Stiri bursiere

Informatii piata

Orice miscare a pretului unui instrument financiar listat la bursa are la origine o stire bursiera. Noi iti punem la dispozitie o selectie a celor mai importante stiri financiare de ultima ora, pentru a putea lua deciziile investitionale in deplina cunostinta de cauza.

11.11.2004

  • Directorul de la Antibiotice declara ca societatea nu se va privatiza curand

    Curentul   ATB

    ___
    Directorul general al SC Antibiotice SA a trimis un comunicat Bursei de Valori Bucuresti (BVB) in care precizeaza ca privatizarea societatii nu va incepe in 2005, asa cum a inteles presa, si ca acest lucru depinde de 'factorii guvernamentali'. El mai spune ca vanzarile vor creste, la anul, cu 10 milioane de dolari.

    La cateva zile de la declaratia sa referitoare la privatizarea Antibiotice SA, facuta in cadrul conferintei economice pe teme de integrare europena, desfasurata la Bruxelles, directorul general al acestei societati, Ioan Nani, face precizari. Acesta afirma, intr-un comunicat adresat BVB, ca nu este tocmai corecta afirmatia aparuta in presa potrivit careia fabrica de medicamente se va privatiza anul viitor. 'Din declaratia mea, privatizarea societatii Antibiotice SA incepe in 2005, preluata de unele publicatii, trebuie avut in vedere faptul ca am specificat ca ar fi oportuna o discutie in perspectiva pentru privatizarea societatii'. Acesta accentueaza acum ideea ca privatizarea firmei iesene 'depinde de factorii guvernamentali', daca acestia considera 'oportuna privatizarea etapizata a societatii, in urmatorii ani'. De la ceea ce doreste directorul general sa se intample in viitor cu societatea si pana la deciziile executivului este cale lunga si trebuia sa se faca bine inteles de la inceput. Managerul sustine ca, in perspectiva anilor urmatori, societatea trebuie sa-si defineasca un actionariat privat, care sa continue strategia de dezvoltare, mai ales pe segmentul international al afacerii. In acelasi comunicat, Ioan Nani mai precizeaza ca previziunile privind cresterea vanzarilor societatii cu peste 10 milioane de dolari, de la 40 la 50 milioane de dolari, se bazeaza pe proiecte la care firma lucreaza in prezent. Antibiotice SA este listata la BVB din 1997. Recent, aceasta si-a majorat capitalul social prin emisiune de noi actiuni rezultate din capitalizarea dividendelor aferente anului 2002.

    Sursa: Curentul, 11 noiembrie 2004.'

    mai mult

10.11.2004

  • Contractele noi incep sa se vada in rezultatele Aker Braila

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   

    ___
    Santierul naval Aker Braila a obtinut in primele noua luni un profit net de 18,5 miliarde de lei (peste 455.000 euro), aproape de patru ori mai ridicat in lei comparativ cu rezultatul inregistrat in perioada similara a anului trecut.

    Ritmul de crestere al profitului l-a devansat pe cel al vanzarilor, care au inregistrat o crestere in lei de 7,7%, atingand la sfarsitul lunii septembrie 637,6 miliarde de lei (15,6 milioane de euro). Cea mai mare parte a profitului net a fost obtinut in trimestrul al treilea , compania inregistrand in aceasta perioada un rezultat net de 13,7 miliarde de lei. Cifra de afaceri aferenta acestui trimestru a fost de 277,8 miliarde de lei, in crestere cu 4% comparativ cu rezultatul din trimestrul al treilea din 2003. Reprezentantii companiei nu au fost disponibili in cursul zilei de ieri pentru a oferi comentarii pe marginea acestor rezultate. Evolutia pozitiva a rezultatelor financiare se inscrie practic in evolutia de ansamblu a tuturor santierelor navele romanesti, care au primit incepand de anul trecut tot mai multe comenzi din partea companiilor care isi innoiesc flotele pentru a corespunde cerintelor internationale . In prezent, Aker Braila are 14 contracte ferme incheiate cu clienti din Norvegia, Italia, Olanda si Germania si posiblitati de perfectare a altora pana la finele anului. Numai in luna aprilie a acestui an, Aker Braila a incheiat contracte in valoare de aproximativ 32 milioane de euro, navele aferente acestor contracte urmand sa fie livrate in perioada 2004 - 2006. In mai, compania a mai incheiat un contract cu societatea olandeza Salero BV, in valoare de 3 milioane de euro.

    Toate santierele navale romanesti au avut de beneficiat de pe urma situatiei deosebit de favorabile a pietei internationale actuale, principalul factor care a avut o influenta pozitiva asupra acestei situatii find cresterea cresterea economica a Asiei (in special China si Japonia), care a determinat o ascensiune fara precedent a comertului maritim si a convins armatorii ca este cazul sa isi suplimenteze flotele. Contractele cu companiile petroliere si cresterea cererii de pe pietele asiatice au acoperit cu comenzi santierele navele din Romania pentru urmatorii doi-trei ani.

    Datorita cresterii puternice a cererii de otel pe piata chineza, comertul maritim cu materiile prime de baza pentru obtinerea otelului - carbune si zacamant de fier - se afla la maxime istorice. Aceiasi este situatia si la petrol. Mai mult, la nivel mondial exista o serie de reglementari noi in domeniul transportului petrolier si al gazelor lichide, care obliga armatorii sa isi inlocuiasca navele vechi cu nave noi, cu pereti dubli sau chiar tripli.

    Unul din factorii care au avut o influenta pozitiva asupra activitatii santerierlor navale, respectiv cresterea cererii de otel, se constituie insa si intre riscurile care 'ameninta' dezvoltarea viitoare a santerului Aker Braila. Cresterea pretului la otel conduce la cresterea preturilor la materia prima ( in special tabla navala), care va determina si cresterea costurilor de productie. Pretul tablei de otel detine aproximativ 35 - 40% din costul unei nave. Aker Braila a inregistrat in prima jumatate a anului o cifra de afaceri de 360 miliarde de lei (11 milioane de dolari), in crestere cu 42% fata de anul trecut si a reusit sa obtina un profit de 4,8 miliarde de lei fata de o pierdere de 36 miliarde de lei in primul semestru al anului trecut. Anul trecut, Aker Braila a inregistrat pierderi de 57,6 miliarde de lei (1,7 milioane dolari), in scadere comparativ cu pierderile de 121 miliarde de lei din 2002.

    Compania este controlata de grupul norvegian Aker Kvaerner, care a preluat pachetul majoritar de actiuni de la o alta societatea norvegiana, Scandinor AS. Grupul Aker controleaza 69,5% din actiunile santierului naval, cel mai important actionar minoritar fiind SIF Moldova cu o participatie de 14,4%. Diverse alte persoane juridice mai detin 3,4% din actiuni, in timp ce investitorii persoane fizice controleaza restul de 12,5%. Actiunile Aker sunt listate pe RASDAQ, ultima tranzactie cu aceste titluri perfectandu-se la pretul de 43.500 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 3,2 milioane de euro.

    Sursa: Ziarul financiar, 10 noiembrie 2004.
    '

    mai mult

  • Prodplast sufera din cauza majorarii pretului petrolului

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   PPL

    ___
    Profitul producatorului de mase plastice Prodplast Bucuresti a crescut cu 20% pe primele noua luni ale anului, la 0,59 milioane de euro, dupa ce compania anuntase o crestere a profitului de peste 40% pe primele 6 luni. Cresterea nivelului profitului este pusa de companie pe seama folosirii in procesul de fabricatie a unor stocuri de materii prime la pretul vechi, care este cu 30% mai redus decat nivelul actual.

    Cifra de afaceri la 9 luni a cunoscut o scadere usoara fata de anul trecut, ajungand la 9,63 milioane de euro. Scadere vanzarilor a fost cauzata de cresterea anumitor cheltuieli, in special cu taxele aferente accesului camioanelor de aprovizionare ale companiei, care pot ajunge la 5.000 de euro/luna pentru fiecare camion.

    Cresterea cheltuielilor s-a reflectat in majorarea pretului la anumite produse fabricate la Prodplast, pe care piata nu a avut puterea financiara necesara pentru a le absorbi, a afirmat Ion Neacsu, directorul economic al companiei. Cresterea pretului petrolului la nivel mondial s-a resimtit si in costurile de fabricatie ale Prodplast, deoarece aproximativ 40% din materiile prime folosite (derivati ai petrolului) sunt importate din Germania, Franta sau Italia.

    Actionarul majoritar al Prodplast este Asociatia Salariatilor care detine 40% din numarul total de actiuni. Ghesaf Trade detine o participatie de 5% , iar Daylong Holdings 14,4%, conform datelor de la Bursa de Valori. Actiunile Prodplast sunt listate la categoria a II-a a Bursei. Ultima tranzactie a fost efectuata la pretul de 328.000 de lei/actiune, iar capitalizarea bursiera este de 5,5 milioane de euro.

    Nivelul actual al cotatiei actiunilor companiei este subevaluat, este de parere Neacsu. 'Doar valoarea terenului pe care sunt situate fabricile companiei se ridica la peste 4,5 milioane de euro, conform ultimelor evaluari', a mai spus directorul economic. Vanzarile companiei se vor situa sub nivelul prevazut la inceputul anului in Bugetul de Venituri si Cheltuieli, conform reprezentantului Prodplast. Profitul net al Prodplast pe primele sase luni a fost de 0,45 milioane de euro. Cifra de afaceri a urcat cu 10% si a ajuns la 6,2 milioane de euro, in aceeasi perioada.

    Sursa: Ziarul financiar, 10 noiembrie 2004.
    '

    mai mult

  • SIF Transilvania, Electroaparataj Bucuresti, Contactoare Buzau si Lucian Garbacea vor Hidromecanica SA

    Cronica Romana   ELJ  SIF3

    ___
    Luni a fost ultima zi de depunere a ofertelor pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni ale societatii Hidromecanica SA. Pentru achizitionarea pachetului de 50,97% din actiunile uzinei brasovene s-au inscris in cursa SIF Transilvania, care mai detine un pachet de 45% din actiuni, omul de afaceri Lucian Garbacea,. care a mai avut o tentativa de a cumpara uzina, Electroaparataj SA Bucuresti si Contactoare SA Buzau. Surprinzator, in cursa nu a mai intrat societatea Fin Ivar SA, companie aflata in cercul de influenta al senatorului Ioan Seche, aceasta fiind declarata castigatoare a ultimei licitatii, dupa care, in urma verificarilor facute a reiesit ca actionarii acesteia au datorii mari fata de bugetul statului, licitatia fiind anulata. Liderul Sindicatului Hidro-Forta, Mircea Apostu, spune ca noul patron al societatii, care va fi desemnat, dupa toate probabilitatile, pana la sfarsitul acestui an, va trebui sa fie de acord si cu cererile sindicatelor de pastrare a locurilor de munca, de majorare a salariilor si de acordare a tichetelor de masa. Abia dupa ce se va semna acest acord social noul patronat va putea intra in “paine”, spune liderul sindical.

    Sursa: Cronica romana, 10 noiembrie 2004.

    mai mult

  • Sase companii interesate de Urex Rovinari

    Adevarul   

    ___
    Urex Rovinari, societate adusa in stare de faliment de Alexandru Crisan junior, ar putea fi vanduta pana la finele anului, dupa cum apreciaza Mariana Somnea, administrator la SC Siomax Sar Tg. Jiu, societate desemnata pentru lichidarea judiciara a Urex. Pana in prezent sase firme au cumparat caietul de sarcini. Acestea sunt: Robelectra SRL Rovinari, C.F.A.C.C. Galati, Neptun SA Campina, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Grimex Oltenia Craiova, Crang Mihaita SRL Ploiesti. Patrimoniul Urex a fost evaluat la 294 miliarde lei, in conditiile in care datoriile uzinei depasesc 900 de miliarde.

    Sursa: Adevarul, 10 noiembrie 2004.

    mai mult

09.11.2004

  • Salariatii Armatura arunca compania in bratele Hertz

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   ARM

    ___
    Producatorului de robinete de uz casnic, utilaje agricole si alte piese metalurgice Armatura Cluj-Napoca vrea sa deruleze o operatiune de majorare a capitalului social care ar putea trece controlul societatii din mainile salariatilor in cele ale companiei austriece Hertz, companie cu un obiect de activitate identic. Austriecii detin o participatie de 20% din capitalul companiei pe care au cumparat-o in 2001 de la Bursa. Asociatia Salariatilor detine un pachet de 40% din actiuni care le permite sa controleze in prezent societatea. Preluarea pachetului de 20% a coincis cu semnarea unor contracte.

    Majorarea se va realiza prin aport de capital, in valoare de pana la 76 miliarde de lei (1,9 milioane de euro). Actionarii companiei vor avea dreptul sa subscrie cate o actiune noua pentru fiecare actiune detinuta la un pret de 5.000 de lei, egal cu valoarea nominala. Pe Bursa, actiunile Armatura se tranzactioneaza in jurul valorii de 8.000 de lei. Actiunile ramase nesubscrise in concordanta cu dreptul de preemtiune vor putea fi cumparate tot de actionari, dupa metoda 'primul venit, primul servit,' ceea ce inseamna ca Hertz va putea cumpara actiunile ramase nesubscrise si isi va putea majora detinerea.

    Asociatia Salariatilor are inca de platit rate din contractul de privatizare pentru cele 40% pe care le detine, neputand instraina pachetul de actiuni fara acceptul statului. 'Probabil ca si PAS-ul va subscrie in majorare, dar vom vedea cat vom putea sa subscriem. Hertz este interesata de Armatura. Daca vor veni cu cateva milioane de dolari, probabil isi vor mari participatia. Scopul majorarii este acela de a aduce bani in societate,' a comentat Mircea Serbulescu, director de marketing al companiei.

    Dupa salariati si Hertz, cei mai importanti actionari ai Armatura sunt Banca Transilvania si fondul american de investitii Broadhurst, care detin cate 5% din actiuni. Primele noua luni ale anului 2004 au insemnat pentru Armatura o scadere a vanzarilor si a profitului fata de anul trecut. Pe primele noua luni ale anului compania a avut o cifra de afaceri de 167 miliarde de lei, in scadere cu 6% in lei si un profit de doar 455 milioane de lei, de trei ori mai mic fata de perioada similara a anului trecut. Capitalizarea bursiera a Armatura este de 2,9 milioane de euro.

    Sursa: Ziarul financiar, 9 noiembrie 2004.'

    mai mult

  • Asirom se mentine in fruntea societatilor de asigurari

    Curentul   

    ___
    Societatea de asigurari Asirom a inregistrat, in primele noua luni ale anului, prime brute subscrise de 4.387 miliarde de lei (aproximativ 107,7 milioane de euro) se arata intr-un comunicat al companiei. Asirom mentioneaza ca a pastrat un curs ascendent fata de aceeasi perioada a anului trecut.

    In ceea ce priveste asigurarile generale, primele brute subscrise au insumat 3.704 miliarde de lei, in conditiile in care asigurarile de credite si garantii au avansat cu 119%, cele de risc financiar cu 48%, iar asigurarile de transport naval cu 38%.

    Primele aferente asigurarii obligatorii de raspundere civila auto au urcat cu 27% fata de perioada ianuarie - septembrie a anului 2003, se precizeaza in comunicat. Valoarea primelor brute subscrise pentru asigurari de viata a crescut cu 56%, la 683 miliarde de lei.

    Potrivit comunicatului, valoarea despagubirilor acordate asiguratilor a fost de circa 2.100 miliarde de lei, iar rezervele tehnice s-au majorat cu 30%, pana la 4.767 miliarde de lei. In 2003, societatea a cumulat venituri de 4.965,7 miliarde de lei, in timp ce profitul brut a atins 248,6 miliarde de lei.

    Sursa: Curentul, 9 noiembrie 2004.

    mai mult

  • Nevoia de capital si perfectionarea managementului, doua din tintele privatizarii Petrom

    Adevarul   SNP

    ___
    Proiectul de lege privind privatizarea Petrom a fost aprobat de plenul Senatului in ziua de 3 noiembrie, desi senatorii au acuzat Guvernul de lipsa de transparenta in legatura cu acest proces. Senatorii PNL si PD au aprobat privatizarea Petrom, desi au ridicat obiectii privind conditiile tehnice si financiare in care s-a realizat proiectul. Proiectul va fi supus si dezbaterii Camerei Deputatilor. S-ar parea ca si parlamentarii au inteles rolul pe care l-a jucat Petrom in acordarea statutului de economie functionala de piata pentru tara noastra, precum si in aderarea Romaniei la UE in 2007. Legat de importanta privatizarii Petrom, Gheorghe Constantinescu, directorul general al societatii, ne-a declarat: 'Am avut si am un rol foarte clar in conducerea companiei. Am reusit sa curat societatea, sa fac lumina in platile compensatorii si sa creez un climat comercial corect. Toate acestea au dus la reducerea costurilor de productie, la stabilizarea productiei de titei si a cresterii celei de gaze. Toate acestea au dus la cresterea valorii Petrom in vederea privatizarii. Pe langa aceste elemente care tin de managementul firmei, am reusit sa fac fata presiunilor de tot felul, dar nu de unul singur. Permanent am fost sustinut de Ministerul Economiei si Comertului. Mai multe nu pot spune, dar parlamentarii romani au inteles ca Petrom trebuie sa se privatizeze. Compania are nevoie de capital pentru dezvoltare, tinand cont de gradul de indatorare. In plus, este vorba si de perfectionarea managementului in contextul integrarii regionale si europene'. Reamintim ca in 23 iulie, MEC-OPSPI a semnat contractul de privatizare a Petrom cu OMV, Austria. Austriecii vor plati 669 milioane de euro pentru 33,34% din actiuni, aducand, ulterior, o majorare de capital pana la 1,5 miliarde de euro. Petrom a obtinut pe primele noua luni ale acestui an un profit net de 2.266 miliarde lei - 55,6 milioane de euro. Cifra de afaceri a companiei a crescut si ea cu 22%, ajungand, pentru aceeasi perioada, la 64.539 miliarde lei. Aceasta crestere spectaculoasa s-a datorat si majorarii din luna august a pretului la carburanti, crestere care a adus mari profituri in conturile operatorilor din domeniul petrolier romanesc. Si, desi se vorbeste de Petrom ca de cea mai mare companie romaneasca, operand in domeniul titeiului, Petrom este si un mare producator de gaze naturale. Produce anual o cantitate aproape egala cu cea a Romgaz - 6 miliarde mc de gaze naturale. Productia de titei a Petrom s-a stabilizat la 6 milioane de tone anual. Toate aceste elemente au facut ca Petrom sa ocupe locul intai in Topul celor mai mari 100 de companii din Romania, urmata de Rompetrol.

    Parteneriat pentru o conducta petroliera paneuropeana

    In perioada 4-5 noiembrie 2004, s-a desfasurat, la Bucuresti, cea de a patra sesiune a Comitetului interstatal constituit ca urmare a prevederilor 'Protocolului privind infiintarea Sistemului Interstatal de transport al titeiului de la Constanta, Romania, la Trieste, Italia', semnat la Bucuresti in 10 septembrie 2001 intre Romania, Serbia-Muntenegru si Croatia. Actualele lucrari ale Comitetului Interstatal s-au finalizat cu semnarea unui protocol care prevede etapele derularii Proiectului de constructie a conductei Pan European Oil Pipeline. PEOP, demarat ca un proiect regional, a capatat un caracter strategic pentru aprovizionarea pietei europene, prin includerea Italiei si Sloveniei in cadrul acestui parteneriat. Semnatarii protocolului sunt copresedintii Comitetului Interstatal - Andrei Grigorescu, secretar de stat pentru Politici Industriale in cadrul MEC, Slobodan Sokolovic, asistentul ministrului Energiei si Minelor din Serbia, si Zeljiko Tomsic, asistentul ministrului Economiei, Muncii si Antreprenoriatului din Croatia. Mandatul pentru ducerea la indeplinire a acestui proiect a fost acordat Consiliului International de Consultanta, studiul de fezabilitate pentru partea romana fiind finantat de catre Uniunea Europeana prin programul PHARE. Proiectul va fi derulat cu respectarea cerintelor europene de protectie a mediului. Proiectul va fi prezentat de catre Consiliul International de Consultanta la urmatoarea sesiune a Comitetului Interstatal, care va avea loc la Belgrad, in prima jumatate a lunii februarie 2005. Aceasta conducta ar putea traversa Romania pe o lungime de 630 km si va iesi din tara prin zona Timisoarei. Intrebat de ce proiectul a stagnat din 2001 pana in noiembrie 2004, Andrei Grigorescu, secretar de stat in MEC, a declarat: 'Proiectul este unul complex, fiind legat de importanta lui economica, dar si dependent de stabilitatea economica din zona. In trei ani, tot acest proces a avansat si s-a ajuns la o conceptie clara - trebuie o conducta noua de la capat la capat. Tarile participante sunt Italia, Serbia, Croatia, Slovenia, Austria si Romania. Titeiul din Marea Caspica nu va mai traversa prin porturi, ci va fi pompat direct in aceasta conducta. Ea se va intalni cu conducta Transalpine la Trieste, Italia, iar prin aceasta titeiul va ajunge in Austria si Germania'. In prezent, s-a dat verde la constituirea echipelor de consultanta pentru fiecare tara in parte, dar si pentru proiectul general. Acestea, alaturi de autoritati, vor initia negocieri cu diferite companii financiare, interesate in finantarea proiectului. Toate acestea vor demara incepand cu februarie 2005.

    Sursa: Adevarul, 9 noiembrie 2004.'

    mai mult

08.11.2004

  • Profitul Braiconf, afectat de majorarea impozitului la exporturi

    ZF RO - FONDURI MUTUALE   BRCR

    ___
    Profitul companiei Braiconf Braila, unul din cei mai mari producatori de textile autohtoni, este estimat ca va scadea cu 23 de procente in 2004, la 1,58 milioane de euro, fata de 2 milioane de euro in 2003. Aceste rezultate sunt determinate de cresterea impozitului pe profit pentru productia livrata la export de la 12,5% anul trecut, la 25% in 2004, afirma directorul comercial a Braiconf, Cornelia Cuciureanu. Cifra de afaceri a companiei este estimata ca va creste cu 10 procente anul acesta, p?na la 12,8 milioane de euro, de la 11,5 milioane de euro in 2003, in primul r?nd pe baza exporturilor.

    Compania, care fabrica in lohn camasi barbatesti - reprezent?nd 70% din cifra de afaceri - si confectii pentru femei, lucreaza in procent de 90% pentru exporturile in statele Uniunii Europene. 'In 2003, exporturile au fost orientate mai ales catre Italia si Germania. Anul acesta am intrat masiv si pe piata din Anglia, peste 20% dintre v?nzarile noastre la export venind din contractele cu Anglia. Incercam sa ne dezvoltam si pe alte piete, iar din 2004 am lucrat si cu firme din Europa de Nord', spune directorul general a Braiconf, Anica Nisioi.

    Numai 10% din productie este destinata pietei interne, unde Braiconf concureaza cu firme ca T?rnava Sighisoara, Star-Confex Bucuresti, Confectii B?rlad, Gama Sibiu, cu o cota de piata variind in functie de sezon intre 22 si 25%.

    Printre clientii externi se numara Benneton (Anglia), Stefanel (Italia), Bodoni (Germania) sau Oliver Grant (Franta), Braiconf produc?nd si pentru brand-uri ca Valentino, Kenzo, Rochas, Gianfranco Fere, Versace Sport sau Givenchy.

    Faptul ca Braiconf se afla in atentia investitorilor straini de multi ani a influentat pozitiv pretul actiunilor, numai anul acesta pretul mediu cresc?nd cu 148%. La un curs de 2,05 euro/actiune, ultimul curs de tranzactionare, Braiconf are o capitalizare de peste 15 milioane de euro. Volumul investitiilor companiei a crescut de la 640 de mii de euro in 2003 la aproape 800 de mii de euro in 2004. Peste 90% din valoarea investitiilor o reprezinta achizitionarea de utilaje noi si investitiile in retehnologizare, pentru atingerea standardelor europene.

    Principalii actionari ai Braiconf sunt PAS Braiconf Braila - 39,95%, Tidal Wave Trading Limited - 9,99%, Romanian Reconstruction Capital Limited Cyprus - 9,37%, Romanian Reconstruction Capital - 4,99%, Porto Romania Impex - 1,68%, alti actionari - persoane fizice - care detin 34% din actiunile companiei. Ultimul pret al actiunilor companie pe Rasdaq a fost de 79.300 lei/actiune, la care capitalizarea bursiera a companiei este de circa 14 milioane de euro.

    Sursa: Ziarul financiar, 8 noiembrie 2004.
    '

    mai mult

  • Privatizarea Antibiotice, hotarata in 2005

    Curierul National   ATB  BIO  SCD

    ___
    Discutiile cu privire la oportunitatea privatizarii Antibiotice Iasi vor incepe in 2005, a declarat directorul general al producatorului de medicamente, Ioan Nani, citat de Mediafax. El a precizat ca, in urma cu doi ani, au existat mai multe propuneri de privatizare, dar in final s-a decis pastrarea pachetului de actiuni si dezvoltarea fabricii. Pentru anul 2004, Antibiotice estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 40 milioane de euro si un profit brut de peste patru milioane de euro.

    Sursa: Curierul national, 8 noiembrie 2004.

    mai mult

Pagina

inchide