale si a contrafacerii produselor petroliere vor determina o diminuare a pietei la negru si vor incuraja producatorii legitimi.

    La intalnirea cu presedintele Traian Basescu au mai participat reprezentantii Lukoil, Petrom-OMV si RAFO.

    Sursa: Curierul National, 7 octombrie 2005.'

    mai mult

06.10.2005

  • Banca Transilvania si Petromidia, in topul firmelor vizate de preluari

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   RRC  TLV

    ___
    Banca Transilvania si Rompetrol Rafinare (Petromidia) se afla printre cele zece companii est-europene cele mai vizate pentru a fi preluate de grupuri occidentale, potrivit unui studiu realizat de Raiffeisen Centrobank (RCB), divizia de investitii bancare a Raiffeisen Zentralbank. Potrivit RCB, Banca Transilvania, cu o cota de piata de 3%, este vizata de cativa ani de catre insitutiile occidentale de credit, insa conducerea considera ca o eventuala preluare nu va avea loc inainte de 2007.

    Pe langa cele doua grupuri romanesti, in top au mai fost incluse, din Polonia, compania petroliera Grupa Lotos precum si producatorul de software Prokom Software. Pachetul majoritar de actiuni al Grupa Lotos, este controlat de stat, iar analistii estimeaza ca grupul va fi privatizat in curand. Prokom se afla intr-o etapa de consolidare, insa, datorita pozitiei dominante de pe piata poloneza de profil, ar putea reprezenta o achizitie interesanta.

    Conform RCB, investitorii occidentali s-ar putea arata interesati de preluarea bancii turcesti TSKB Yatirim Ortakligi, specializata in emisiuni de obligatiuni. Avantajul acestei institutii consta in nivelul ratingurilor, superior celor ale concurentilor. Cea de-a doua companie turca nominalizata este firma de asigurari Gunes Sigorta, care ocupa a sasea pozitie in topul national de profil. Compania este controlata de Vakifbank, grup care se afla in curs de privatizare, ceea ce i-a determinat pe analisti sa preconizeze ca Gunes Sigorta ar putea fi privatizata in cursul anului viitor.

    Compania croata Pliva, cel mai mare grup farmaceutic din regiune, ar putea reprezenta, de asemenea, o tina pentru firmele occidentale. In prezent detinuta in proportie de 60% de investitori institutionali, Pliva produce medicamente generice pe care le exporta in Europa de Est si de Vest, SUA si Rusia. Compania farmaceutica ceha Zentiva, care a incheiat un acord de preluare a Sicomed Bucuresti, ar putea, de asemenea, trezi interesul grupurilor occidentale, intrucat nu are in prezent un investitor stra-tegic. Zentiva este bine pozitionata pe pietele din Europa de Est, statele baltice si Rusia.

    Sursa: Ziarul Financiar, 6 octombrie 2005.

    mai mult

  • Fitch vede perspective pozitive pentru bancile romanesti

    Curierul National   BRD

    ___
    Agentia de rating Fitch vede drept cauza a evolutiei bancilor romanesti cresterea economica, dar si aportul de experienta al actionarilor straini. Potrivit raportului Fitch, circa 55% din activele sectorului bancar sunt controlate in prezent de investitori straini, urmand ca dupa privatizarea Bancii Comerciale Romane si a Casei de Economii si Consemnatiuni, programata pentru prima jumatate a anului viitor, procentajul sa ajunga la 90%, unul dintre cele mai ridicate din Europa. Totodata, britanicii estimeaza o crestere constanta a PIB-ului romanesc in urmatorii doi ani. Calificativul pe termen lung acordat BCR este 'BB plus', cu perspectiva stabila, cel pentru BRD este 'BBB minus', perspectiva fiind tot stabila, la fel si pentru Bancpost. Ratingul Bancii Tiriac, 'B plus', este plasat sub supraveghere, cu perspectiva pozitiva. Fitch a mai acordat ProCredit Romania calificativul 'BB plus', cu perspectiva stabila. Evolutia calificativelor este conditionata de ratingul de tara al Romaniei, in prezent, 'BBB minus'. De asemenea, economistii preconizeaza ca inflatia pentru 2005 va fi de 9,2%. Exista insa si un avertisment: sunt factori care ar putea duce la amanarea integrarii in UE cu un an.

    Sursa: Curierul National, 6 octombrie 2005.'

    mai mult

  • Comenzi pentru Electroputere

    Averea   EPT

    ___
    Societatea Electroputere Craiova a incheiat cu Compania Nationala de Electricitate din Iordania un acord privind livrarea a trei transformatoare de putere electrica si extinderea altor cinci asemenea sisteme, proiectul avand o valoare de 4 milioane de euro, potrivit publicatiei 'Jordan Times'.

    Sistemele vor deservi statiile de transformare a electricitatii Salt, Duleil, Marka, Sahab, Zarqa, Abdoun,Tareq si Al Hashemiyeh din Iordania. Semnarea acordului a avut loc marti, cu ocazia vizitei ministrului roman de Externe, Mihai Razvan Ungureanu in Iordania.

    Sursa: Averea, 6 octombrie 2005.
    '

    mai mult

05.10.2005

  • Petrolul se va termina mai repede decat se anticipase

    Gandul   

    ___
    Petrolul ar putea disparea din istoria omenirii mult mai repede decat se credea, iar companiile-gigant din domeniu trebuie sa investeasca urgent in alte suse de energie daca vor sa supravietuiasca pe piata energetica a viitorului, arata concluziile celui de-al 18-lea Congres Mondial al Petrolului. Incheiat la Johannesburg, la sfarsitul lunii trecute, congresul a relevat ca, in 33 din cele 48 de tari ale lumii care detin rezerve notabile productia de titei scade, inclusiv in sase din cele 11 membre al OPEC. Consumul record inregistrat in 2004 nu anunta vremuri bune, desi neoficial se vorbeste ca tari precum Arabia Saudita, Irak si Rusia ar avea rezerve mult mai mari decat cele recunoscute. Cererea imensa a Chinei si Indiei, adaugata consumului sporit pe pietele traditionale, plus fenomene imprevizibile precum uraganele, violentele din Irak sau amenintarile recente ale Iranului ca nu va mai vinde titei Occidentului dau peste cap orice previziuni asupra momentului – se va instala penuria de petrol la nivel global. Ceea ce se apreciaza aproape unamim este ca, dupa cresterea de preturi din ultimul an, nu va mai exista o descrestere notabila ca aceea care a survenit crizei petroliere din anii `70. In cea mai optimista varianta, ar mai exista suficient petrol pentru circa 100 de ani. In varianta cea mai ingrijoratoare, in cel mult 20-30 de ani discrepanta uriasa dintre cerere si oferta va face din petrol un produs de lux.

    Varianta optimista – sursele alternative de energie vor inlocui la timp petrolul
    La amintitul congres, mai-marii industriei petrolului s-au aratat convinsi ca trecerea la alte surse de energie se va face la timp pentru ca ritmul de crestere al economiei mondiale sa nu aiba de suferit. Energia solara, eoliana, geotermala si biocombustibilii au deja o cresterea anuala constanta de doi la suta. In China, 35 milioane de locuinte au apa calda exclusiv datorita energiei solare. In Norvergia si Suedia, inlaturarea dependentei de petrol este un obiectiv tangibil in urmatorii 20 de ani, deoarece energia reinnoibila ocupa deja 45, respectiv 25 la suta din piata acestor tari. Investitiile in domeniu ale unor companii ca Shell, British Petroleum ori Mitsubishi, plus programele guvernamentale din Brazilia sau China pentru generalizarea biocombustibilor ar putea avea rezultate majore in mai putin de un deceniu. Daca toata energia electrica ar fi produsa altfel decat prin arderea combustibilor fosili, ulterior, dezvoltarea de vehicule pe hidrogen sau biocombustibili din plante si reziduuri organice ar fi mai usoara.

    Varianta pesimista – inainte ca petrolul sa poata fi inlocuit, economia mondiala se va prabusi
    Potivit “piramidei petrolului”, teorie dezvoltata inca din 1956 de geologul companiei Shell, Marion King Hubbert, productia a urcat treptat pana in 2000, anul cu cea mai mare cantitate extrasa, iar acum descreste treptat. In 2020, productia va fi egala cu cea din 1980, in timp ce populatia Terrei va fi aproape dubla fata de acel an. Comparatia cea mai frecventa pe care o fac analistii pesimisti este aceea cu corpul uman. In conditiile in care organismul nostru este 70 la suta apa, o deshidratare cu efecte mortale poate interveni si daca pierdem numai 10-15 la suta din apa din corp. Tot asa, chiar daca petrolul ar continua sa fie extras mai bine de un secol, in momentul in care cererea ar depasi oferta cu doar 10 la suta, economia mondiala s-ar prabusi. Ca exemplu este data criza gazelor naturale din California de acum cativa ani, cand, la un moment dat, desi cererea a depasit cu numai cinci la suta oferta, preturile au explodat pana la 400 la suta. In plus, pesimistii avertizeaza ca extragerea uraniului pentru centralele nucleare, constructia de panouri solare, baterii cu hidrogen si turbine eoline inghite milioane de barili de petrol. Cu alte cuvinte, toate sursele alternative sunt de fapt „derivate” din petrol, iar civilizatia este condamnata la una dintre cele mai grave crize din istorie.

    Sursa: Gandul, 5 octombrie 2005.

    mai mult

  • Disponibilizari la Electroputere Craiova

    Curierul National   EPT

    ___
    Aproximativ 400 de angajati ai fabricii Electroputere Craiova vor ramane fara un loc de munca in perioada urmatoare. Conform strategiei AVAS, disponibilizatii vor primi plati compensatorii. Societatea comerciala Electroputere Craiova este pentru a sasea oara scoasa la privatizare, dupa o tentativa esuata, in februarie 2005. La societatea craioveana lucreaza in prezent 3.200 de angajatii, dar 400 dintre ei vor fi disponibilizati in urmatoarea perioada. Cei care urmeaza sa ramana fara un loc de munca fac parte din personalul administrativ al societatii si vor beneficia de masuri de protectie sociala. Ultimele concedieri au avut loc in luna octombrie a anului trecut, cand de la Electroputere Craiova au plecat 600 de oameni. La sfarsitul lui 2000, uzina avea 5.249 salariati si datorii de 1.030 de miliarde de lei vechi. Dupa cinci ani, adica in primele trei luni ale lui 2005, Electroputere Craiova a inregistrat o cifra de afaceri de 317,4 miliarde de lei, iar pierderile au fost de 71,1 miliarde de lei. Ultima incercare de privatizare a societatii craiovene a fost in luna februarie a anului in curs.

    Sursa: Curierul National, 5 octombrie 2005.

    mai mult

  • Rompetrol propune ieftinirea benzinei cu 3.000 de lei

    Averea   RRC

    ___
    Preturile carburantilor ar putea scadea cu aproximativ 3.000 de lei daca masurile pe care firmele petroliere le-au prezentat ieri presedintelui Traian Basescu ar fi puse in practica. Seful statul a convocat primii patru operatori de pe piata petroliera autohtona pentru a vedea daca exista sau nu solutii de micsorare a preturilor la carburanti, in conditiile in care Romania dispune de resurse petroliere si nu depinde exclusiv de importurile de titei.

    'Presedintele Basescu a salutat propunerile societatilor petroliere, exprimandu-si increderea ca acestea vor fi analizate de Guvern in vederea promovarii unor masuri care sa aiba un efect benefic in indeplinirea obiectivelor din programul de dezvoltare, inclusiv la reducerea inflatiei si a deficitului de plati in comertul exterior', se arata in comunicatul dat publicitatii de presedintie, la sfarsitul intalnirii. Operatorii petrolieri s-au dovedit extrem de discreti atat in privinta discutiilor purtate cat si a propunerilor avansate. Managementul RAFO a anuntat sec 'no comment', in timp ce Petrom-OMV, liderul pietei petroliere si totodata singura companie care proceseaza titei din tara a preferat sa pastreze tacerea. Singura companie care a comentat intalnirea si si-a facut publice propunerile a fost Rompetrol -Rafinare care foloseste exclusiv titei din import.

    Din calculele Rompetrol, a rezultat ca o solutie ar fi egalizarea accizelor la benzina si motorina, intarirea normelor de autorizare a depozitelor fiscale si alte masuri pentru combaterea evaziunii fiscale. Aceasta propunere vizeaza intreaga piata de produse petroliere, nu doar Petromidia si cu toate ca nu a fost explicata suficient, in mod cert egalizarea s-ar traduce prin micsorarea accizelor la benzina. In prezent, benzina fara plumb este accizata cu 327,2 euro/tona in timp ce acciza la motorina este de 259,9 euro/tona, deci mai mica. Egalizarea accizelor impreuna cu operarea de catre Rompetrol a conductelor dintre Midia si Constanta (propunere specifica Rompetrol) si micsorarea costurilor de transport si distributie a energiei la un nivel comparabil cu cel din UE ar putea avea un efect de scadere a preturilor cu 8-9%, a declarat Dinu Patriciu, presedintele Grupului Rompetrol. Acesta a adaugat ca 'propunerile au fost primite pozitiv de presedinte' si ca Traian Basescu 'a promis sprijin pentru rezolvarea lor'.

    Sursa: Averea, 5 octombrie 2005.'

    mai mult

04.10.2005

  • Sicomed si Ozone se lupta in justitie pentru Antinevralgic

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   SCD

    ___
    Compania farmaceutica Ozone a renuntat temporar la comercializarea medicamentelor Antinevrin si Dicarb, ca urmare a deciziei luate de Tribunalul Bucuresti in urma unei actiuni intentate de firma Sicomed Bucuresti. Producatorul bucurestean de medicamente a acuzat reprezentanta din Romania a companiei britanice Ozone ca practica o politica anticoncurentiala prin folosirea unor denumiri similare cu ale Sicomed pentru doua produse. Medicamentele comercializate de Sicomed sunt Antinevralgic si Dicarbocalm, iar cele ale Ozone sunt Antinevrin si Dicarb.

    Demersul initat de Sicomed are la baza un studiu al institutului de cercetare GfK. Potrivit cercetarii, 93% din utilizatorii de medicamente pentru arsuri la stomac au declarat ca denumirile Dicarb si Dicarbocalm seamana, iar 89% dintre utilizatorii de analgezice spun ca numele de Antinevralgii, folosit pentru Antinevrin, seamana cu Antinevralgic. 'Sicomed deruleaza toate demersurile legale necesare in vederea obtinerii unei decizii finale a instantelor de judecata privitor la interzicerea definitiva a producerii si comercializarii medicamentelor sub aceste denumiri', a mai afirmat Klaas Postema, directorul general al Sicomed.

    'Vom face cu siguranta recurs. Pana cand se va lua o decizie irevocabila, vom suspenda comercializarea produselor in cauza', a afirmat Dan Schiopu, directorul general al Ozone. Oficialii companiei sustin ca Dicarb este inregistrat ca supliment alimentar si nu concureaza cu Dicarbocalm, care este un medicament. 'Pe de alta parte avem Antinevrin unde urmeaza sa primim decizia de inregistrare OSIM care a respins opozitia depusa de Sicomed fata de inregistrarea acestei marci', au mai spus reprezentantii Ozone.

    Antinevralgicul a inregistrat vanzari totale de circa 2,3 mil. euro pe primul semestru al anului, potrivit estimarilor Sicomed, iar vanzarile de Dicarbocalm au fost de sub un milion de euro anul trecut. Ozone nu a precizat cuantumul vanzarilor produselor Antinevrin si Dicarb, reprezentantii companiei afirmand ca cele doua produse nu detin o pondere semnificativa in cifra de afaceri a companiei. 'Marcile reprezinta una dintre cele mai importante valori ale unei companii, iar competitia neloiala in aceasta directie poate avea consecinte negative directe asupra dezvoltarii organizatiei. Prejudiciul este cu atat mai mare cu cat, in cazul de fata, sunt afectate doua dintre cele mai importante produse din portofoliul Sicomed: Antinevralgic si Dicarbocalm', a mai spus Postema.

    La randul sau, directorul Ozone spune ca 'in momentul de fata nu putem aprecia valoarea prejudiciului creat, insa exista un prejudiciu major de imagine'. Cele doua produse care vor fi scoase de pe piata temporar sunt produse de compania Fabiol Bucuresti, care are un parteneriat cu Ozone. Aceasta din urma a incheiat parteneriate si cu Mark International din Iasi, Bioeel din Targu-Mures si Santa din Brasov. Compania a inregistrat o dublare a cifrei de afaceri pe primul semestru al acestui an, pana la 11 mil. euro, in urma extinderii portofoliului de la 46 la peste 100 de medicamente comercializate in Romania.

    Vanzarile Sicomed au crescut pe primul semestru al anului cu aproape 35%, de la 21,3 mil. euro la aproximativ 28,4 mil. euro. Compania farmaceutica Zentiva din Cehia a finalizat acordul de preluare a 51% din actiunile Sicomed de la Venoma Holdings, in urma unei tranzactii de 102 mil. dolari. Cehii urmeaza sa faca o oferta publica de preluare a restului de actiuni Sicomed, iar valoarea totala a tranzactiei de preluare este de aproximativ 200 mil. dolari. Procesul propriu-zis intre cele doua companii va incepe pe 11 octombrie, oprirea temporara a vanzarilor fiind dispusa printr-o ordonanta presedintiala (masura cu caracter urgent si provizoriu pe care presedintele unei instante judecatoresti o poate ordona).

    Sursa : Ziarul Financiar, 4 octombrie 2005.'

    mai mult

  • MCTI declanseaza privatizarea Postei Romane

    Curierul National   

    ___
    Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a initiat, luni, procesele de restructurare si privatizare ale Postei Romane prin solicitarea unor servicii de consultanta specifice, informeaza un comunicat al ministerului.

    Companiile interesate si eligibile trebuie sa depuna scrisori de interes care sa contina informatiile generale despre companie (adresa, persoane de contact, tara de origine). Pentru etapa de ofertare, candidatii trebuie sa prezinte documente care sa ateste experienta de consultanti coordonatori pentru Guverne in procesul de restructurare a companiilor de stat cu o cifra de afaceri de minimum 100 milioane de euro. De asemenea, ofertantii trebuie sa faca dovada experientei in restructurarea operatorilor postali, in elaborarea de studii, strategii si planuri de restructurare si reorganizare a operatorilor postali.

    Pentru privatizarea Companiei Nationale Posta Romana, ministerul solicita servicii de consultanta din partea unor banci de investitii de reputatie internationala.

    Bancile interesate si eligibile trebuie, de asemenea, sa depuna scrisori de interes. Candidatii trebuie sa prezinte aceleasi documente ca in cazul restructurarii. In plus, acestia trebuie sa faca dovada experientei in acordarea de consultanta financiara, in fuziuni si achizitii in sectorul de comunicatii postale din Europa si in special din Europa Centrala si de Est. Consultantii se pot asocia, cu conditia ca asocierea sa fie mentionata in scrisoarea de interes. In cazul in care scrisoarea de interes este inaintata de catre un consortiu, atunci aceste informatii vor fi oferite despre toti membrii consortiului si trebuie nominalizat un conducator al consortiului.

    Proiectele se vor realiza in conformitate cu prevederile cadrului legal de restructurare si privatizare din Romania.

    Scrisorile de interes pentru ambele proiecte trebuie transmise la adresa ministerului pana in data de 12 octombrie.

    Dupa primire, acestea vor fi evaluate de comisiile MCTI si toti participantii vor fi notificati asupra rezultatului procesului de precalificare.

    Companiile aflate pe lista scurta vor fi invitate sa intre in posesia cererii de oferte, care va descrie procesul de selectie si angajare a serviciilor mentionate.

    Sursa: Curierul National, 4 octombrie 2005.

    mai mult

Pagina

inchide