Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

20.10.2004

  • Romportmet intra pe materiale de constructii

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Operatorul portuar Romportmet Galati va investi 4,5 milioane de dolari pentru punerea in functiune a unei linii de fabricatie a pavelelor. Obiectul principal de activitate al companiei erau pana in prezent doar serviciile portuare prestate in portul Galati.

    Principalul actionar al companiei este fondul de investitii Broadhurst, administrat de New Century Holdings (NCH). Fondurile administrate de NCH si-au concentrat in ultimii ani o parte a investitiilor spre sectorul materialelor de constructii care a inregistrat de la inceputul acestui an cresteri substantiale ale profitabilitatii si ale cifrei de afaceri. Broadhurst este majoritar, cu o cota de 55% la producatorul de profil Elpreco Craiova si a depus prin intermediul acestuia o oferta in cadrul procedurii de privatizare a producatorului de caramizi, tigle si alte produse din argila arsa Soceram Bucuresti, unde statul detine 80% din actiuni.

    Romportmet Galati, la care Broadhurst detine 78% din actiuni, a incheiat prima jumatate a anului cu un profit de 84 miliarde de lei (2,5 milioane de dolari), in crestere cu 15% fata de anul trecut la o cifra de afaceri de 214 miliarde de lei (6,4 milioane de dolari), in crestere cu 30% fata de prima jumatate a anului trecut. Investitia in linia de fabricatie a pavelelor urmeaza sa fie finantata din surse proprii, Romportmet dispunand la jumatatea anului de plasamente financiare pe termen scurt in valoare de aproximativ 6 milioane de dolari.

    Sursa: Ziarul financiar, 20 octombrie 2004.

    mai mult

  • Actiunile Romexterra Bank ar putea fi listate la BVB la finele lui 2005

    Gardianul   

    ___
    Conducerea Romexterra Bank studiaza oportunitatea listarii actiunilor bancii la Bursa de Valori Bucuresti, urmand ca operatiunea sa inceapa la finele anului 2005, a declarat presedintele institutiei, Adrian Radu, citat de Mediafax. 'La inceputul anului viitor, vom prezenta actionarilor bancii concluziile studiului, care vor hotari daca vom initia sau nu un astfel de demers', a adaugat Radu.

    La mijlocul lunii septembrie, consiliul de administratie al Romexterra Bank a aprobat majorarea capitalului social cu 600 miliarde lei, pana la nivelul de 1.200 miliarde lei, prin aport in numerar al actionarilor. Operatiunea va fi insotita de emiterea a 24 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 25.000 lei/titlu. 'Infuzia de capital va asigura fondurile necesare continuarii procesului de modernizare a infrastructurii si dezvoltarii retelei teritoriale', a afirmat presedintele Romexterra Bank.

    Intr-o prima etapa, care se va incheia in data de 5 noiembrie, actionarii vor putea subscrie noile titluri la paritatea unu la unu. Pana la aceasta data, actionarii care nu isi exercita dreptul de preferinta pot renunta la acest drept in favoarea altor persoane, cu prioritate actionarilor existenti, sau il pot negocia in cadrul termenului de optiune, in baza declaratiilor privind cedarea dreptului de preferinta. Actionarii inscrisi in registru la data de 1 octombrie au dreptul de participare prin subscriere la paritatea unu la unu.

    In a doua etapa, prevazuta pentru intervalul 8-12 noiembrie, actiunile ramase nesubscrise vor fi gestionate de consiliul de administratie si ofertat actionarilor care au subscris in prima etapa, neconditionat de numarul de actiuni detinute si fara prima de emisiune, precum si persoanelor fizice si juridice care au preluat dreptul de preferinta al altor actionari. Acestia vor achita, pe langa valoarea nominala a unui titlu, si o prima de emisiune de 50.000 lei/actiune.

    Actiunile subscrise in cadrul acestei emisiuni vor fi purtatoare de dividende incepand cu data de 1 decembrie 2004. 'Consideram ca, in prima etapa, se vor subscrie actiuni de cel putin 450 miliarde lei din valoarea emisiunii lansate', a afirmat directorul general al Romexterra Bank, Elena Ionita.

    Sursa: Gardianul, 20 octombrie 2004.'

    mai mult

  • Achizitia CEC este o tinta pentru Banca Austria Creditanstalt

    Cronica Romana   

    ___
    Bank Austria Creditanstalt (BACA) este interesata de achizitii in sectorul de retail bancar din Romania, iar strategia vizeaza in special cea mai mare banca romaneasca de economii, a declarat luni, la Viena, directorul general al Diviziei bancii pentru Europa Centrala si de Est, Martin Grull. Intrebat despre strategia regionala a bancii, Grull a spus ca in ceea ce priveste achizitiile in tarile in tranzitie, BACA este interesata in primul rand de achizitii in retail. “Achizitia Casei de Economii si Consemnatiuni din Romania este o tinta pentru noi. CEC a devenit o tinta atractiva pentru banca noastra”, - a spus Martin Grull. Acesta considera ca preluarea pachetului majoritar la banca cu cea mai mare retea de unitati din Romania ar crea o pozitie foarte avantajoasa in piata pentru banca austriaca. “Nu va mai fi necesara o crestere organica a bancii in Romania, in cazul in care cumparam CEC-ul”, a precizat Grull. Referindu-se la piata creditului pentru populatie, reprezentantul BACA a apreciat ca in regiune Polonia este tara cu cel mai mare potential, unde banca austriaca isi concentreaza puternic activitatea in sectorul de credite ipotecare, sector in care cresterea a fost de 10 - 20 la suta pe parcursul anului trecut. Romania este, de asemenea, o piata care reprezinta un interes special pentru BACA, au subliniat oficialii bancii, care se asteapta la o crestere in procente de doua cifre pentru urmatorii ani, in mod deosebit la creditul de consum, pe fondul unei cresteri a veniturilor populatiei si al reducerii dobanzilor. “Romania este o tara foarte importanta pentru Bank Austria Creditanstalt, intre tarile din regiunea Europei Centrale si de Est”- a subliniat economistul sef al BACA, doamna Marianne Kager, care a facut public Raportul privind evolutiile si perspectiva pe piata bancara din regiunea CEE. Potrivit raportului, gradul de concentrare bancara a devenit tot mai semnificativ, depasindu-l cu mult pe cel al tarilor din zona euro. Kager a aratat ca in regiunea CEE, in ultimii patru ani, cresterile din toate sectoarele au fost de doua ori mai mari decat cresterile din tarile din zona euro. In 2003, peste 340 de banci au ajuns la un total al activelor de peste 375 miliarde euro. Intermedierea financiara, calculata ca total active raportat la PIB a fost de 33 la suta in Romania, iar in Cehia de 102 la suta. Gradul de intermediere in noile tari membre UE si tarile candidate a atins nivelul de 73 la suta din PIB, dar ramane mult sub cel din tarile din zona euro, care a atins 200 la suta, in 2003. Intalnirea oficialilor bancii austriece cu presa a precedat reuniunea Europa Forum, care urmeaza sa fie inaugurata marti la Palatul Hofburg din Viena de presedintele Austriei, Heinz Fischer.

    Sursa: Cronica romana, 20 octombrie 2004.

    mai mult

19.10.2004

  • Pretul petrolului afecteaza inflatia

    Romania libera   

    ___
    In stabilirea tintei de inflatie pentru anul viitor s-au luat in calcul potentialele riscuri legate de cresterea pretului petrolului, a declarat ministrul Finantelor, Mihai Tanasescu. In proiectul de buget pentru 2005, prezentat de Guvern saptamana trecuta, s-a aprobat o rata a inflatiei, calculata pe perioada decembrie 2004-decembrie 2005, de 7%, fata de 6% cat se stabilise initial pentru acest indicator. Unul dintre motivele care au stat la baza acestei modificari prudentiale a fost pretul petrolului, care ar putea produce deviatii, cum ar fi diminuarea resurselor bugetare.

    Sursa: Romania libera, 19 octombrie 2004.

    mai mult

  • Gas de France a devenit proprietarul Distrigaz Sud

    Gardianul   

    ___
    In prezenta premierilor Jean Pierre Raffarin si Adrian Nastase, reprezentantii Ministerului Economiei si Comertului (MEC) si ai Companiei Gas de France au semnat, ieri, la Palatul Victoria, acordul pentru cumpararea, de catre partea franceza, a 51% din actiunile societatii Distrigaz Sud. Potrivit documentului parafat, pentru preluarea pachetului de 51% din actiunile Distrigaz Sud, compania franceza urmeaza sa achite o suma totala de 311 milioane de euro, din care 128 milioane de euro pentru un pachet de 30% din actiuni si 183 milioane de euro drept aport de capital in Distrigaz, prin care firma franceza va detine pana la 51% din actiuni.

    Privatizarea, obiectiv-cheie

    Considerata unul dintre obiectivele cheie ale programului de privatizare elaborat de MEC, precum si o componenta esentiala a politicii energetice guvernamentale, privatizarea SC Distrigaz Sud SA Bucuresti a fost fost declansata in luna martie 2003, prin licitatie deschisa. Pe 5 decembrie 2003, a fost lansata oferta internationala. Cele trei criterii importante ce trebuiau indeplinite de eventualii investitori strategici atrasi de oferta de preluare a Distrigaz Sud erau ca acestia sa aiba, in ultimii trei ani, venituri anuale de peste 1.000 milioane USD, experienta tehnica si manageriala in sectorul gazelor de minimum 3 ani, precum si prezentarea unei scrisori de recomandare bancara din parte unei banci de reputatie internationala.

    Plata, la sfarsitul anului

    Urmare a lansarii ofertei de privatizare au fost precalificati patru investitori: Gas de France, Gazprom, Ruhrgas si Enel, care in data de 15 iulie a.c. au depus ofertele finale. Dupa analiza acestora, a fost selectionata pentru negocieri compania franceza Gas de France, unul dintre motivele decisive fiind angajamentul de mentinere a activitatii principale a Distrigaz. De altfel, luand in considerare datoria de 95 milioane de euro inregistrata de Distrigaz la 30 aprilie 2004, Gas de France a evaluat compania romana la 426 milioane euro pentru 100% din capitalul propriu. De asemenea, se anticipeaza ca tranzactia semnata ieri, respectiv plata pretului pentru actiunile cumparate si majorarea capitalului social al Distrigaz Sud, va fi finalizata pana la sfarsitul acestui an. Cat priveste privatizarea celeilalte companii autohtone majore de distributie a gazelor naturale, Distrigaz Nord, aceasta va fi semnata joi, 21 octombrie a.c., cu firma germana Ruhrgas.

    Sursa: Gardianul, 19 octombrie 2004.

    mai mult

  • Finansbank emite obligatiuni in valoare de 350 miliarde de lei

    Curierul National   

    ___
    In perioada 18-29 octombrie, Finansbank va derula la Bursa de Valori Bucuresti o oferta publica primara de vanzare a unui numar de 35.000 de obligatiuni in valoare totala de 350 miliarde lei. Simbolul emisiunii este FBR07A.

    In caz de suprasubscriere, Finansbank ar putea majora volumul ofertei fata de emisiunea initiala cu pana la 15.000 de obligatiuni. Valoarea nominala a unei obligatiuni este de 10.000.000 de lei. Imprumutul obligatar se va rambursa la data scadentei, respectiv 5 noiembrie 2007. Rata dobanzii se va plati semestrial, dupa formula precizata in prospectul de oferta.

    Sursa: Curierul National, 19 octombrie 2004.

    mai mult

18.10.2004

  • Dinu Patriciu rascumpara de la OMV actiunile Rompetrol

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   PTR  RRC

    ___
    Grupul petrolier austriac OMV a anuntat ca va vinde pachetul de 25,1% din actiunile grupului Rompetrol catre Rompetrol Holding SA, companie cu sediul in Elvetia si aflata in proprietatea managementului Rompetrol. Preconditia pusa la intelegerea intervenita intre cele doua parti este incheierea cu succes de catre OMV a achizitiei Petrom. Pachetul detinut de OMV la Rompetrol intrase in ultima vreme in vizorul grupului MOL, precum si a unor fonduri de investitii straine.

    'Vanzarea participatiei OMV in Rompetrol va permite OMV sa isi canalizeze eforturile catre operatiunile de downstream ale Petrom. In cazul in care conditiile pentru incheierea tranzactiei cu Rompetrol nu vor fi intrunite, OMV va putea alege alte cai de vanzare', au spus reprezentantii OMV la finele saptamanii trecute.

    Decizia austriecilor a fost asteptata cu mult interes pe piata, dupa ce OMV a incheiat tranzactia de preluare la Petrom. OMV a cumparat 25,1% din actiunile grupului Rompetrol in octombrie 2002 pentru a-si asigura o platforma in 'piata importanta a Romaniei'. 'Prin aceasta investitie, OMV a obtinut importante cunostinte in legatura cu piata locala de petrol', mai spun oficialii OMV. Valoarea tranzactiei din 2002 nu a fost facuta publica, fiind estimate de surse din piata la peste 50 mil. $.

    OMV urmeaza sa plateasca 669 mil. euro pentru 33,34% din actiunile Petrom, la care se va adauga un aport de capital pana la circa 1,5 mld. euro prin care austriecii vor ajunge sa detina 51% din actiuni. Dosarul achizitiei Petrom de OMV este in analiza Consiliului Concurentei, care studiaza impactul tranzactiei asupra concurentei de pe piata. Participatia OMV la Rompetrol, al doilea jucator de pe piata locala, nu facea decat sa accentueze suspiciunile ca OMV ar avea astfel o pozitie de monopol pe piata romaneasca.

    Presedintele grupului Rompetrol, Dinu Patriciu, si-a exprimat la scurta vreme dupa vanzarea Petrom interesul pentru rascumpararea actiunilor de la OMV. De aceasta participatie s-au interesat si fonduri straine de investitii, Patriciu afirmand recent ca este loc si pentru ele in aceasta afacere, insa intr-o faza ulterioara. Presedintele grupului MOL, Zsolt Hernadi, nu excludea nici el interesul pentru achizitia actiunilor Rompetrol detinute de catre OMV.

    OMV detine deja in Romania circa 70 de benzinarii. Prin preluarea Petrom, grupul austriac mai are acces la inca 600 de unitati, ceea ce inseamna aproape jumatate din piata de desfacere a carburantilor. Totodata, OMV preia si capacitati de rafinare de aproximativ 8 milioane de tone.

    Rompetrol are o retea formata din circa 250 de benzinarii.

    Cifra de afaceri a rafinariei Petromidia ar putea ajunge la 1,1 mld. $ pana la sfarsitul anului, nivelul estimat pentru intregul grup fiind de 1,5 mld. $. Anul trecut, cifra de afaceri a grupului a fost de 1,2 mld. $, din care circa 80% a reprezentat aportul rafinariei Petromidia. Rompetrol Rafinare (Petromidia), principala companie membra a grupului Rompetrol, a realizat pe primele opt luni ale anului o cifra de afaceri de 822 milioane dolari, in crestere cu 26% fata de perioada similara a anului trecut. Rompetrol Rafinare are ca actionar majoritar The Rompetrol Group NV, cu sediul in Olanda. Alaturi de aceasta companie, din grupul controlat de Patriciu mai fac parte companiile Rompetrol SA, Rompetrol Rafinare SA, Rompetrol Petrochemicals SRL, Rompetrol Downstream SA, Romoil SA, Rompetrol Logistics SA, Rompetrol Well Services SA, Rominserv SA, Ecomaster-Servicii Ecologice SA, Palplast SA, Rompetrol Moldova si Rompetrol Bulgaria.

    Sursa: Ziarul Financiar, 18 octombrie 2004.
    '

    mai mult

  • Statul vinde bucati din Tractorul

    Realitatea Romaneasca   

    ___
    AVAS nu are bani pentru plata disponibilizatilor de la uzina brasoveana si s-a decis sa vanda hale de la Tractorul ca sa faca rost de ei. Numai ca vanzarea are loc chiar inainte ca italienii de la Landini, presupusi viitori proprietari, sa ia in proprietate fabrica. Ursache nu isi face probleme cu reactia italienilor pentru ca sustine ca mai are si alti candidati pentru Tractorul. Printre acestia se numara si MYO-O, care ar putea intra intr-un consortiu romanesc.

    Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a luat decizia de a vinde mai multe active ale Tractorul, chiar inainte de data la care italienii de la Landini sunt asteptati sa preia uzina brasoveana. Mircea Ursache, presedintele AVAS, a declarat ieri ca, din cauza ca nu sunt bani pentru a-i plati pe disponibilizati, Autoritatea va profita de faptul ca este inca proprietar al Tractorul si va vinde o serie de hale. 'Am dat mandat de valorificare a unor active care nu sunt foarte importante pentru fluxul de productie', a precizat seful AVAS. Ursache a mai aratat ca s-a facut o evaluare a acestor active, iar acestea ar valora in jur de 60 de miliarde de lei. Acesti bani vor ajunge pentru aproximativ 4 luni si asta in conditiile in care persoanele disponibilizate vor trebui sa primeasca aproximativ 15 miliarde de lei pe luna. Pe de alta parte, mai trebuie spus ca italienilor de la Landini, presupusi viitori proprietari ai Tractorul, nu li s-a cerut nici o parere in aceasta chestiune.

    Ursache prefera un consortiu romanesc

    Mai mult decat atat, Tractorul ar putea incapea in cele din urma pe mana unui consortiu romanesc, daca italienii de la Landini vor renunta definitiv la preluarea uzinei brasovene. 'Marturisesc ca ma gandesc foarte serios la varianta unui consortiu romanesc care sa preia Tractorul', a spus ieri Ursache. De altfel, seful AVAS a declarat ca MYO-O, actualul proprietar al Semanatoarea, a inaintat recent catre AVAS o noua oferta pentru cumpararea uzinei producatoare de tractoare. Pe de alta parte, dupa cum sustine seful AVAS, in prezent, 5-6 companii internationale si romanesti sunt interesate sa preia contractul de privatizare a societatii Tractorul Brasov. Acest contract a fost incheiat in 2003, intre fosta Autoritate pentru Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului si grupul italian Landini.

    Landini e de vina pentru intarziere

    In continuare, desi nu a fost satisfacuta conditia pusa de Landini, seful AVAS a afirmat ca intarzierea finalizarii transferului dreptului de proprietate reprezinta 'o exagerare' din partea companiei italiene. 'Din punctul lor de vedere, probabil este corect. Din punctul meu de vedere, cred ca este o exagerare, intrucat sunt asigurari date de o institutie guvernamentala (AVAS - n.red.), pentru ca actul pe care ei il asteapta publicat in 'Monitorul Oficial' a trecut de Camera Deputatilor, iar saptamana trecuta si de Senat, si pentru ca, practic, nu este nici un fel de problema pentru finalizarea trecerii in proprietate privata a societatii din Brasov', a spus Ursache.

    Prin Legea de aprobare a ordonantei privind privatizarea Tractorul, asteptata de Landini, cumparatorii tractoarelor vor beneficia in primul an de subventii in valoare de 600 de miliarde de lei, suma urmand sa fie majorata la 700 de miliarde de lei anul viitor. Astfel, statul subventioneaza 45% din pretul unui tractor. Pe de alta parte, prin acest act normativ se sterg totodata si datoriile pe care Tractorul le acumulase.

    AVAS impreuna cu sindicatele le-au fixat italienilor un termen final de preluare a uzinei, ca ultim ragaz, 15 zile de la data publicarii in 'Monitorul Oficial' a legii de aprobare a ordonantei.

    Sursa: Realitatea romaneasca, 18 octombrie 2004.'

    mai mult

  • Asirom - Obligatiuni in valoare de un milion de euro

    Jurnalul National   

    ___
    Compania de asigurari Asirom a achizitionat un pachet de 40.000 obligatiuni emise de societatea Asirom Leasing, potrivit unui comunicat al companiei.

    Valoarea tranzactiei se ridica la 40,92 miliarde lei (circa un milion de euro), suma fiind achitata in data de 14 octombrie. Documentul nu precizeaza ponderea pachetului achizitionat de Asirom in totalul emisiunii de obligatiuni sau valoarea nominala a unui titlu. Asirom este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata asigurarilor din Romania, cu un capital social de 637,9 miliarde de lei.

    Asirom Leasing a fost infiintata la sfarsitul lunii mai si are un capital social de 500 milioane lei. Obiectul de activitate al companiei este leasingul financiar. Actionarii societatii sunt persoanele fizice Ioan Niculae si Fratea Ioan Gabriel, precum si Asirom, Interagro si Interaction.

    Compania de asigurari detine, potrivit directorului general Asirom, Catalin Stroe, un pachet de 40% din actiunile Asirom Leasing, iar Ioan Niculae – 5%.

    Sursa: Jurnalul national, 18 octombrie 2004.

    mai mult

15.10.2004

  • Sanex mizeaza pe un profit net dublu si are o noua conducere

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Producatorul de placi ceramice Sanex Cluj Napoca si-a revizuit bugetul pentru acest an, mizand pe un profit net in valoare de 223,9 mld. lei (5,3 mil. euro, calculat la un curs mediu de 42.000 lei/euro pentru 2004), valoarea dubla fata de anul anterior. Dupa ce austriecii de la Lasselsberger au preluat pe rand Sanex, Mondial Lugoj si Cesarom Bucuresti, in perioada urmatoare vor avea loc schimbari la nivelul conducerii acestor companii.

    'Vanzarile de placi ceramice pana in prezent au depasit atat volumul, cat si valoarea celor de anul trecut', a comentat pentru Ziarul Financiar Stefan Bucataru, directorul general al Sanex Cluj. Grupul austriac a cumparat in primavara acestui an vehiculul de investitii Goodison Holdings, care detinea 67,64% din actiunile Sanex, in cadrul unei tranzactii in valoare de circa 15 milioane dolari. A urmat apoi o tranzactie regionala intre Lasselsberger si Villeroy & Boch, o afacere de familie, prin care austriecii au preluat trei fabrici din Italia, Ungaria si Romania (Mondial Lugoj), pretul tranzactiei nefiind facut public. Recent, Lasselsberger a reusit sa preia indirect controlul Cesarom, in urma majorarii participatiei in cadrul companiei ungare Zalakeramia, care detine producatorul de placi si obiecte sanitare din Bucuresti.

    Achizitiile celor trei producatori majori de pe piata locala, estimata la vanzari anuale de 110 - 115 mil. euro, au marcat intrarea in forta a Lasselsberger. Ca urmare, acum se produc primele schimbari in conducerea Sanex cu efect si asupra celorlalte achizitii de pe piata locala.

    Stefan Bucataru, 41 de ani, director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Sanex SA, va parasi cele doua functii, urmand sa ocupe o pozitie in managementul grupului Lasselsberger, unde va avea responsabilitati in zona diviziei de ceramica. Stefan Bucataru incheie astfel o etapa de restructurare a activitatii la Sanex, inceputa in noiembrie 2000 ca director general. Anterior, Bucataru a lucrat in perioada 1997 - 2000 la consultanta postachizitie la grupul sud - african SAB International Management, care preluase fabricile de bere Ursus Cluj, Buzau si Pitesti. In perioada 1995 - 1996, a fost seful reprezentantei din Romania a grupului olandez Friesland (actualul proprietar al Napolact).

    Bucataru si un alt membru actual al Consiliului de administratie la Sanex vor fi propusi pentru a fi inlocuiti de catre Geza Fordos, actual director general la Cesarom, si Dragos Posa in cadrul adunarii generale a actionarilor societatii programata pe 25 octombrie. De asemenea, imediat dupa achizitia Sanex, directorul financiar al companiei Toni Teau a demisionat din motive personale, pe aceasta pozitie lucrand acum Tom O’Reilly.

    Schimbarile de proprietari de la Sanex a facut valuri si in randul actionarilor minoritari.

    New Century Holdings (NCH) care administreaza fondurile de investitii Broadhurst si Lindsell a cerut recent rascumpararea de catre Sanex a actiunilor pe care fondurile le detin la companie. Reprezentantii NCH spun ca ceilalti actionari ai Sanex au luat o serie de hotarari cu care nu sunt de acord dar care le dau dreptul sa ceara rascumpararea, Fondurile NCH detin o participatie mai mica de 5% in Sanex. Conform legislatiei in vigoare un actionar poate cere companiei sa ii rascumpere actiunile daca aceasta isi schimba sediul sau obiectul principal de activitate. Eventuala rascumparare a actiunilor va trebui facuta la valoarea contabila pe actiune care la finalul anului trecut depasea cu putin 6.000 de lei.

    La finele anului trecut, Sanex si Cesarom erau creditati cu cote de piata sensibil egale, situate intre 23% - 25%, urmati de importatorul Delta Distribution cu 17% - 18% si de Mondial Lugoj cu 8% - 10%, potrivit unor estimari pe baza datelor din piata. Pe piata obiectelor sanitare, Mondial Lugoj domina insa autoritar, fiind creditat cu o cota de 50% - 55%.

    Sursa: Ziarul Financiar, 15 octombrie 2004.
    '

    mai mult

Pagina

inchide