Editoriale

Informatii piata

  • Mai sunt dividendele un catalizator de crestere pentru bursa?

    Simion Tihon / 30.04.2015 17:17:47

    In primele patru luni din 2015 Bursa a evoluat sub asteptari, acest aspect fiind resimtit mai cu seama din cauza evolutiilor ascendente inregistrate de burse precum cea din Germania. Decorelarea s-a produs cu precadere dupa momentul in care Banca Central Europeana si-a inceput programul de stimulare economica. Avem asadar un avans de aprox. 5% la nivelul indicilor bursieri si o exceptie, BET-NG, singurul indice care este in scadere fata de valoarea de la inceputul anului.

  • Revolutia pietelor financiare

    Alin Brendea / 24.04.2015 17:43:04

    Pietele financiare se afla in plin proces de remodelare. Vechile cutume sunt inlocuite sub presiunea noilor realitati economice. Industria financiara aflata in plina expansiune in ultimele decenii, cu un varf al prezentei in economie atins in anul 2007, trebuie sa se restranga si sa isi regaseasca un loc balansat in economia globala.

  • Fundamente si perspective bune, dar bursa a dezamagit in T1 2015. Ce avem de facut?

    Simion Tihon / 04.04.2015 16:05:16

    Rabdare. T1 2015 a dezamagit atat la nivelul lichiditatii, cat si la nivelul evolutiei raportat la asteptari. Cu premise bune, asteptari ridicate, un elan puternic - asa am inceput 2015. Dar in scurt timp, am trecut de cealalta baricada si anume pesimism, neincredere si chiar teama de mai rau. Iar aici as puncta faptul ca ori de cate ori lucrurile nu merg bine - pesimismul ne copleseste si tindem sa avem reactii emotionale, iar atunci cand bursa este caracterizata de euforie, acela este si momentul in care ne recaptam incredere si actionam din nou emotional. Ori tocmai invers ar trebui facut: 'Cumpara atunci cand e sange pe strada, chiar daca este sangele tau' - Rothschild

  • Unde mai putem castiga?

    Alin Brendea / 27.03.2015 11:28:43

    Educatia - un cuvant pozitiv pentru societatea romaneasca. Educatia financiara pare insa ceva excentric. Cei care lucreaza in lumea financiara se plang ca nu gasesc suficienti cetateni educati financiar. Insa, nici nu puteau fi intr-o societate care pentru 50 de ani nu a functionat in logica economiei de piata si in care perioada ???democrata??? a insemnat orice mai putin o evolutie economica normala.

  • De ce ne-am decorelat de pietele internationale?

    Simion Tihon / 13.03.2015 18:02:08

    Evolutia pietei autohtone de capital a intrat intr-un con de umbra incepand cu ultima saptamana din februarie. Volumele au scazut spre cote de avarie, preturile actiunilor s-au corectat in pasi marunti, iar investitorii au ramas fara repere. Toate aceste caracteristici s-au imbinat intr-un context anuntat a fi unul pozitiv. Totusi, de ce suntem inerti in conditiile in care indicele german DAX are o apreciere de peste 20% de la inceputul anului, iar leul ieftin creste atractivitatea actiunilor romanesti pentru detinatorii de economii in dolari?

Pagina

inchide