Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

17.08.2006

  • Cresterea pretului aluminiului a umflat profitul Alro

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   ALR

    ___
    Alro Slatina, cel mai mare producator de aluminiu primar din Europa Centrala si de Est, a obtinut in primul semestru un profit net de 57,7 milioane de euro (204,5 milioane de lei), de 3,5 ori mai mare comparativ cu profitul inregistrat in perioada similara a anului trecut, in conditiile in care afacerile companiei au crescut cu 60%.

    Cifra de afaceri s-a ridicat in primele sase luni la 318,5 milioane de euro (peste 1,12 miliarde de lei), fata de un nivel de 197,8 milioane de euro (724,2 milioane de lei) in prima jumatate a lui 2005. Cresterea cifrei de afaceri s-a datorat majorarii productiei fizice vandute, dar mai ales cresterii pretului aluminiului pe piata internationala.

    Cotatia medie a aluminiului la bursa londoneza (LME) a crescut cu peste 689 de dolari pe tona comparativ cu primul semestru din 2005, potrivit raportului semestrial al companiei. In primele sase luni ale acestui an, pretul mediu al aluminiului a fost de 2.533 dolari pe tona.

    Productia livrata de Alro in primul semestru a crescut cu 20.318 tone, iar productia fizica s-a majorat cu 11.716 tone, ajungand la 20.318 tone.

    Alro si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de circa 510 milioane de euro si un profit net de circa 75 milioane de euro, de 2,3 ori mai mare decat profitul obtinut anul trecut. Compania a realizat deja peste 75% din profitul bugetat. Alro a finalizat recent fuziunea cu Alprom Slatina si a inceput demersurile pentru fuziunea cu Alum Tulcea, principalul furnizor de materie prima al combinatului. Alro Slatina este detinuta in proportie de 88% de catre grupul Marco Industries, in spatele caruia se afla miliardarul rus Vitali Masitski.

    La Bursa, actiunile Alro au inchis sedinta de ieri la 3,6 lei/actiune, in crestere cu 0,3%. Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 720 de milioane de euro.


    Sursa: Ziarul Financiar, 17 august2006

    mai mult

  • Petrom isi intensifica activitatea in regiunea Marii Caspice

    HotNews.ro   SNP

    ___
    In urma explorarii blocului Jusaly situat in Kazahstan, Petrom a anuntat miercuri ca exista posibilitatea obtinerii unei productii zilnice maxime de 200.000 mc de gaze naturale si respectiv 70 mc de gaz condensat. In prezent, dimensiunea descoperirii si potentialele activitati de exploatare sunt in faza de evaluare.

    Potrivit unui comunicat de presa, in luna decembrie 2005 a fost finalizata sonda de explorare South Rovnaya, in Kazahstan. Aceasta a fost forata la o adancime totala de 2.000 m, sub licenta de explorare Jusaly. In 2006 au fost realizate probe de productie pe patru intervale productive diferite din Jurasic.

    Compania Petrom efectueaza operatiuni de explorare si productie in patru zone din Kazahstan. Contractul de explorare si productie pentru perimetrul Jusaly a fost semnat in luna martie 1999 pentru o perioada de 25 de ani, dintre care 5 ani pentru explorare si 20 de ani pentru faza de productie. In luna mai anul trecut, faza de explorare a fost prelungita cu inca doi ani.

    Pana in anul 2010, Petrom vizeaza stabilizarea unei productii zilnice de 210.000 bep in Romania, cresterea ratei de inlocuire a rezervelor la 70% si extinderea operatiunilor in Regiunea Caspica. Investitiile pentru explorare si productie se vor ridica la circa 300 milioane de euro anual.

    Petrom a castigat drepturile de exploatarea pentru trei noi blocuri petroliere din Romania. In urmatorii trei ani, o suprafata de 15.000 de km2 va fi explorata in vederea descoperirii de noi zacaminte de titei si gaze.

    Anul trecut, compania a produs 5,21 milioane tone de titei si gazolina si 6,19 miliarde mc de gaze naturale. Productia de titei din Kazahstan a fost de 1,1 milioane bep sau 3.068 bep/zi.

    Petrom beneficiaza de rezerve de petrol si gaze estimate la un miliard de barili, o capacitate anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 statii de distributie carburanti in Romania.

    Anul trecut, cifra de afaceri a Petrom a fost de 2.970 milioane euro. In urma majorarii capitalului social, OMV, grupul lider in industria de petrol si gaze din Europa centrala detine aproximativ 51% din actiunile Petrom.


    Sursa: hotnews.ro, 17 august 2006

    mai mult

  • Carbochim, profit de 800 mii de lei

    Curierul National   CBC

    ___
    Compania Carbochim a inregistrat in prima jumatate a anului un profit net de 800.000 de lei, in timp ce cifra de afaceri a ajuns la 16,90 milioane lei, conform datelor financiare transmise Bursei de Valori.

    De asemenea, compania raporteaza datorii ce trebuie platite intr-o perioada de un an, de 10,477 milioane de lei, in timp ce activele imobilizate se ridica la 29,137 milioane de lei. In 2005, compania a inregistrat un profit de 376.000 lei, in scadere cu 85% comparativ cu valoarea din 2004, de 2,4 milioane de lei.

    Anul acesta Carbochim are un plan de investitii de 3,78 milioane euro, pentru achizitionarea unui teren in vederea dezvoltarii productiei, precum si pentru achizitionarea de bunuri si modernizarea unui etaj al cladirii administrative.


    Sursa: Curierul National, 17 august 2006

    mai mult

16.08.2006

  • SIF Banat-Crisana a castigat 2 mil. euro in iulie

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   LION

    ___
    SIF Banat-Crisana a realizat in luna iulie un profit net de aproape 2 milioane de euro (7 milioane de lei), profitul net al societatii dupa primele sapte luni ridicandu-se la circa 23,45 milioane de euro (peste 83 de milioane de lei), conform datelor transmise catre BVB.

    Doar trei SIF-uri au raportat deocamdata rezultatele pe luna iulie.

    Profitul obtinut luna trecuta s-a datorat probabil dividendelor de la societatile pe care SIF Banat-Crisana le are in portofoliu, intrucat compania nu a raportat tranzactii importante pe piata de capital. Conform raportului semestrial al companiei, aceasta mai avea de incasat la finele lunii iunie dividende in valoare de circa 1,3 milioane de euro (4,6 mil. lei).

    Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru a oferi mai multe comentarii.

    In primul semestru al anului, SIF Banat-Crisana obtinuse un profit net de circa 21,46 milioane de euro (76 de milioane de lei), in crestere cu 57% comparativ cu perioada similara a anului precedent.

    Societatea a avut de incasat in acest an dividende in valoare de circa 9,4 milioane de euro (33,3 milioane de lei).

    De asemenea, SIF Banat-Crisana a obtinut in primul semestru venituri de aproape 12,8 milioane de euro (45,2 milioane de lei) din vanzarea unor participatii, dintre care cele mai importante sunt cele de la Silcotub Zalau si Alum Tulcea. In aceasta perioada, compania a realizat investitii de 10,2 milioane de euro (36,2 milioane de lei).

    Activul net al SIF Banat-Crisana la finele lunii iulie era de circa 348 de milioane de euro (1,23 miliarde de lei), iar valoarea activului unitar net era de 2,2432 lei/actiune.

    SIF Transilvania a inregistrat in iulie un profit net de circa 0,4 milioane de euro (1,4 milioane de lei). Compania a vandut la finele lunii iulie un pachet de 0,1% din actiunile Bancii Transilvania, pentru care a incasat circa 1,3 milioane de euro (4,6 milioane de lei). In primele sapte luni, SIF Transilvania a realizat un profit net de 10,4 milioane de euro (36,8 milioane de lei).

    SIF Oltenia a inregistrat in iulie o crestere de profit nesemnificativa, de circa 34.000 de euro (120.000 de lei). SIF Oltenia este insa prima la profit dintre cele trei SIF-uri, cu un castig de 25,9 milioane de euro (91,65 milioane de lei).

    La Bursa, actiunile SIF-urilor au pierdut ieri in medie 0,7%. Titlurile SIF Banat-Crisana au fost suspendate de la tranzactionare, pentru ca au publicat raportul pe semestrul I cu o zi mai repede decat era programat.


    Sursa: Ziarul Financiar, 16 august 2006

    mai mult

  • Zentiva a raportat la sase luni un profit de 2,01 milioane euro

    Wall-Street.ro   SCD

    ___
    Producatorul de farmaceutice Zentiva a inregistrat, pe primele sase luni ale anului 2006, un profit net de 7,12 milioane lei (2,01 milioane euro), la o cifra de afaceri de 105,25 milioane lei (29,73 milioane euro), potrivit raportului companiei, remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

    Producatorul de farmaceutice din Bucuresti a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 192,3 milioane lei si un profit net de 15,99 milioane lei. Compania are un capital social de 41,69 milioane lei si o capitalizare de 646,28 milioane lei.

    In primul trimestru al anului, compania a inregistrat un profit net de 2,94 milioane lei si o cifra de afaceri de 45,25 milioane lei.

    Zentiva a incheiat preluarea a aproximativ 51% din actiunile Sicomed, prin achizitia Venoma Holdings Ltd., companie inregistrata in Cipru, pentru suma de 102 milioane dolari in octombrie anul trecut.

    Zentiva a platit actionarilor Venoma Holdings, printre care Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltarea (BERD) si doua fonduri de investitii elene din grupul Global Finance, suma de 1,8 milioane de euro pentru lichidarea companiei cipriote.

    O luna mai tarziu, compania ceha a lansat o oferta de preluare a pachetelor detinute de actionarii minoritari, iar oficialii Zentiva declarau la acel moment ca doresc delistarea Sicomed de la Bursa de Valori Bucuresti pentru a implementa un plan de restructurare.

    In urma acestei oferte, incheiate in luna ianuarie, Zentiva a cumparat inca 23,93% din actiunile Sicomed si detine acum 74,9% din titlurile companiei farmaceutice romanesti.

    Oferta nu si-a atins scopul, insa, si a intampinat rezistenta fondului american de investitii QVT Fund, care a cerut majorarea pretului de1,37 lei pe actiune, oferit de Zentiva (echivalentul a 0,4797 dolari in septembrie, cand compania ceha si-a anuntat intentia de a lansa oferta), la 1,5 lei (echivalentul aceleeasi sume la lansarea ofertei in noiembrie).

    Fondul american a continuat sa cumpere agresiv actiuni la Sicomed, care si-a schimbat intre timp numele in Zentiva SA, ajungand sa detina circa 13,4% din compania farmaceutica in luna aprilie.

    Compania Zentiva SA Romania a fost contruita pe bazele Uzinei de Medicamente Bucuresti, infiintata in anul 1962. In anul 1998, denumirea societatii devine Sicomed SA. In 1998, actiunile societatii se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti. Grupul Zentiva a achizitionat compania la sfarsitul anului 2005.


    Sursa: wall-street.ro, 16 august 2006

    mai mult

  • Transelectrica intra pe Bursa pe 25 august

    Curierul National   TEL

    ___
    Compania Transelectrica va fi tranzactionata la Bursa de Valori Bucuresti incepand cu data de 25 august 2006, conform declaratiei directorului general al companiei, Stelian Gal. Conform declaratiei lui Gal, reprezentantii companiei si reprezentantii Bursei de Valori, se vor intalni pe 22 august pentru a stabili detaliile. Data stabilita va fi anuntata la 23 august. Initial compania Transelectrica urma sa intre in ringul bursier la 7 august, insa listarea a fost amanata deoarece Adunarea Generala a Actionarilor in care s-a hotarat majorarea capitalului, a fost organizata cu intarziere, avand in vedere perioada concediilor. 'Comitetul Bursei de Valori Bucuresti va decide momentul intrarii la tranzactionare, dar se presupune ca data cea mai probabila va fi 25 august, pentru ca pe 22 august, data anuntata initial, este programata o sedinta privind inscrierea actiunilor la cota BVB', a precizat Gal.

    Actiunile companiei au fost scoase la vanzare prin oferta publica initiala primara. Oferta prevedea vanzarea unui pachet de 7,33 milioane de actiuni, la un pret de 16,8 lei pe titlu. La oferta publica initiala a Transelectrica, investitorii au subscris peste 700 de milioane de lei pentru pachetul de actiuni, ceea ce insemna ca gradul de suprasubscriere a fost de 6,5 ori. Pachetul de 7.329.787 actiuni, in valoare de 123,14 milioane de lei, reprezinta 10% din capitalul social majorat al Transelectrica. Suprasubscrierea inregistrata in transa investitorilor mari a fost de 839%, cu un numar de 141 de subscrieri. La micii investitori au avut loc 4.720 de subscrieri, pentru 10.475.411 milioane de actiuni. Nivelul de suprasubscriere a fost de 357%. Subscrierea in transa investitorilor mici a avut o valoare de 175,98 milioane de lei. Oferta initiala a fost intermediata de Alpha Bank Romania, BRD-Groupe Societe Generale si Raiffeisen Bank.

    Compania Transelectrica este controlata de Ministerul Economiei si Comertului cu o participatie de 72%, dupa ce si-a micsorat participatia de la 85% din titluri. Printre actionarii majoritari sunt Fondul Proprietatea care si-a redus participatia de la 15% la 13,5%, in timp ce un pachet de 10% din actiuni este detinut de 4.861 de investitori, din care 4.567 persoane fizice, iar 294, persoane juridice.


    Sursa: Curierul National, 16 august 2006
    '

    mai mult

15.08.2006

  • Biofarm, castig de 2,1 mil. euro, la fel ca anul trecut

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   BIO

    ___
    Producatorul de medicamente Biofarm Bucuresti a inregistrat in prima jumatate a acestui an un profit net de 7,5 milioane de lei (2,1 mil. euro), un nivel apropiat de cel raportat in perioada similara a anului trecut.

    Cifra de afaceri a atins 29,1 milioane de lei (8,2 milioane euro) in crestere cu 19,1% fata de primele sase luni din 2005.

    Compania estimeaza pentru acest an un profit de 3,6 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 11% fata de anul precedent. Anul trecut producatorul a obtinut un profit net de 3,23 de milioane de euro, care va fi alocat pentru majorarea capitalului social si emiterea de actiuni care vor fi distribuite in mod gratuit actionarilor.

    Biofarm si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 17,7 milioane de euro, in crestere cu 24% comparativ cu vanzarile din 2005. Anul trecut, compania a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 14 milioane de euro, cu 54% mai mare decat in 2004.

    Compania se bazeaza pe lansarea de noi produse, pe imbunatatirea prezentei pe piata a produselor din portofoliu, care sa determine o crestere a volumului de desfacere la intern. Biofarm doreste de asemenea sa-si mareasca exporturile prin patrunderea pe noi piete. Pentru investitii compania are alocat un buget de 2,8 milioane de euro.

    Producatorul a fost infiintat in 1990, iar din 1997 are capital integral privat.

    Compania are un portofoliu de peste 80 de marci, printre cele mai cunoscute numarandu-se Bixtonim, Triferment, Colebil, Anghirol si Cavit. Alti producatori importanti de medicamente din Romania sunt Zentiva (fostul Sicomed), Terapia, Antibiotice Iasi si LaborMed. Cei mai importanti jucatori de pe piata farmaceutica locala sunt GlaxoSmithKline, Hoffmann La Roche, Novartis si Sanofi-Aventis.


    Sursa: Ziarul Financiar, 15 august 2006

    mai mult

  • Salariatii Petrom vor astepta peste 330 de zile pentru a intra in posesia pachetului de 8 la suta din SNP

    Gandul   SNP

    ___
    Actiunile vor fi atribuite direct angajatilor, sindicatul lui Liviu Luca fiind exclus din schema de vanzare.

    Pachetul de 8 la suta din actiunile SNP Petrom, destinat salariatilor companiei, ar putea ajunge la acestia in mai mult de un an, potrivit termenelor prevazute in proiectul de hotarare de guvern elaborat de Ministerul Economiei si Comertului si care urmeaza sa fie discutat de Executiv.

    Mai intai va fi selectat un agent de privatizare, care se va ocupa, alaturi de alte institutii ale statului, de vanzarea catre salariati a actiunilor Petrom. Apoi urmeaza o serie de pasi. Astfel, salariatii sau fostii salariati vor fi informati, prin intermediul presei, timp de 15 zile, despre documentele necesare cumpararii actiunilor. Persoanele indreptatite (care au lucrat la Petrom intre data infiintarii companiei -1997 - si data transferului dreptului de proprietate -14 decembrie 2004) vor avea la dispozitie nu mai putin de 90 de zile lucratoare sa depuna documentatia. Ulterior va fi publicata lista persoanelor indreptatite si va fi acordat inca un termen de 5 zile pentru depunerea eventualelor contestatii. Odiseea vanzarii actiunilor catre salariati nu ia sfarsit aici. Dupa finalizarea contestatiilor, se asteapta inca 90 de zile pana va fi publicat numarul de actiuni aferent fiecarei persoane, calculat ca numar total de actiuni impartit in mod egal tuturor persoanelor acceptate. Ceea ce inseamna ca impartirea numarului de actiuni se va face in mod egal intre cei indreptatiti. Apoi, exprimarea optiunii de cumparare se va putea face timp de 60 de zile lucratoare, ulterior existand un alt termen, de data aceasta de 15 zile, in care actiunile in cauza trebuie achitate. “In urma calculului facut, parcurgand intreaga procedura prezentata in acest proiect de hotarare de guvern si respectand toate termenele mentionate, reiese o perioada de cel putin 330 de zile”, ne-au precizat surse din piata de capital. Proiectul amintit precizeaza ca actiunile urmeaza sa fie vandute direct catre salariatii sau fostii salariati ai Petrom, ocolindu-se astfel sindicatul condus de Liviu Luca. Dreptul de a achizitiona actiuni nu este transmisibil pe calea mostenirii legale, testamentare sau alt mod. Pachetul de 8 la suta din Petrom este estimat pe piata de capital la circa 650 milioane de euro, echivalentul tranzactiilor derulate pe Bursa intr-un trimestru.

    Vanzarea se va realiza la acelasi pret cu care actiunile au fost vandute catre OMV in 2004, reprezentand echivalentul in lei a 0,0525 euro adica 0,2158 lei (RON)/actiune. Pe Bursa o actiune Petrom valoreaza in prezent circa 0,5450-0,5500 lei/actiune.


    Sursa: Gandul, 15 august 2006

    mai mult

  • Cifra de afaceri Impact, crestere cu 24%

    Curierul National   IMP

    ___
    Compania de constructii si dezvoltare imobiliara Impact Bucuresti a inregistrat in primele sase luni un profit de 405.000 lei. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 15,8 milioane de lei, de la 81,5 milioane lei (circa 23,2 mil. euro), in crestere cu 24% fata de nivelul din perioada similara a anului trecut, de 65,7 milioane lei.

    Profitul din prima jumatate a anului in curs este de peste noua ori mai redus decat nivelul din primele sase luni ale anului trecut, cand acesta a fost de aproximativ 3,7 milioane lei.

    In 2005, compania a raportat o reducere a profitului cu 43%, la 10,7 milioane lei, si un nivel al veniturilor de 175,9 milioane de lei, in crestere cu 48%. Pentru 2006, firma Impact si-a propus o majorare a profitului de patru ori, la 44 milioane de lei, precum si obtinerea unui avans al veniturilor cu 15%, la 201,7 milioane lei, odata cu cresterea numarului de proiecte disponibile pe piata. Pana acum, compania are programate investitii de circa 50 milioane euro, in proiecte imobiliare situate doar in afara capitalei. Principalele categorii de servicii oferite de Impact sunt dezvoltarea si contractarea de locuinte in propriile ansambluri rezidentiale, precum si contractarea de spatii de birouri clasa A, cum sunt cele din Centrul de Afaceri Construdava. Centrul de Afaceri Construdava este localizat in zona rezidentiala Baneasa-Pipera si reprezinta o cladire de birouri de lux dezvoltata pe 11 nivele, doua subsoluri, parter, cinci etaje, trei etaje partiale. Cladirea ofera un spatiu util destinat inchirierilor de aproximativ 13.300 de metri patrati, dintre care 7.000 de metri destinati amplasarii birourilor.


    Sursa: Curierul National, 15 august 2006

    mai mult

14.08.2006

  • Preluarea Flanco creste pierderile Flamingo

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Flamingo International, unul dintre principalii jucatori pe piata de retail din Romania, a incheiat primul semestru al anului cu o pierdere de 4,2 mil. euro fata de un profit net de circa 33.400 de euro in perioada similara a anului trecut, potrivit standardelor internationale de raportare financiara.

    Rezultatele la sase luni ale grupului Flamingo le includ, pentru prima data, si pe cele ale retailerului de electronice si electrocasnice Flanco, preluat in acest an. Datele Flanco au fost incluse doar pentru perioada mai-iunie, dupa finalizarea achizitiei.

    O mare parte din pierderea raportata a fost cauzata de rezultatul inregistrat de Flanco, in conditiile in care pe datele neconsolidate Flamingo International avea o pierdere de 1,74 milioane de euro.

    Oficialii Flamingo spuneau totusi ca se asteapta ca grupul sa inregistreze pierdere si la finalul trimestrului al doilea, cand cele doua entitati urma sa prezinte rezultatele consolidate.

    Preluarea Flanco nu este asteptata, de altfel, sa influenteze pozitiv profitabilitatea grupului in acest an, prognoza conducerii Flamingo pentru rezultatul pe 2006 indicand o pierdere de cel mult 2 milioane de euro.

    Grupul Flamingo include compania- mama Flamingo International si subsidiarele acesteia, Flanco International, Flamingo Computers si Flamingo Distribution Center.

    Pe primul trimestru al anului, Flamingo International separat inregistrase o pierdere de 0,85 milioane de euro.

    In trecut, atat pentru Flamingo, cat si pentru Flanco, profitabilitatea era scazuta sau negativa in prima parte a anului, compania inregistrand cea mai buna profitabilitate la finalul anului.

    Potrivit conducerii Flamingo, rezultatul la sase luni a fost afectat in principal de scaderea profitului din vanzari si inregistrarea unui nivel ridicat al costurilor generale si administrative.

    Scaderea profitului din vanzari a fost determinata de diminuarea adaosului comercial practicat de grup cu scopul de a castiga cota de piata intr-un mediu extrem de concurential, iar pe de alta parte, cu intentia de a improspata stocurile de marfa prin eliminarea celor vechi, in dorinta de a pregati varful de sezon cu produse 'sanatoase', au precizat reprezentantii Flamingo intr-un raport transmis la Bursa.

    Costurile generale si administrative au avut un nivel ridicat in prima parte a anului mai ales datorita unor cheltuieli care nu sunt repetitive, spun oficialii grupului, si care au fost generate de eforturile de redimensionare a portofoliului de magazine si de procesul de integrare a Flanco.

    Conducerea Flamingo a spus ca aceste costuri au fost acoperite in cea mai mare parte in primul semestru, in a doua parte a anului, nivelul cheltuielilor fiind asteptat sa scada semnificativ. Cheltuielile totale ale grupului Flamingo au atins in primele sase luni 54,8 milioane de euro, in crestere cu 73% fata de aceeasi perioada din 2005. Din acestea, cheltuielile din exploatare au insumat 53,3 milioane de euro, in crestere cu 71%.

    Pe primul semestru, grupul Flamingo a realizat o cifra de afaceri de 47,7 milioane de euro, in crestere cu 54% fata de afacerile din perioada ianuarie-iunie a anului trecut.

    Pentru acest an, conducerea Flamingo estimeaza realizarea unei cifre de afaceri de 150-160 de milioane de euro.

    Potrivit estimarilor companiei, piata de produse electrocasnice si IT&C a inregistrat un inceput de an sub nivelul anului anterior, cu o scadere cu circa 10-15% a vanzarilor.

    Conducerea Flamingo considera cauzele acestei scaderi ca fiind mai degraba unele conjuncturale, intre aceste cauze fiind comutarea temporara a obiectivelor de achizitie ale romanilor sau inasprirea conditiilor de acordare a creditelor de consum.

    Pe o piata in scadere, Flamingo a reusit sa castige cota de piata, avand o evolutie peste nivelul pietei pe toate gamele semnificative de produse, potrivit reprezentantilor grupului.

    In acest context, Flamingo estimeaza ca va castiga 2-3 puncte procentuale la nivelul cotei de piata pana la finalul anului si va ajunge astfel sa detina 20% din piata.

    Actiunile Flamingo sunt listate la Bursa, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 0,353 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 78,2 milioane de euro.


    Sursa: Ziarul Financiar, 14 august 2006'

    mai mult

Pagina

inchide